asymptote
Madem adım geçti, burada şöyle bir şeyi irdelemek isteyeyim.. Cihan, annenin "Ne bu 100 100, adam gibi bir saat alalım tak" görüşünü yanlış yorumluyor olabilir misin? Sanırım senin swatch'lar dışında bir arayışa girmen, bu saatleri kullanılmaz duruma getirmenden ötürü değil, bir doymama durumu var. Eğer durum buysa, bütçeyi artırmak, sadece annenin görüşünü "Ne bu 1500 1500, adam gibi bir saat alalım tak" yönünde değiştirecektir, ya da "Yeter artık oğlum, biz de para basmıyoruz yani" şeklinde değiştirecektir. Yani, bütçeyi artırmak, sadece takıldığın saatlerin çıtasını yükseltecektir, zira swatch'lardan sık sık sıkılıyorsan 2000 liraya alacağın bir saatin bu alışkanlığını bıçakla keser gibi değiştirmesini bekleme.. Yok eğer swatch'ları gerçekten kullanılmaz hale getirmenden ötürü kaliteli bir saat arayışına giriyorsan; yine sıkıntı var.. Bu sefer kullanılmaz hale getirdiğin şeyler 2000 liralık şeyler olacak.
Ben de buradaki çoğu kişi gibi bir fikir beyanında bulundum. Tabii ki kimsenin bir art niyeti yok, sana burada istediğin gibi sadece bir öneri verilebilirdi. Sadece bazılarımız - benim de içinde bulunduğum bir grup - bazı gerçeklerin farkında olmama ihtimalini (bizim zamanımızda senin yaşındakiler çoğu şeyin farkında olamayabiliyordu, ben dahil) göz önüne alıyoruz. Buna karşın, eğer hala ne istediğin konusunda kararlı bir duruşun varsa ben de seni takdir eder, öneride bulunurum..
Tekrar belirteyim, tamamen yardım amaçlı bir yorum yazdım, yanlış anlaşılmasın.

Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.