TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

A. Lange & Söhne Tercihleri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: A. Lange & Söhne Tercihleri

Mesaj afl » 03 Mar 2016, 20:08

Ahmetrefik :champ:
o2o :champ:
Selçuk :champ:
Rose gold :champ: :thumbup:
shichinin :champ: Platin tercih edilesi ama rose gold ile kıyaslanınca bende öne geçemedi.
mertk :champ: Lange 1 muhteşem bir saat ve ben o saate takıntılıyım. Zaman zaman hala datographdan daha güzel olduğunu düşünmüyor değilim.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj harun » 04 Mar 2016, 21:37

Şahsen Lange 1 tarzı kadranları sevmiyorum, sanki biri bana bu saatleri hediye etse (para verip alamayacağıma göre) gönül rahatlığı ile koluma takamam, sırf kadran tasarımı nedeniyle bir küçük huzursuzluk duyarım gibime geliyor.

datograph'lar daha iyi.
Kullanıcı avatarı
harun

Mesaj BarisFB » 08 Mar 2016, 10:07

Afl süper bir yazı olmuş...ellerine sağlık :thumbup: :thumbup:

Biliosun ALS'lere bende uzun uzun baktım...benim düşüncelerim şöyle:

Lange 1 bence fiyat / performans olarak en alınası Lange. Lange moonphase her ne kadar çok güzel olsada ben en son baktığımda arasında çok ciddi bir fiyat farkı vardı.

Datograph benim için çok ayrı bi yerde. Değerli metallere genelde karşıyım, hele hele datograph'ta rose gold'una çok baktım ama sonuçta benim için dato hem spor hem şık bir saat. Yani haftasonu kot tshirt ile bile takılabilecek bir saat ama renkli altın olunca benim için bu kullanım tamamen ortadan kalkıyor. Dediğim gibi sarı / kırmızı altın saatin spor olarak takılmasına prensipte karşıyım, bence güzel durmuyor, biraz rus / arap havası veriyor. Altın saat benim için dress watch'tır (sizdeki 5146 gibi), ve eğer o da takılıyorsa bence erkek giyimin önemli kurallarından "match the metals, match the leathers" kapsamında aynı altın renginde kol düğmesi ve kemer tokasıyla takılmalıdır. :thumbup: O yüzden altın dato benim için kullanım alanını biraz limitliyor.

Platin saate de karşıyım :lol: :lol: Bunun ama prensiple falan alakası yok parayla alakası var. :lol: :lol: Yani çelikle aynı görünen birşeye o kadar parayı vermek bana ters geliyor...işin içinde saat olunca ben parayı metalden ziyade mekanizmaya ya da markaya verme taraftarıyım. Ama onun dışında platin datonun görünümü muhteşem bence...hem siyah kayışla hem kahve kayışla apayrı havaya bürünüyor. Ideal bir dünyada çelik datograph tüm isteklerimi karşılardı, onun yokluğunda oyum platin datoya.

Ama bütün bunların arasında fiyat performans olarak bence en iyilerden biri olan 1815 Chronoyu da unutmamak lazım. ilk çıkan tachymetreli versiyon muhtesemdi...sonra onu kaldırdılar ve bence çok sıradan bir saat oldu...En son boutique edition diye çıkardıkları saate ise aynı eski saat gibi tachymetreli ve çok güzel duruyor.

Resim

Ama dersenki bu kadar baktın niye hala ALS almadın, cevabı maalesef Türkiye'de yaşadığım için. Dünyada bile ikinci eli Patek / AP / Rolex'e göre çok daha düşük olan bir saat ALS. Bugün 40,000 dolara Patek alsan, 1 sene sonra en kötü 32-33e saydırırsın. Aynı paraya ALS alsan takasa bile zar zor alırlar, ben bunu kime satıcam diye...ki haksız da sayılmazlar çünkü bizim için kült bir marka olsa da toplum nezdinde hala bi Patek Rolex etc değil. Bozulsa Türkiyede düstrübutoru servisi yok kimle muhatap olucan. Bu yüzden ikinci el bi tane düşmesini bekliyorum, sıfır ALS almayacağıma ikna ettim kendimi. 30K'ya bi dato düşürürsek ne ala :lol: :lol: :lol:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj mlm » 08 Mar 2016, 13:21

Ben bileğinde bunu görmek isterim abi :champ:

Resim
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj afl » 08 Mar 2016, 15:29

Cengiz :champ:

BarisFB :champ: :thumbup:
Şu markanın sohbetini yapmak bile başka güzel. Kaşıntı artık yerini takıntıya bırakmış durumda bende.
Lange 1 de tamamen aynı fikirdeyiz. Bir ara Richard lange alternatif olabilir mi diye düşündüm ama hayır, lange 1 başka bir yerde duruyor kesinlikle. Ve moon phase'siz olmalı
Datograph da ise platin kısmına katılıyorum. Gereksiz bir ekstra fiyat oluyor. Onun dışında ben Datographa hep altın kasayı yakıştırıyorum. İster koyu ister açık renk kadran olsun ama kasa altın olsun. Platin kasa ve siyah kadran her şeyden önce görsel olarak beni vuramıyor. Ve çok haklısın, kullanım alanı daha geniş ama beğenmedikten sonra olmuyor işte. Dato da platin olması ve görselliği beni uzaklaştırdı. Açık renk kadran ise bahsettiğin gibi 5146 elde olunca fazla oluyor tabi. Bir de üzerine bu pink gold + siyah kadran versiyonu görsel olarak çok çok beğendim. Bir gün sahip olursam senin kadar katı davranmam ona :D Smart casualda da kullanırım acımadan.

1815 chronolara da çok baktım. Yine sana katılıyorum. Dediğin gibi eski versiyon hem boyut hem de stil olarak daha güzel ama bulmak neredeyse imkansız. Yeniler (zafer saatte vardı en son, denedim) o kadar etkileyici değil. Daha doğrusu şöyle demek lazım. Saat süper de, eski versiyonu bilen birisi yenisini daha zor beğenir diyelim. Butik editionda da bana maviler çok rahatsız edici geldi. Ben beyaz metal kasada, beyaz kadranda siyah index / numara ve kollardan yanayım.

Sonuçta lange 1 ve rose gold black dial datograph en çok beğendiğim iki saat oldu. Hala da kesin olarak bu daha güzel diyemiyorum. Bir gün biri diğer gün diğeri gözüme hoş geliyor. İkinci elde değer kaybını pek düşünmüyorum açıkçası. Hatta şöyle bir umudum var. Biz bunlara sahip olana, ve eğer bıkarsak, bıkıp elden çıkarana kadar, ALS ikinci elde de hak ettiği yeri bulabilir belki.

BarisFB yazdı:Afl süper bir yazı olmuş...ellerine sağlık :thumbup: :thumbup:

Biliosun ALS'lere bende uzun uzun baktım...benim düşüncelerim şöyle:

Lange 1 bence fiyat / performans olarak en alınası Lange. Lange moonphase her ne kadar çok güzel olsada ben en son baktığımda arasında çok ciddi bir fiyat farkı vardı.

Datograph benim için çok ayrı bi yerde. Değerli metallere genelde karşıyım, hele hele datograph'ta rose gold'una çok baktım ama sonuçta benim için dato hem spor hem şık bir saat. Yani haftasonu kot tshirt ile bile takılabilecek bir saat ama renkli altın olunca benim için bu kullanım tamamen ortadan kalkıyor. Dediğim gibi sarı / kırmızı altın saatin spor olarak takılmasına prensipte karşıyım, bence güzel durmuyor, biraz rus / arap havası veriyor. Altın saat benim için dress watch'tır (sizdeki 5146 gibi), ve eğer o da takılıyorsa bence erkek giyimin önemli kurallarından "match the metals, match the leathers" kapsamında aynı altın renginde kol düğmesi ve kemer tokasıyla takılmalıdır. :thumbup: O yüzden altın dato benim için kullanım alanını biraz limitliyor.

Platin saate de karşıyım :lol: :lol: Bunun ama prensiple falan alakası yok parayla alakası var. :lol: :lol: Yani çelikle aynı görünen birşeye o kadar parayı vermek bana ters geliyor...işin içinde saat olunca ben parayı metalden ziyade mekanizmaya ya da markaya verme taraftarıyım. Ama onun dışında platin datonun görünümü muhteşem bence...hem siyah kayışla hem kahve kayışla apayrı havaya bürünüyor. Ideal bir dünyada çelik datograph tüm isteklerimi karşılardı, onun yokluğunda oyum platin datoya.

Ama bütün bunların arasında fiyat performans olarak bence en iyilerden biri olan 1815 Chronoyu da unutmamak lazım. ilk çıkan tachymetreli versiyon muhtesemdi...sonra onu kaldırdılar ve bence çok sıradan bir saat oldu...En son boutique edition diye çıkardıkları saate ise aynı eski saat gibi tachymetreli ve çok güzel duruyor.

Resim

Ama dersenki bu kadar baktın niye hala ALS almadın, cevabı maalesef Türkiye'de yaşadığım için. Dünyada bile ikinci eli Patek / AP / Rolex'e göre çok daha düşük olan bir saat ALS. Bugün 40,000 dolara Patek alsan, 1 sene sonra en kötü 32-33e saydırırsın. Aynı paraya ALS alsan takasa bile zar zor alırlar, ben bunu kime satıcam diye...ki haksız da sayılmazlar çünkü bizim için kült bir marka olsa da toplum nezdinde hala bi Patek Rolex etc değil. Bozulsa Türkiyede düstrübutoru servisi yok kimle muhatap olucan. Bu yüzden ikinci el bi tane düşmesini bekliyorum, sıfır ALS almayacağıma ikna ettim kendimi. 30K'ya bi dato düşürürsek ne ala :lol: :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj o2o » 08 Mar 2016, 15:51

Afl, barisFB bilgi birikimlerinin eseri ibretlik yorumlar, bakış açımda yeni ufuklar açıyor :champ: :champ: (Kurduğum cümleye ben bile şaşırdım :P )
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj Bg17 » 08 Mar 2016, 22:59

Barisi foruma cagirmak icin Als konusu acmak gerekiyor ;). Sen yine arada ugra yaw, geyik falan da fena degil ;)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj afl » 08 Mar 2016, 23:40

Bg17 yazdı:Barisi foruma cagirmak icin Als konusu acmak gerekiyor ;). Sen yine arada ugra yaw, geyik falan da fena degil ;)

Çok doğru Başar :thumbup: Arada bir Barış'ı zehirleyelim böyle :lol:
Kullanıcı avatarı
afl

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners