Modern60 yazdı:RONDA 5030D makine var içerisinde. Oldukça iyi bir makine ama İsviçre imalatı ise...çünkü bu makine uzak doğuda da imal ve montaj yapılmaktadır. İsviçre imalatı 13 taş, uzak doğu 6 taşlıdır. Kısacası orijinali çok iyidir ve 4 yıl pil ömrü var hem de hep krono çalışsa bile.
13 ile 6 arasındaki bu farkı öğrenmek iyi oldu, teşekkürler. Açıkçası bu yakınlarda ilgilendiğim bazı saatlerde 13 mü 6 mı kullanıldığına dair bilgiye ben de ulaşmaya çalıştım ama henüz sonuç elde edemedim, en temizi distrübütörlerine ya da doğrudan firmaya yazarak bilgi almak olacak sanırım. Mesela CB nin genel iddiasına göre özellikle saatlerinin çalışır aksamında falan tamamen İsviçre malzeme kullanıyorlarmış ve uzakdoğu üretime de kökten karşılar(en azından beyanları hep bu yönde) yani bu durumda 13 jewellı olması lazım, yine bir diğer iddiaları olan diğer İsviçrelere göre daha uygun fiyat stratejisine ise mesela kordonları İsviçre harici temin ederek ulaştıklarına dair birşeyler okumuştum yabancı kaynaklardaki yorumlarda. Detaylı bilgi edinince paylaşacağım. CB ye yoğunlaşmış gibi oldum ama madem forumda pek bilgi yok, ileriki zaman ziyaretçilerine de bir faydası dokunur belki diye düşündüğüm için tamamen