Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
ismail05 » 28 May 2014, 20:18
Merhaba arkadaşlar. Bu ilk mesajım ama uzun süredir forumu takip ediyorum. Saatlere karşı farklı gözle bakmamı sağladınız diyebilirim. Konuya gelecek olursam ilk otomatik saaatimi almak istiyorum ama kararsızım. Orient mako modelini denedim galiba ray olan tam farkını bilmiyorum kadranında rakam olmayan. siyah kadran ve 390 lira fiyat aldım. Diğer model ise seiko snzf 15 i gösterdi bana ama ben tamamen siyah istediğim için getirtirim dedi oda snzf 17 oluyor herhalde onun içinde 480 lira fiyat aldım. İkisinin artı ve eksilerini söylerseniz memnun olurum. Fotoğraf atmayı beceremedim biraz karışık oldu ama kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.
-

ismail05
-
Cct » 28 May 2014, 20:30
Normalde Seiko'yu Orient'e tercih ederim ama bu iki modelden biri gerçek bir scuba diver (Orient) diğeri ise çakma diver (Seiko)
Ayrıca Orient daha yakışıklı.
Her türlü saat itinayla takılır.
-

Cct
-
gokhancpt » 28 May 2014, 22:53
Doğru Orient mako bildiğim kadarıyla 200 m bu da haliyle yine bildiğim kadarıyla ortalama bi diver anlamına geliyor .Diğer taraftan sea urchin 100 m bu da evet tip olarak diver fakat prof anlamda bi hiç fakat arkadaş sanırım dalgıç değil .Yani en azından dalgıç olsa bu saatlere yönelmezdi .Haliyle prof anlamda bu saatlerle dalmıyacağı için geriye diverlığından ziyade tip mekanizma ve malzeme kalitesi kalıyor .E bu anlamda da (tipde zevklere bir şey diyemem mekanizma konusunda da fazla bi bilgim yok sadece malzeme kalitesi ve marka güveninirliğınden yola çıkarak ) ben Seiko diyorum .Gönül rahatlığıyla tercih edebileceğin bir model arkadaşım
-

gokhancpt
-
Modern60 » 28 May 2014, 23:22
Mako kendini kanıtlamış ciddi bir su saatidir. SEIKO da yüzüebilecek kadar yani 100 metre suya karşı dirençli bir saat. Makinalar ikisinde de çok i,yi. Şu kadarı önemli ki: bir saat 200 metre su basıncına dirençliyse, sadece su değil, diğer bütün zararlı şartlardan da korunaklı demektir. Mesela nem, toz,vb.
-

Modern60
- Contributor
-
nickimyok12 » 29 May 2014, 00:39
mako'nun sapması daha düşük diye biliyorum. Bir de makonun daha ince olması daha kullanışlı bana göre. Ben mako'yu tercih ederdim.
-

nickimyok12
-
otedengelen » 29 May 2014, 08:37
Bende kesinlikle makoyu tercih ederdim makonun yapisi daha güzel bence kullanim araligi daha fazla

İnstagram @mryleather
-

otedengelen
-
starex » 29 May 2014, 14:28
pro dalgıçlar bunlarla dalmıyor ancak, bir belgeselde derin olmayan yere dalış yapan dalgıçta sarı kadran bir citizen dalgıç modeli vardı

These are the best of times.
-

starex
-
ismail05 » 29 May 2014, 23:03
cevaplar için teşekkür ederim arkadaslar. Saatle dalmak gibi bir düşüncem yok. Bütçem doğrultusunda en uygun otomatik bunlar vardı ama önerebileceğiniz baska modeller varsa onlara da açığım:)
-

ismail05
-
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir