TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Submariner 116610 LV / 114060 Modelleri Arasında Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Submariner Modelleri Arasında Seçim

Mesaj Bg17 » 10 Tem 2014, 15:01

BarisFB yazdı:
Bg17 yazdı:
BarisFB yazdı:Siyah Sub herkesde var ve alternatifi çok...belki ilerde siyah kadranlı bir AP Royal Oak vs alırsınız ama yeşil olarak piyasada bu kadar şık görünen bir saat yok bence :thumbup:

Ben bu goruse katilmiyorum, sonucta herkeste var dedigin saat sadece belirli cok kisitli bir gelir grubuna hitap eden bir degerde.

Taklidinin esinlenin cok olmasi ne kadar iyi bir ageless bir tasarim oldugunun gostergesi. Replica diyorsak uzaktan bile belli ediyor kendini.

Arabalarin telefonlarin vs bilimum urunun satis adedi reklam malzemesi olarak bile kullanilir. Bu da gayet normal bence.

Bg17, ageless bir tasarım olduğunu kabul ediyoruz lafımız yok, zaten bizim gibi meraklıların dışında siyah bezelli GMT ile siyah Sub'ı uzaktan kaç kişi ayırt edebilir? ;) ;)

Submariner alınıcaksa - ve eğer tek saat olmayacaksa - siyah olmasın diyorum, Hulk olsun Kermit olsun etc. En azından farklı olsun.
Çünkü "herkes"de var dediğim, ben bir yere gittiğimde benden başka 10 kişi de birebir aynı modeli takıyorsa hoşuma gitmiyor. farklı olsun istiorum. Bence Hulk gibi modeler klasik bir modele güzel bir farklılık veriyor.

Mesela 2000'lerin başında "herkes" siyah / gri araba alırken hep beyaz beğenirdim, alma satamazsın dediler. Şimdi almam çünkü el arabasını bile beyaz alıyor herkes moda oldu. Birgün piyango çıkıp Ferrari alsam da kırmızı almam. Vakti zamanında Sub değil Coke GMT aldım, Offshore'u nispeten daha az görünen Safari aldım, dress watch olarak yine daha farklı diye reverso aldım etc. Bu kötü demek değil sadece benim böyle bir "mainstream olmama" gibi bir takıntım var :lol: :lol:

Coke gmt icin takdir ediyorum, elimden cikardigima pisman oldugum tek saat. Reverso benim de listemde cok yakinda almayi planliyorum ama malum su siralar saat alimi hayat onceliklerim arasinda geri planda.

Dedigini anliyorum ama benim tahminimce soran arkadasimiz uzun sureli kullanacagi tek saati ariyor.

Yani ortamlarimiz cok farkli sanirim, icinde bulundugum ortamda oldukca ust duzey yoneticinin bile yuzde yirmisinde ust sinif bir saat goruyorum, o da nadiren rolex oluyor. Bu nedenle sub in ancak bizim forum gibi meraklilarin lldugu bir ortamda cok oldugu fikrindeyim.

Ayrica senin saat zevkini de takdir ediyorum.

Beyaz araba hic sevmedim almam. Gri ye can kurban ;) 12 kusur arabamdan 8 i griydi ;) ben klasik bi adamim sanirim.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Re: Rolex Submariner 116610 LV / 114060 Modelleri Arasında S

Mesaj OmerS » 10 Tem 2014, 15:54

Geçen hafta Cadde Namlı Gurme'de arkadaşlarla sahur yaparken etraftaki Rolex'ler dikkatimi çekmeye başladı. İnanır mısınız yarım saat içinde çeşitli modellerle 7-8 Submariner ve 1 Deepsea olmak üzere etrafta ona yakın Rolex vardı. Ortalamasını aldım her masaya 1 Rolex düştü. Hadi denk gelmiştir diyorum ama.. :D Tek motivasyonum Deepsea'nin 1 tane olması :)
Kullanıcı avatarı
OmerS

Mesaj ernest0 » 10 Tem 2014, 16:26

Bg17 yazdı:Bu nedenle sub in ancak bizim forum gibi meraklilarin lldugu bir ortamda cok oldugu fikrindeyim.

maalesef buna katılamayacağım sub datejust tan sonra piyasada en çok gördüğüm rolex modeli ( çakma saatleri saymıyorum, sanırım o konuda daytona nın eline kimse su dökemez :D )
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj stroustrup » 10 Tem 2014, 16:35

Konuya saatin ileride daha değerli olması bakımından bakıldığında sonuç ne olur? 114060 çok sade ve şık ama yıllardır üretiliyor ve hep üretilmeye devam edecek gibi gözüküyor. Öte yandan bir süre sonra 116610 LV'nin üretimi durursa bu saat çok değerli hale gelmez mi?
Kullanıcı avatarı
stroustrup

Mesaj OmerS » 10 Tem 2014, 16:42

İleride daha değerli olması bakımından bir değerlendirme yapılması zor diye düşünüyorum. Konuştuğumuz sınırlı üretim bir PP olsa anlarım ama seri üretim Sub için...

Bir saat alınacak ve uzun süre kullanılacaksa 114060 benim de en iyi tercihim olurdu.

PS. Belki platin daytona ileride daha değerli olabilir , o nasıl bir mavidir öyle :shock: :D
Kullanıcı avatarı
OmerS

Mesaj stroustrup » 10 Tem 2014, 17:03

OmerS yazdı:İleride daha değerli olması bakımından bir değerlendirme yapılması zor diye düşünüyorum. Konuştuğumuz sınırlı üretim bir PP olsa anlarım ama seri üretim Sub için...

Bir saat alınacak ve uzun süre kullanılacaksa 114060 benim de en iyi tercihim olurdu.

PS. Belki platin daytona ileride daha değerli olabilir , o nasıl bir mavidir öyle :shock: :D

Peki, belki buradan LV lehine bir şeyler çıkar diye düşündüm ama o da olmadı :)
Kullanıcı avatarı
stroustrup

Mesaj sercankaf » 10 Tem 2014, 17:16

LV bana biraz ozel yani klasik disi gibi geliyor, tek saat olarak kullanilamayacagini dusunuyorum.
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

Mesaj BarisFB » 10 Tem 2014, 17:21

Bu arada ben gecenlerde bir arkadasim icin sordugumda siyah icin 5800 euro Hulk icin 6500 euro fiyat aldım. Siz daha iyi fiyat bulmussunuzdur ama aradaki fark 3000TLden az oldugu icin soyliyim dedim :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners