TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Phillippe World Time 5131J / YG Yorum ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Patek Phillippe World Time 5131J / YG Yorum ve Öneri

Mesaj Drago » 13 Tem 2012, 09:04

herojd11 yazdı:Sayin drago ;

Cevap vermemişti demissiniz çünkü uzatmak istemedim ama iki kelime bahsetmek gerekirse bir holding şirketinde çalışıyorum , evet vergisini de veriyor , x yardımları da fazlasıyla yapıyor , ayda milyonlarca maaş ödüyor ve bu maaş yatırma karşılığında bankadan aldığı milyon tutan bonusu da çalışanlarına dağıtıyor , vs,vs.

Siz beni kapitalist sermayenin uşağı ilan etmişsiniz aksine bende çalışanım üstelik kazandırdığına karşın son derece az kazanan bir çalışanım ama birinin parası varsa harcamasına da karşı çıkacak kadar da sosyalist değilim , saatlerimiz yemekte bölümünde 500 TL tutan cok sofra gördük o zaman afiyet olsun demek yerine git o parayla şu kadar fakir doyur mu diyelim.

Yukarıdaki durumdan bahsedersek 160.000 dolarlık saat konusu açan kişi makara pesinde degilse forumdakilerin cok küçük bir kısmı hariç kalanların toplamından daha cok parasi var demektir simdi bu adama Allah aşkına bu paraya ev al denir mi ya da bu paraya saat alınmaz diyorsunuz iyide adam alacak ve konu açmış , hani ben sizi servet düşmanı gibi gösteriyorum ya o zaman sizde konu açanı parasını har vurup harman savuran fakir düşmanı gibi göstermiş olmuyor musunuz? Lutfen bir de bu acıdan bakalım benim tek derdim konular alakasız yerlere gitmesin ve kimsenin imkanı sorgulanmasın

Özetle;

100 TL'lik konu açana o paraya saat mı olur gercek saat dedigin 500 -1000 TL'den başlar demiyorsak (ki bence yanlış ama seiko 5'e aman canim saat mı diyenler gordum) 100.000 TL'lik konu açana da aynı saygıyı göstermeliyiz

Size , mesleğinize ve yasınıza saygım cok buyuk , lutfen sizinle kişisel bir polemik icinde olmaya çalıştığımı düşünmeyin , cok üzülürüm bazen son mesajı kim yazmis diye bakmadan yazıyorum bu yuzden 1-2 kere size denk gelmiş ve direkt sizin şahsınıza alındıysanız kusura bakmayın ama dediğim gibi benim derdim yukarıdaki özetle kısmında yazdığım saygı konusu

Herojd,

Amacım sizi kırmak,üzmek ya da kendi deyiminizle kapitalist sermayenin uşağı ilan etmek değil. Sadece biraz daha sakin olmanız ve "kardeşim size ne adamın parası var harcıyor" tarzı yaklaşımınızı gözden geçirmeniz.

Ben özellikle saat hakkında konu açan arkadaşa verdiğim cevapta " sormuşsunuz ben de cevaplayayım": Bu para bir saat için çok para diye belirttim. Yoksa gidip o saati almış,burada kutu açan veya fotoğraflarını paylaşan birisine hiçbir zaman o şekilde yazmadım,yazmamda tercih ve beğeniye o aşamada saygı duyarım.
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Slayer39 » 13 Tem 2012, 10:41

Form içinde iki ayrı görüşün seviyeli bir şekilde tartışılması beni sevindiriyor. Nihayetinde bazen ikiz kardeşlerin bile birbirine zıt düşüncelere sahip olmaduğuna defalarca şahit olmuşken hepimizinde aynı düşüncede olması beklenemez. Ama görüyorum ki ufak çaplı atışmalar da olsa kimsenin birbirine kişisel bir husumeti olmadığı için bir şekilde olaylar tatlıya bağlanıyor. Bu noktada Herojd ve Drago'yu tebrik etmek istiyorum.
Konuya dönecek olursak;
Teslat, bu saati uzun zamandan beri takip ettiğini belirtmişsin, demek ki satın alma sürecine girmişsin, ilaç kana karışmış, şimdi Patek'de şöyle iyi, şöyle güzel diyecek pozisyonda değilim, hayatımda hiç gerçeğini görmedim, ama fiyatının karşısında küçük dilimi deyuttum. Müsade ederseniz bende acizane fikrimi beyan etmek isterim; Belliki bütçeniz bu saati almaya yetiyor, sizi de sarsmıyacak. Ben bunun yerine size ne önererebilirim bilmiyorum fakat eminim bu bütcenin onda birine muhteşem saatler alabilirsiniz. Çok sevdiğim bir söz var, sizinle paylaşmak istiyorum, sanırım Benjamin Franklin'e ait der ki "Bir şeyi yapabilme kabiliyeti onu yapma hakkını size vermez." Bir saate bu kadar para vermek sanki milli servetten yemek gibi. Evet bazen 100 TL'lik bir saat için fikirler veriyoruz, öneride bulunuyoruz ama bu biraz farklı sanki, neyse artık, karar vermişseniz şayet hayırlı olsun diyelim, kutu açılışı için sabırsızlanıyoruz.
Kullanıcı avatarı
Slayer39

Mesaj asymptote » 13 Tem 2012, 11:02

Hep aynı kısır döngü..(!) Foruma Patek gelsin deriz deriz, sonra biri almaya niyetlenince olmadık nasihatlerle ilgisiz öneriler sunarız. Beyler, saat danışan arkadaşlara bütçelerini ne şekilde değerlendirmeleri gerektiğini söylemek o kişiye yapılmış bir saygısızlıktır.. Lüks tüketimi doya doya tartışmamız için halihazırda bir konu zaten mevcut ==> http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=33&t=9458&p=145326&hilit=l%C3%BCks+t%C3%BCketim#p145326
Sürekli aynı şeyleri duymaktan sıkıldığımı belirtmek isterim (!)..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj razz » 13 Tem 2012, 11:57

asymptote yazdı:Sürekli aynı şeyleri duymaktan sıkıldığımı belirtmek isterim (!)..

+
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Teslat » 13 Tem 2012, 12:24

buradaki tatli munakasalar gordum biraz aciklama yapmak isterim
herseyden once herkesin onerileri icin tesekkur ederim ve herkesin iyi niyetiyle fikirlerini
beyan ettigini anliyorum sadece herkesin fikri farkli bu da olabilir

hatta bunun yerine ev yada araba almak bile onemli bir oneridir cok mersi
hatta bu saat pahali bu deger etmez demek de ciddiye alinacak bir oneridir.....

esasen olay su ben bu saate moscowada defalarca gidip baktim yillar once o zaman bu fiyatlar degildi
(pisman oldum almadigima alsam kardaydim) ek olarak;
ben 160 K tutarinda ki saatin yillar sonrasinda da en azindan yakin fiyat edicegini tahmin etmistim...
soleki; bu saatin liste fiyati 60 K lardan 160 K lara ciktiysa ve kolleksiyon saati olduysa
ilerde fiyati dusmez en azindan ayni kalir buda bu saati
bir tur yatirim enstrumani yapar diye dusunmustum..... bilmiyorum bu fikrime katilirmisiniz..

ama sart degil tabiki cok farkli model ve saatler var
bu tarz hesap yaparken sunu goz onunde bulundurmak gerekir almis oldugunuz saatin kaybi....
50 K lik bir saati yillar sonra 35 K ya satabilirseniz bana gore bu cok buyuk bi kayip degildir.
benzerini sifir araba yada baska bisey aldiginizda hemen hemen herkes yasiyor,

ama ikinci ve en onemli konu :
ben arap dunyasinda is yapiyorum, inanin bana orada hangi otelde kaldiginiz, saatinizin markasi, hatta telefonunuz bile
sizinle calismalari yada calismamalari icin bir sebeb, defalarca kendi agizlarindan duydum
yani ortadoguda bi projeye milyonlarca euro teklif verdiginizde emin olun saatiniz ciddi bir rol oynar.... dogrudur yada yanlistir
ama durum boyle hatta samimi olduklarimla bu konuyu konustugumda bana , bu gelen firma sahibi gercekten bu isi yapmaya finansal anlamda muktedirmi !!! yada bi ozel durumlarda para harcamasi gerektiginde bunu yapabilirmi gibi.. eskiden karsiydim ama ne zamanki kendi urunlerimiz icin temsilcilik vermeye basladik dunya capinda
benzeri banada oldu benim de ozel urettigim cihazlar var dunyadan cesitli kisiler gelip ulkelerinde temsil yetkisi istiyor
peki gelen kisinin ilk degerlendirmesini nasil yapicaksiniz saati, kaldigi otel, giyimi, konusmasi, anlattigi is tecrubeleri, herbiri ipucu verir cunki sizin urununuzu baska bir ulkede rezil de eder vezir de ... bu urunleri gelistirmek icin yillarca cok paralar ,herseyden once cok zaman harcadik temsil yetkisi ile gelen kisinin en azindan kuvvetli olmasini isterim dolayisi ile araplari artik suclamiyorum
evet arkadaslar durum boyle ama tekrar herkese teker teker tesekkur ederim tum fikirlere saygiliyim
zaten bundan dolayi sordum siz ustadlara

bu arada milli degil araplarin parasi :)))))))
Kullanıcı avatarı
Teslat

Mesaj drk » 13 Tem 2012, 12:59

Bu saat için belirlenen 160K miktarı bence fazla, en azından şu aşamada daha ucuza aynı saati bulmak mümkün olmalı. Bahsettiğiniz durumları göz önüne alırsak pembe veya sarı altın(beyaz altın değil çünkü görüntüleri çelikle neredeyse aynı, gösteriş unsuru düşük) mutlaka komplikasyonlu(patekle içli dışlı olmuş biri komplikasyonun bu markada ne kadar pahalı olduğunu bilir) modellere yönelmenizi tavsiye ederim. 5270G'yi de beyaz altın olmasına rağmen liste dışı bırakamam. Saatin ilerde değer kazanması için az sayıda üretilmiş olması şart. Şu anda normal üretim modeli olup az sayıda üretilen modellere ulaşmak için aylarca beklemek ve neredeyse milyon TL'lik bir tutar ödemek gerekiyor.

ResimResim
ResimResim
Kullanıcı avatarı
drk

Re: Patek Phillippe World Time Yorum ve Öneri

Mesaj deccoali » 13 Tem 2012, 13:51

herojd11 yazdı:Patek 5270G

Resim

Audemars Piquet Jules Audemars Equation of Time

Resim

+100000000000000 özellikle de 5270G'ye :super:
Kullanıcı avatarı
deccoali

Mesaj davinci » 13 Tem 2012, 21:18

Bu fiyat gurubunda alınacak saat daha öncede dediğim gibi Patek dir, Asymptote in yüklediği şu anki başkan Thierry Stren'nin videosunu tekrar seyretmenizi öneririm, adam ben 4. jenerasyonum diyor! bayilerimiz arasında 5. 6. jenerasyon olanlar var , ürettiğim saatin miktarı değil çalıştırdığımız insanların sayısı önemli 2000 sayısı tepe noktasıdır ve bu bence iyi bir rakkam diyor yani çalışanları ile bir değer olduğunu söylüyor.
Patek e bir numara diyorsalar var bir numarısı ;) bu bahsi geçen saati görmedim ama bu saatin ilerde antika değeri olacağı kesin, Teslat'ın söylediğini anlayabiliyorum eğer iş için gerekliyse tabiki hiç düşünmeden bu saati alırım, örneğin 5960 ı gördüm denedim çok farklı burda konuştuğumuz diğer saatler bu ve diğer Patek'in üst düzey saatleri yanında hikaye

F.P. Journe çok beğendiğim bir marka ama 15 20 sene sonra var olup olmayacağını bilmiyorum
A.Lange çok iyi bir saat, ama G. Blümlein tarafından canlandırılmış, üretiminde sıkıntılar olan bir marka, öyle çok yüksek bir bedelle alınmaz
Breguet zaten üretiminde problemler olduğu burda bahsedildi
Kullanıcı avatarı
davinci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners