TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TAG Heuer Saat Önerisi Ricası

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TAG Heuer Saat Önerisi Ricası

Mesaj eyimen » 27 Ağu 2015, 14:22

Clk yazdı:Neden Tag/Breitling vs. sorusunun cevabi aslinda basit. Öncelikle imaj. Ama aslinda üzerine cok konusulmasa da bu markalarin üretmis oldugu saatlere dokunmus oldugun anda sana verdigi kalite hissi.

Mekanizma cok önemli bir faktör ancak design, iscilik, finishing, detaylar v.s. gibi toplam kaliteyi belirleyici faktörler bizleri bu markalara cekiyor. Imaj kavraminin bizde yaratmis oldugu uyusturucu etkiyle de saplanti durumuna geliyor :D

Bu konuda yalniz olmadigini bizlerin de aynen senin gibi sürekli ikilem icine düstügümüzü bilmeni isterim. Para kolay kazanilmiyor maalesef.

ÖZET : Hepimiz ayni hastaliktan yakiniyoruz :lol:

Cok güzel ozetlemissin durumu :champ:
Ben de siyah kadranli bir saat arayisinda oldugum icin su anda begendiklerim arasinda Tag, RW, ML ve Oris arasinda kaldim. Bu firmalarin giris seviye saatlarinin retail fiyatlari birbirine oldukca yakin ama yurtdisindan almaya kalkinca en pahalisi TAG oluyor. Hatta Turkiye ile ayni fiyat neredeyse. Muhtemelen diger firmalar daha az populer oldugu icin retail fiyatinin oldukca altina alinabiliyor. Peki sorum su olacak: Bu firmalarin giris seviye saatleri arasinda bahsettigin iscilik, finishing, detaylar arasinda fark var midir? Dizayna girmiyorum, cunku hepsinde en azindan bir tane begendigim tasarim var.
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj mosef » 27 Ağu 2015, 14:36

tag heuer'e nedense tam olarak ısınamadım. longines hydroconquest ile tag heuer aquaracer 41mm arasında çok bir fark var mı işçilik olarak inceleme fırsatım olmadı ama aynı fiyat bandından olduğunu söyleseler sanırım longines'i seçerdim.
4500tl civarlarında aquaracer bulunabiliyor rahatlıkla ama bütçeniz 5000-5500 ise ben olsam eğer ekleyebiliyorsam 7500-8000'e tamamlar bir omega seamaster alırdım. her ne kadar çelik bileziğini sevmesem de ...
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj eyimen » 27 Ağu 2015, 14:42

mosef yazdı:tag heuer'e nedense tam olarak ısınamadım. longines hydroconquest ile tag heuer aquaracer 41mm arasında çok bir fark var mı işçilik olarak inceleme fırsatım olmadı ama aynı fiyat bandından olduğunu söyleseler sanırım longines'i seçerdim.
4500tl civarlarında aquaracer bulunabiliyor rahatlıkla ama bütçeniz 5000-5500 ise ben olsam eğer ekleyebiliyorsam 7500-8000'e tamamlar bir omega seamaster alırdım. her ne kadar çelik bileziğini sevmesem de ...

Tesekkurler güzel bir ornek olmuş. Hydroconquest'e tasarım olarak ısınamadım ama onu da ornek verebiliriz bu konu icin. Yurtdisinda Hydro 900 dolara bulunabiliyor ama Tag 1300'den asagi zor(en azindan Amerika'da).
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Alexius » 27 Ağu 2015, 14:51

Longines hydroconquest i tag aquaracer 41mm ile karşılaştırma fırsatı buldum, aralarında işcilik ve kalite olarak ciddi gözle görülür farklar olduğunu düşünüyorum. Fiyat seviyesi olarakta iki saat arasında fark var.
Longines ayarında 4 yıl önce yurtdışındayken almış olduğum Victorinox Maverick Chronograph saatim var. Hala çok severek çeşitli kombinasyonlarla kullanıyorum (çelik, silikon ve nato kayış şeklinde).
Daha önce de söylemiş olduğum gibi nişanlımın bütçesi olduğundan bütçeyi dediğiniz rakamlara tamamlama şansım yok, yani böyle birşey teklif etmek istemiyorum.
O yüzden 41mm ve yeni olan 40,5mm (mavi veya anthracite) olarak iki modele indirdim seçeneklerimi.
Ayrıca mosef sana Omega seamaster ın bileziği konusunda katılıyorum, saatin gösterişini tamamen alıyor.
Aslında hiç kimse ne facebook profil fotoğrafı kadar güzel, ne de kimlikteki fotoğrafı kadar çirkindir...
Kullanıcı avatarı
Alexius

Mesaj Clk » 27 Ağu 2015, 15:00

eyimen, bence bu sekilde genelleme yapmak ve isi teoriye dökmek yerine en güzeli senin bu bahsettigin markalarin senin bütcen icerisinde ki temsilcilerini tek tek canli olarak incelemen.

Teori'ye devam edersek Imaj olarak Longines, ML ve RW'yi ne Tag ne de Breitling ile karsilastirabilirsin.
Ayni sekilde iscilik ve detay olarak ben yine Tag ve Breitling'i diger 3 markanin üzerinde görüyorum (Karsilastirirken kadran isciligi, indexler, kasa ve boynuz yapisi, kolda ki rahatligi v.s. göz önünde bulundurulmali)
Herkesin bütcesi ve imkanlari farkli olsa da ben fiyatlarin iyi gözden gecirilmesi ve mümkünse orta-üst yada üst segmente yatirim yapilmasindan yanayim. Cünkü bu bir virüs ve yarin daha iyisini, daha kalitelisini isteyecek ve elinde ki saati belkide iyi bir fiyata satamayacaksin. Acele edip yanlis karar vermektense bekleyip budur dedigin saati almani öneririm.

NOT: 25 senedir düzenli olarak saat kullaniyorum ve 15 senedir kendi capimda koleksiyon yapiyorum. Ben daha budur dedigim saati bulamadim :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj eyimen » 27 Ağu 2015, 16:11

Ben gitsem muhtemelen 1-2 dk incelemekle pek bir sey anlamayacagim. Ayrica bazi kalite faktorleri saat uzun bir sure kullanilmadan da anlasilmaz diye dusunuyorum. Bu yuzden sizin gibi saati kullanan arkadaslarin yorumlari benim icin cok faydali. Ama elbette 1-2 dk olsa da gormek de kuskusuz fikir verecektir.
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Alexius » 27 Ağu 2015, 16:28

Aslında hiç kimse ne facebook profil fotoğrafı kadar güzel, ne de kimlikteki fotoğrafı kadar çirkindir...
Kullanıcı avatarı
Alexius

Mesaj eyimen » 27 Ağu 2015, 16:53

İki renk de benim için eşit mesafede 8-)
Kullanıcı avatarı
eyimen

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners