TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Fiyat Klasmanlarina Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Mesaj Miriel » 05 Ağu 2011, 11:23

mrhero yazdı:Selam XYZ1995 sana Swatch marka saatleri öneririm.

çok teşekkürler ben swatch a baktım bu bütçeye uygun olanları beğenmedim beğendiğim de 340 lira çıktı artı olarak seiko 5 ler nasıldır
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj mrhappy » 11 Ağu 2011, 16:28

Forumda aratırsan istemediğin kadar bilgi öğrenebilirsin Seiko hakkında özellikle Seiko 5 için ;)
Daçkalı..
Kullanıcı avatarı
mrhappy

Mesaj cbaytan » 15 Kas 2011, 03:32

mekanik saatler için fiyat/kalite performansını soruyorsanız cevap basit,

Fiyat Araligi: 0-500 TL (orient)

Fiyat Araligi: 500-1500 TL (orient)

Fiyat Araligi: 1500-3000 TL (orient-seiko)

Fiyat Araligi: 3000-6000 TL (orient-seiko)

Fiyat Araligi: 6000 TL ve üzeri (orient-seiko-IWC-Zenith)

Evet anladığınız gibi ben bir Orient hayranıyım (fan) :oops: , elbette bunlardan daha kaliteli/ucuz saatler vardır ben fiyat/kalite/performans oranının yüksekliğini göz önüne alarak yazdım sadece.
Birde yazdığım markalara ait saatlerin mekanik olmaktan başka üç özelliği daha var ben 1-power reserve, 2-tarih ve 3-safir camı olmayan saatleri dikkate almıyorum, isterse Gyrotourbillon II olsun.

Not: beni saatlerde acemi sınıfına koyabilirsiniz ama fiyatına oranla Orientlerin kalite, stil ve dakikliğinden süpheniz olursa zevkle sizle forumda tartışabilirim. (arkadaşca/bilgilendirici anlamda)
cbaytan

Mesaj bozok » 21 Kas 2011, 04:29

arda messi kıyasına dönmüş biraz :)
Kullanıcı avatarı
bozok

Mesaj nbmc » 26 Kas 2011, 19:10

Tag Heuer nasılsa ve neredeyse her fiyat aralığına girmiş. 500 - 1500 arasında da var, 1500 - 3000 arasında da var ve yine 3000 - 6000 arasında da var. Bu biraz kafa karıştırıcı oluyo sanki. Yani bir örnek vermek gerekirse Tissot ve Hamilton genellikle 500 - 1500 aralığında gösteriliyor ama 3000 TL ye de saat satıyor. Ya da Oris genellikle 500 - 1500 aralığında ya da 1500 - 3000 TL aralığında gösteriliyor ama 20.000 TL gibi rakamlara SE saatleri de var. Hatta yanılmıyorsam 30.000 TL ye de vardı, konuşuluyordu forumda. He alınır mı o tartışılır.

Yani net olarak bu Tag' ı nereye sokuşturmak lazım. Yani tamam 6000 TL üzerine saat satıyor diye Rolex, Zenith ya da IWC yerine konmalı mıdır?

Hatta bir alt segmentte, Omega yanında bile olmaması lazım benim fikrimce ama bilemedim.... Sorayım dedim.
Kullanıcı avatarı
nbmc

Mesaj Clk » 26 Kas 2011, 19:23

nbmc, burada yapilan saatleri kategorize etmekten cok belli fiyat araliklarinda tavsiyelerde bulunmak. 1000 TL civarina alinabilecek bir cok Hamilton modeli var. Tag Heuer'in giris modellerini yine bu fiyat araliklarinda bulmak mümkün. Bunlar genellikle quartz modeller olsa da baslik tavsiye edilen saat markalari. Kisacasi otomatik diye bir kisitlama getirilmemis.

Tag Heuer, ürün yelpazesi aynen Omega gibi cok genis bir marka. Dolayisi ile her kategoride karsina cikmasi gayet normal... Ancak illa ki bir genelleme yapilmasi gerekiyor ise o zaman ele alinmasi gereken modelin Carrera oldugunu düsünüyorum.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj herofb » 27 Kas 2011, 01:05

cbaytan yazdı:Birde yazdığım markalara ait saatlerin mekanik olmaktan başka üç özelliği daha var ben 1-power reserve, 2-tarih ve 3-safir camı olmayan saatleri dikkate almıyorum, isterse Gyrotourbillon II olsun.

mesajı yeni gördüm tabili bir fan olarka orient'i her klansmana oturtmanızı ince bir espri olarak düşündüm fakat yukarıdaki hususta yazdığınız 3 özellilk tamamen kişisel tercihtir , kimisi kadran kalabalık olmasın ister , kiminin tarihe ihtiyacı yoktur gibi yoksa power reserve olmayan patek ya da no date submariner'a saat değil demek istemediğinizi düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj nbmc » 27 Kas 2011, 01:10

Clk, yazdıklarına ben de katılıyorum fakat saçma bulduğum şudur; sonuçta bu başlıkta herkes kendi fikirlerini paylaşıyor ama hali hazırda markaların prestijleri ve kaliteleri belli. Aynı markayı birden faza segmentte ve aynı yorumda görünce biraz şaşırdım. Yani Seiko da Tissot da geniş bir yelpazeye sahip. Ama ikisinin de genel olarak tavsiye fiyat aralıkları belli. Ama iki marka da 3000, 4000 TL değerinde saat satıyor.

Şimdi ben saate 6000 lira üzeri bütçe ayırsam forumda bana kaç kişi Tag tavsiye eder bilmiyorum. Sanmıyorum. Ve aklıma bile gelmez Tag Heuer. Gelse de Rolex, IWC, Zenith gibi markalar varken tercih etmem.

Sonuç olarak bir çok segmente uygun yelpazesi olsa da tam olarak hangi aralığı hak ediyor onu merak ettim.
Kullanıcı avatarı
nbmc

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners