TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Baume & Mercier Classima Yorum ve 5000 TL Bütçeli Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Baume & Mercier Classima Yorum ve 5000 TL Bütçeli Öneri

Mesaj Bg17 » 07 Ara 2013, 23:35

ermansire yazdı:Bg17 sıfır km bu inhouse FC modelini mi alırdınız veya ikinci el daha üst segment bir saati mi? Ve neden?

Bg17 yazdı:Dresswatch olarak frederic constant da kullanma sansi buldum. Inhouse mekanizmanin zaman tutmasi gayet iyidi. Saatda fiyat klasmaninda cok iyi performans veriyordu. Benim gozumde frederic, baume nin ustunde kalite performans orani olan bir saatdir.

Kendi tecrubem, 5000 tl ve ustu rakamlar bir saat icin oldukca yuksek butceler. Bu tarz rakamlara cikinca, marka degeri daha yuksek olan markalar daha yuksek tatmin sagliyor.

FC cok guzel bir saat, ileride de degeri artacak. Fakat bir daha sifir FC, BM, yada tag gibi orta sinif bir saati bir daha sifir alacagimi sanmiyorum. Hangi saati alirsam aliyim bir sure sonra degistirmek isteyecegim, bu nedenle de ikinci el degeri onemli benim icin. Orta sinif saatleri ikinci el satmak zor ve de deger kaybi cok daha fazla.

Bir de jaeger ile kiyaslanirsa, ( ki jlc benim gozumde en tepeye cok yakin bir markadir, patek, vacheron, ap gibi markalara makenizma uretir) FC ile acik ara kalite ve imaj farki mevcut.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Tolgi06 » 07 Ara 2013, 23:50

Bg17'nin de dediği gibi JLC için high-endin ETA'sı diyebiliriz . Kasa-kadran işçiliği ile de o markalardan pek de aşağı kalır yanı yoktur bence de (mutlaka fark olmakla birlikte çok da aşağı kalır bir marka değildir kanımca ).
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj asymptote » 07 Ara 2013, 23:51

FC ile JLC yan yana telaffuz edilmemesi gereken iki marka...
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Tolgi06 » 07 Ara 2013, 23:58

Ek olarak bu fiyat skalasına Nomos da eklenebilir . %95 in-house mekanizma ve son derece şık dresswatch örnekleri mevcut. Ayrıca hali hazırda Tevfik Aydın tarafından getirilmeye de başlandı.
Resmi sitesi: http://www.nomos-glashuette.com/en/

Birkaç örnek verelim:
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
*Fotoğraflar alıntıdır
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Tolgi06 » 08 Ara 2013, 00:00

asymptote yazdı:FC ile JLC yan yana telaffuz edilmemesi gereken iki marka...

+1
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj asymptote » 08 Ara 2013, 00:21

Nomos herkesin beğeneceği bir saat değil, ama in-house mekanizmaları çok başarılı..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj ermansire » 08 Ara 2013, 03:00

Sonuçta iki markayı değil, bir marka ile ikinci el bir saati kıyaslıyoruz. Ha deyince de FC fiyatına bir JLC bulunmaz. Bu tartışma da abes olur.

Şu ana kadarki deneyimlerime dayanarak 500 altı ve 5000 üstü örneği mantıklı geldi. 5000e kadarki skala'yı o parayı boşuna harcamak olarak anladım ben. 5000'e FC alacağına o parayı koy cebine daha iyisinin ilk taksidi yap şeklinde. Ama örneğin ikinci el bir IWC bakınca da bu bütçeyi ikiye katlamak gerekiyor haksız mıyım?
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj asymptote » 08 Ara 2013, 03:42

Bana sorarsanız ciddi komplikasyon(lar)a sahip ve/veya kasası altın/platin olanların dışında 5 basamaklı etiket fiyatını hak eden saat yok gibi. Saatler genel olarak overpriced ürünler zaten, ama özellikle bazı low end markalar bi torba para isteyince insanın tepesi o zaman atıyor. Tag, for instance, has too high price Tags.. :)
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 140 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners