fargo » 05 Oca 2013, 14:16
Zevkler tartışılmaz tabi ama ben PO'nun kesinlikle daha güzel ve şık olduğunu düşünüyorum. Bir yıldır PO 2500 calibre kullanıyorum ve bakmaya doyamıyorum desem yeridir. Saatin kendisini bir yana bırakalım, hemen hemen piyasadaki en güzel metal bileziğe sahip olduğunu düşünüyorum. Belki rakip olarak UN Maxi Marine serisinin metal bileziklerini görebilirim. Rolex Sub'ın maalesef teneke gibi olan metal bileziğinin yanında PO'nunki çok tok ve hafif bombesiyle mükemmel görünüyor. Rolex'in çelik kalitesi daha yüksek diye biliyorum ancak benim gözümde PO bileziği 10 üzerinden 9.5 ise, Rolex Sub bileziği 5. Tabi Sub ve PO arasındaki diğer özelliklere girmiyorum, ikisinin de farklı alanlarda üstünlüğ olabilir, ancak zamanında aralarındaki fiyat farkını çok fazla bularak PO'ya karar vermiştim.
Yeni PO'larda in-house mekanizma güzel olsa da, fiyat farkına değip değmeyeceği konusunda kararsızım. Benim saati 3 gündür ölçüyorum ve +2, +1, +2 saniye sapma oldu, yani neredeyse quartz kalitesinde bir ölçü. Bunu ETA modifiye movementla yapabiliyorsa varsın yapsın.
Ancak yeni PO'ların hareketininin görülebilmesi, bezelinin rengi, crown ve helium çıkış bölümlerinin daha belirginleştirilmiş olması, numaralarının ve Omega logo ve yazısının raised olması ve bezelin tırtıklarının daha güzel olması söz konusu. Yani eğer yeni PO'ya geçeceksem in-house movementtan çok bu bahsettiğim detaylar daha etkili olacaktır.
Maalesef bahsettiğiniz modeli ben hiç beğenememiştim baktığımda, bilezikten dolayı doğrudan elemiştim, ancak sizin zevkiniz, hayırlı olsun şimdiden, güle güle kullanın.