Değerli yorumlarınız icin hepinize teşekkür ederim arkadaslar..
fsinan, yeni Omega PO yü cok denedim. Benim icin uygun çapı 42mm ama bu çapa göre kalınlığı bence cok fazla. Hem küçük,hem kalın. Turuncu bezel PO ya da yeşil Sub. az sayıda saatim olduğu icin tercih etmeyeceğim modeller, ama cok sayıda saatlerim olsaydı, yeşil sub ve turuncu PO alırdım.
Bond, haklısınız piyasada sıfır olarak 5000-15000 TL arası speedmaster bulmak mümkün ve üstelik ikinci elde de deger kaybetmekte. Bu modelde Drk'in da belirttiği gibi f. piguet mekanizma var Asymptote. Tarih göstergesi ve otomatik olması benim icin artı. Panerai hariç kurmalı saat sevmiyorum nedense ama fikrim değişebilir elbette. Sadece görsel fikirlerinize göre anladığım kadarıyla speedmaster submariner'e göre cok aşağı kalır degil ankete katılanların genelince. Burada prestij, kalite, in-house mekanizma, ikinci el deger kaybı gibi etkenler alındığında SUbmariner'in daha üstün olduğunu kendi fikrimce kabul ediyorum. Ancak maddi acıdan çok ciddi fiyat farkı var. Yurtdışından ,greymarketten vs. tüm indirimler alınarak sıfır bir date submariner'i minimum 13500 TL seviyelerinde alabilirim. Bu speedmaster'i ise tüm şartları zorlayarak 8000 TL gibi fiyata bulabileceğimi düşünüyorum. Yani aralarında ki fark 5000-5500 TL gibi olacak
.5.500 TL....
Gönlüm aslında tarihli submariner den yana. Ancak maddi şartlar ve üstelik sadece farkın 5500 TL olduğunu hesaba katarsak yine sevdiğim bir model ve marka olan speedmaster (üstelik otomatik) mantık olarak gönlüme denge oluşturmakta.. Bakalım....Hayırlısı....

yorumlarınızı beklemeye devam edeceğim...