TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çelik Bezel Rolex Daytona 116520 Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Çelik Bezel Rolex Daytona 116520 Yorum

Mesaj MertYe » 23 Mar 2016, 18:20

Öncelikle herkese merhabalar,

Malumunuz seramik bezel daytona tanıtıldı artık çelik bezeller üretilmeyecek. Bende ufaktan bir koleksiyon hastalığı var. Aslında koleksiyondan ziyade az bulunan veya özel olacak olan şeylere karşı ekstra bir ilgi var diyelim. Ondan dolayı seramik bezel optik olarak benim gözüme de daha hoş gözüksede çelik bezelin üretimden kalkacak olması beni biraz cezbediyor.

Hazır bu saatin sıfırı hala bulunabiliyorken alıp bir kenara atsam mı diye düşünüyordum ancak afl Kerem abi ile yaptığım ufak bir konuşma sırasında kendi düşüncelerini söyleyince alıp jelatinli bir şekilde saklamanın çokta mantıklı olmayacağı kanaatine vardım. Tamam ilerde değerlenmek apayrı bir durum ama onu alıp senelerce bir yerde jelatinlerini sökmeden bekletmek ve beklemek çokta mantıklı bir seçim olmayacak. Yani eğerki çelik bezel daytonayı alırsam kullanacağım burası kesin. Bileğimde durdukça da hem değerini kaybetmeyecek bir obje olacak hemde saat güzel zamanlarıma eşlik edecek. Yani saati alırsam jelatinli falan saklamayacağım orası kesin tepe tepe kullanacağım :D.

Özellikle almışken ilerde bulunması daha zor olacağından dolayı çelik bezel modeli almak benim mantığıma daha uygun geliyor. Zaten çelik bezel olmazsa seramik için şu an bir hamle yapmama gerek yok şayet uzunca süre üretilecek bir saat nasılsa istediğim zaman paramda olursa alma şansım olacak. En fazla 2 ay sıra var derler bekleriz yani :lol:

Amaç ticari kazançtan ziyade birazda daha özel bir saate sahip olmak onuda belirteyim. Sonuçta seramik bezel optik olarak benimde daha çok hoşuma gitse dahi istesekte çelik bezel bulamayacağız sıfır olarak yakın gelecekte. Tabiki herzaman 2. el olarak alma şansı olsada zaten çelik daytona dediğimizde 2. elde çok ciddi değer kaybeden bir saat değil sıkılırsam istemezsem takasta kullanabilme şansım veya satma şansım herzaman var.

Siz olsanız ne yapardınız? Çelik daytona almak mı yoksa almamak mı? Bu arada daytona bütçesi ile saat alma gibi bir düşüncem yok yani daytona olmasın ama Batman GMT olsun falan gibi yorumlardan ziyade daytona üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Seramik bezelin çok radikal bir değişiklik olması beni bu konuda düşündürüyor açıkçası.

Dip not: Özellikle siyah kadran daha bir hoşuma gidiyor onuda belirteyim :thumbup:

Şimdiden teşekkürler. :champ:
Kullanıcı avatarı
MertYe

Çelik bezel Rolex Daytona (116520)

Mesaj o2o » 23 Mar 2016, 19:15

1) http://www.timeandwatches.com/p/history ... ytona.html
Daytona'nın tarihçesine bakınca 1988 de görünüm değişimden sonra 2000 yılında kalibre değişimi yapılmış. Şimdiye kadar kaç tane üretilmiştir ? İkinci elde bulması gayet kolay olur gibi geliyor. Dolayısiyle sizin beklentiniz olan ENDERLİK konusu sorgulamaya açık kalıyor.

2)(amacınızın Ticari kazanç olmadığını belirtmişsiniz ama ben yine de bu konuda da fikrimi belirteyim. )Jelatinli beklemeyecekse ben almam. Jelatinle bekleterek değerlendirmek için, ticari kazanç olarak alacaksam da bir markanın İKONİK olan ama düşük bütçeli bir saatini alırım. (Düşük bütçe göreceli bir kavram olmakla birlikte kendimden örnek verirsem). Benim önümüzdeki sene bütçem el verirse JELATİNLİ ORIENT MAKO XL ve/veya en uygun fiyatlı SEIKO 5 alıp jelatinlerle bir kenara atma planım var. Aradan 50 sene geçince bir işe yarayabilirler. Yazarken aklıma geldi şimdi peki bu saatlerin yağlarını değiştirmek gerekecek mi? Neyse onu o zaman sorarım :)

Sonuç: Bu nedenlerle ben olsam almam.

Mert Abi ama sen beni değil benden sonra yorum yapacak üstad abilerimizi dinle.Onlar ne derse onu yap :champ: :champ:
En son o2o tarafından 23 Mar 2016, 21:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
o2o

Re: Çelik bezel Rolex Daytona (116520)

Mesaj batikanak » 23 Mar 2016, 19:19

Bencede kullanmak daha mantıklı. Biliyorsunuz bende şu anda 2016 jelatinli var ve kullanmayı düşünmüyorum ama sebebi 1 tane daha alabilirsem kullanmak istediğimden. Tek bir tane olucak olsa bende kullanırdım. Daytona çok özel bir saat. Kenarda duran bir bütçeniz var ise bunun nakit olarak durmasındansa kolunuzda durması daha mantıklı.

Alma şansınız varsa alın. Kullanın 10 sene sonra eminimki ya zarar etmeden yada %10 bi zararla satarsınız (değerlenmese bile)
Sonuçta liste fiyatları sürekli artan bir marka
BATIKAN
Kullanıcı avatarı
batikanak

Mesaj mertk » 24 Mar 2016, 01:07

Bence siyah akdran düşünülecekse çelik bezelli olan görsel olarak bana göre daha hoş ve elit duruyor Mert.

Beyaz kadran düşüneceksen kesin beklemen gerekir.

Fiyat ok fark edicekse eski siyah kadran gayet alınır ve kullanılır.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj MertYe » 24 Mar 2016, 01:11

Yorumlarınıza çok teşekkür ederim. Bir 10 gün kadar değerlendirmeyi düşünüyorum bu işi sonra sonuca ulaştıracağım olumlu veya olumsuz olarak artık.

Ama karar aşamasında biraz daha yoruma ihtiyacım var. Ne kadar çok çeşitli yorum olursa o kadar iyi olur benim açımdan artı ve eksi yönleri tam olarak tartışabilmek adına[emoji106]
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj afl » 24 Mar 2016, 01:33

Mert konuştuklarımızı kısaca yazıya da dökelim kalıcı olsun.
Bana göre 10 yıl ve daha sonra değeri artar diye saat almak, saate yatırım yapmak en hafif ifadeyle saflık olur.
Aynı paraya herhangi bir yatırım aracı (döviz, vade, altın, ev, arsa vs) dikkatli seçilirse bu 10 yıl - 15 yıllık vadede elbet bir gün saatten fazla kazandıracaktır. hatta muhtemelen ertesi gün daha fazla kazandıracaktır. Eğer özel bir Patek falan bulunmadıysa saate yatırım mantıksız. Patek ve Rolex in bile bir çok modeli ikinci elde kayıptır. Bu sebeple saate yatırımdan ziyade kullanım amacıyla bakılmalı. Eğer fazla saat değiştirmek gibi bir alışkanlık varsa da ikinci elde en az zarar görenler diyerek arama daraltılabilir.

Senin soruna gelince; bir daytona istiyor musun olmalı. İstiyorsan çelik bezel, şu kadran bu seri farketmez. Beğendiğini al kullan tadını çıkar. Konu daytonaysa zaten ya değer kaybetmeyecek ya da çok az zararın olacak. Ama kesin olan bir şey var, daytona seni zengin etmeyecek :D
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj MertYe » 24 Mar 2016, 02:11

Abi yorumların için teşekkür ederim öncelikle. :champ:

Benim mantığımı biraz daha şöyle açıklayayım. Bugün 300k euro bandında araba alma şansım olsa normalde Bentley'i çok sevdiğim için tercihimi o yönde kullanmam gerekir ama Mercedes SLS AMG, Mercedes'in ürettiği son atmosferik motor araba olduğu için ve martı kanadın gelecekte daha değerli olacak olmasından ötürü onu tercih ederim.

Normalde işin ticari boyutundan ayrı olarak arabanın değerleneceği benim için %100 ihtimal olmasa bile yüksek bir ihtimal. Zaten herhangi bir yatırıma %100 gözüyle bakılamaz heralde diye düşünüyorum ne olursa olsun. Konunun en başında da belirttiğim gibi ilerde daha değerli olacak veya daha zor bulunacak nesnelere karşı bir zaafım var. Yoksa celik daytonayı diyelim 10k euroya aldım 20 sene sonra şimdinin parasına değerlerine göre 25k euro edip bana para kazandırsın mantığından ziyade en baştan beri ben alıp kullanmış olayım ve gittikçe daha değerli bir hale gelsin.

Aslında derdimi burada tam olarak aciklayabildiğimide düşünmüyorum tam olarak beceremedim yani pek :D

Ilk senle konuştuğumuzda jelatinli dursun derdindeydim değerlenir diye ama koluma takamadıktan sonra 1 ay jelatinle beklese ne 20 yıl jelatinle beklese ne. Seninle konuşmak konuya böyle yaklaşmama yardımcı oldu en azından ki doğru olanıda bu olmalı diye düşündükçe daha bir kafama yattı.

Bana o kadar laf anlatmana rağmen birde burda bu kadar yazı yazmış olmandan dolayı ayrıca tekrardan teşekkür ederim Kerem abi :champ:
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Bg17 » 24 Mar 2016, 02:32

Cok basit anlatimiyla saat bir gider unsuru degildir. Yani bir varliktir, asset dir. Ama durdugu yerde deger kazanan bir varlik da degildir, (appreciating asset) deger kaybeden bir varliktir (depreciating asset).

Yani saat kisaca kullandigin surece, kolunda tasidigin surece, baktiginda keyif aldigin surece guzel. Maddi deger tasidigin icin keyif aliyorsan, esnaflik 101 dersi baslamis demektir. Bunu bugun su kadara alip, su kadar ustune koyarim dusuncesi baslar, sonra ustune koyulmasi gereken tutar icin lobi yapma, satis eylemi baslar. Kisaca olay ticarete doner, keyiften cikip. Yok zam geldi, blnr bulunmuyo, 300 usd kar ettim falan benim gozumde hikayedir.

Tabii bu demek degilki, takip etmeyelim piyasayi, pazarlik yapmayalim, iyi fiyattan almayalim.

Iddaliyim en kotunyatirim araci bile nir daytona parasini 10 yil sonra 2 daytona yapar. Burda limitli iretilmis bulunmayan bir saatden bahsetmiyoruz. O tarz saatde bile ciddi risktir.( bu arada bulunmayan derken gercekten bulunmayan, oyle 5711, 15202 falan degil, mesela patrizzi dial daytona)

Ha saate yatirim mi yapilacak, en guzeli, bond a surekli baski ile limited edition rolex yaptiralim, modelden bagimsiz kesin degerlenir.

Daytonaya gelirsek, benim cok sevdigim bir saat. Hele de celik olani. Eski versiyonu hakkinda ileri geri konusmuslugum olsa da bence en iyi kronograf, rakibi bile yok. Eger hosuna gidiyorsa hic dusunme. Al tepe tepe kullan, 10 yil kullanabilirsin, sonrasa deger kaybin minimum olur.

Sonucta saat araba degil, durduk yere bakimi, vergisi, kaskosu yok. Cok daha likit, elden cikartilbilir, bunlarin aksini soylemiyorum. Sadece bu fikir abartilirsa, olay keyiften cok ticarete doner diyorum.

Hele bir de jelatinli saklama kismi var ki, hic deginmeyecem bile. Oldu olacak bi de basina koruma dikelim.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: fikrigul ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners