Ziyaliv yazdı: biraz burada sanki saatçilerden çok saatçilik yapan arkadaşlar türemiş.
Saat danışma başlıklarını en çok yorum yapanlardan biri benim, bu cümleniz çok kırıcı. Keşke saatçilerimizin bilgisi olsa da biz türemesek; keşke saatçilerimiz dürüstce insanlara eğriyi doğruyu gösterse de biz konuşmasak.
Ziyaliv yazdı: İçersinde 50 tl'lik mekanizma var işte gerisinin 20 Tl lik saatlerden farkı yok diyen bir kişi hakkında saat bilgisinden şüphe ederim.
Tecrübeyle sabittir; Tommy'i kendim açtım içinde 50 TL'lik mekanizma değil 15 TL'lik mekanizma var. Saatin etiket fiyatı da 379 TL. Al sana kalite ... Kusura bakmayın o fiyat aralığında Seiko'lar, Casio'lar varken; Tommy, Diesel vs. markaları asla önermeyeceğim..
Ziyaliv yazdı:açıp bakınız GC lerden ronda veya eta otomatik mekanizmalar çıkıyor.
Zaten siz saat danışma kısımlarını bir kere incelemiş olsaydınız, GC'lari diğer moda markalarından farklı tuttuğumuzu görürdünüz.
Ziyaliv yazdı:Bakın şöyle anlatayım eta 7750 mekanizmayı 445 usd gibi fiyata veriyor diye hatırlıyorum, o zaman bir hamilton, bir longines, bir tissot yeri geliyor 4,000-7,000 arası etikete sahip oluyor. O zaman bu saatlere de mi boss veya diğer markalara yaptığınız yorumları yapacaksınız.
Size şimdi bir kıyaslama yapayım o zaman..
Eta 7750'nin fiyatı 445 usd = 840 TL ; ETA 7750'li Tissotun fiyatı 2000 TL
Hugo Boss'ta ki mekanizmanın fiyatı 50 TL; Saatin fiyatı: 1000 TL
Buyurun size yorum.
Ziyaliv yazdı:Hala saat alacak birisine seiko 5 tavsiye ediyorsunuz bana verseniz bileğime takmam saatçi olarak 30 sene öncesinin biraz modifiye edilmiş basit saatlerini "illa otomatik saat olsun" diye öneriyorsunuz bu mudur sizin saat tutkunlarına yön göstermeniz.
Valla burada 50-60 yıl önceki tasarımından ufak modifiyelerle gelen Submariner'in peşinden ben dahil bir sürü koşan insan var

İnsanlar bize soruyor 200 Lira bütçem var otomatik saat alacağım hangisini önerirsiniz. Ne cevap verirsiniz ?
Ziyaliv yazdı:elbette ticaret yapacağım biz 100 senedir bu işten ekmek yiyoruz.
100 yıldır bu işi yapan köklü bir firma nasıl gittigidiyor üzerinden satış yapar anlamış değilim ..
Ziyaliv yazdı:Edox u önerini selamlamayın ama bilgisizliğinizi Edox un ne olduğunu inceleyerek giderebilirsiniz. Bugüne kadar nelere imza atmış neler yaratmış.
Bunları açıklar mısınız ? Neler yapmış bu firma ?
Son olarak bunları eklemek istiyorum. Bu işi 100 yıldır yapan bir aileden gelseydim bu forumda öyle dolu dolu muhabbetlere girerdim ki bu işin hakkını verirdim