TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gylcine kullanan var mı ?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gylcine kullanan var mı ?

Mesaj atoprak » 03 May 2018, 23:03

schavelle yazdı:Merhaba, tam fiyat/performans saatlerini seçmişsiniz.
Glycine benim çok sevdiğim, tarihi de olan bir marka. Özellikle vintage dünyasında Chrono ve Airman modelleri çok popüler.
Güncel Combat Sub modellerinden vintage görünümlü sararmış lume'li olanlarını beğeniyorum:
https://www.jomashop.com/glycine-watch-gl0083.html
Bazen süper indirimler oluyor. Linkte Nato bileklikli olan modeli paylaştım ama çelik ve silikon bileklikli modelleri de satılmakta.
Yine de favori Glycine modelim Airman'dir.
Şu anda satışta olan modellerde Invicta sebebiyle kalitede bir düşüş olduğunu zannetmiyorum. Şahsen Invicta'nın daha üst segment markası olarak kalacağını düşünüyorum. Kendileri de öyle diyor:
http://wornandwound.com/under-invicta-glycine-promises-to-focus-on-airman-and-combat-lines/

Certina belki daha da önemli bir marka (bence). Kendi mekanizmasını ve patentli teknolojinerini de üretiyordu zamanında. İlla da Diver olacak diyorsanız DS Action Diver'ın Titanyum modellerini öneririm.

Longines Hydroconquest Türkiye'de daha popüler ve daha çok bilekte görebileceğiniz bir model. Top Grade ETA kullandığı söyleniyor. Şahsen normal Conquest modelini daha çok seviyorum ve kullanıyorum ama Diver arıyorsanız Hydroconquest'i kesinlikle öneririm. Hatta 2. el olarak uygun fırsatlar var.

Oris Aquis yukarıdaki saatlerden daha pahalı, bu yüzden elma-elma karşılaştırma olduğunu düşünmüyorum ama tabii ki 2. el TSF edition öneririm. (Cosc sertifika, 2 bileklik, limited edition vs.)

Her ne kadar Seiko'yu çok sevsem ve kullansam da yukarıdaki saatleri daha az bulunması ve biraz daha özel hissettirmesi sebebiyle SKX, Turtle, Samurai gibi modellere öneririm.

Merhaba

Detaylı tavsiyeleriniz için teşekkürler

Glycine konusunda kafam karışık. Yabancı forumlardada çelişkili yorumlar var. Halen araştırıyorum, aslında yazaktım oradaki konularada fırsat olmadı. Çelişki biraz fiyat politikası ile de alakalı. Bu saatler 1000$ bandında iken, şimdi şok indirimlerle 450$ civarına iniyor. Hal böyle olunca insanın aklına “acaba?” gelmiyor değil. Elimize alıp inceleme şansımız da yok malum.

Ben CombatSub a odaklanıyorum. Hali hazırda oldukça iyi bir havacılık temelli bir saatim varken bir başka havacıyı gruba katmaktan sa, biraz daha farklı bir saat, belki biraz daha dayanıklı bir model daha mantıklı geliyor.

Biraz Longiness takip edeceğim. Certina diver için kalın ve büyük deniyor, çok tercih ettiğim bir durum değil.
Ve tabi Oris i bir yerlerde denemem de lazım. Aquis hiç denemedin.
Kullanıcı avatarı
atoprak

Mesaj atoprak » 03 May 2018, 23:07

Umutt yazdı:Merhaba, Glycine Combat sub yakın zamanda ikinci el aldım ama kondusyon ile ilgili tolere edilemeyecek problemler olduğu için aldığım kişiye iade ettim. Kesinlikle kalite hissiyatı yüksek, hatta Airman serisini Combat'tan daha da başarılı buluyorum. Tr de bilinirliği düşükmama yurtdışında kesinlikle daha popüler, zaten wus da çok sayıda ikinc el ilanı görebilirsiniz. Vergi dahil toplam 600 usd ye alabiliyorsanız da alınır bence.

Hocam o forumda baya çelişkili mesajlar var Glycine kalitesi ile ilgili. Fiyatta düşünce insanın kafası karışmıyor değil. Kendi tercihim 1k civarından 450 civarına inen, ve beraberinde kaşiteden de fedakarlık eden bir saat yerine, fiyatı hali hazırda 400-500$ civarı olan bir saat olur ..

Wus a konu açmak darz oldu ..
Kullanıcı avatarı
atoprak

Mesaj schavelle » 07 May 2018, 19:40

Certina ve Longines, Swatch group bünyesinde olup kalite konusunda sıkıntı yaratmayacaktır.
Glycine için kalite konusunda endişeniz varsa ve eğer Joma gibi greymarket alacaksanız iadesi uğraştırabileceğinden riske girmeyin derim.
Bu arada 40-42mm arası demişsiniz ama bahsettiğiniz saatlerin birçoğu 42mm ve üstü, bu yüzden almadan boyutunu kontrol etmenizi öneririm.
Son olarak lüks saat dünyasında liste fiyatından %50-%60 düşük fiyata greymarket bulmak çok yaygın (mesela Maurice Lacroix, Baume Mercier'de inanılmaz indirimler oluyor) bu sebeple her yüksek iskontolu saat markasının düşük kalitede olacağını düşünmüyorum.
Satın almaya karar verirseniz bizimle de paylaşabilirseniz hatta forumda açılış yapabilirseniz çok sevinirim. Değişik saatleri biz de yorumlarla birlikte görmüş oluyoruz. :champ:
Kullanıcı avatarı
schavelle

Mesaj atoprak » 07 May 2018, 23:08

schavelle yazdı:Certina ve Longines, Swatch group bünyesinde olup kalite konusunda sıkıntı yaratmayacaktır.
Glycine için kalite konusunda endişeniz varsa ve eğer Joma gibi greymarket alacaksanız iadesi uğraştırabileceğinden riske girmeyin derim.
Bu arada 40-42mm arası demişsiniz ama bahsettiğiniz saatlerin birçoğu 42mm ve üstü, bu yüzden almadan boyutunu kontrol etmenizi öneririm.
Son olarak lüks saat dünyasında liste fiyatından %50-%60 düşük fiyata greymarket bulmak çok yaygın (mesela Maurice Lacroix, Baume Mercier'de inanılmaz indirimler oluyor) bu sebeple her yüksek iskontolu saat markasının düşük kalitede olacağını düşünmüyorum.
Satın almaya karar verirseniz bizimle de paylaşabilirseniz hatta forumda açılış yapabilirseniz çok sevinirim. Değişik saatleri biz de yorumlarla birlikte görmüş oluyoruz. :champ:

Merhaba,

Evet asıl problem alıp, direk kolda görüp onu kabullenmek zorunda olmak lakin değişim/iade imkanı yok denebilecek kadar az... sırf bu sebepten ya çok para vermemek, ya çok bilindik ve tavsiye edilen bir saat almak veya forumdan 2nci el modelleri takip etmek gibi yollara başvuruyorum... bilindik derken çok bilindik bir marka yerine biraz daha bu işler ile ilgilenen insanların bileceği marka/modeller tercihim... mesela Sinn gibi ... utanmasam, abes gelmese bir tane daha alırım :)

Listeye Squale Atmos 20 yi de ekledim...sanırım Glycine veya Squale tercihi yapacağım lakin 39.5mm lik Yen'i Oris Aquais ler sanırım henüz gelmiyor..gelseler de bu döviz kuruyla benim bu saat için ayırdığım bütçenin dışına çıkacak... 43 mm olan modeller ise ise tıpkı Certina Action diver gibi, diver kalınlığıyla birleşince benim gözüme biraz kaba gibi geliyor...
Kullanıcı avatarı
atoprak

Mesaj schavelle » 08 May 2018, 08:32

Squale için estetik olarak yorum yapabilirim. Rolex gibi Mercedes kolları olan modelleri yerine Vintage görünümlü tropikleşmiş lume (Radyum görünümlü) ve sword veya baton kolları olan modellerini daha güzel ve orijinal buluyorum. Aşağıda foto ve örnek link kopyaladım.

Son olarak 2. el Oris Heritage 65 Diver uygun fiyata bulabilirseniz kesinlikle öneririm. (3-6-9-12 rakamlı kadranı olanları). Hiç aklımda yokken Sirkeci'de denemiştim. Renk renk modelleri var ve her türlü bilezik ve kayışla gidiyor. Boyutları 40mm ve 13,14mm kalınlık ama kısa lug'lardan mıdır nedir bilekte çok mütevazi ve zarif göründü. (Benim 41mm Longines Conquest'e nazaran)

http://www.squalewatches.com/Squale_20_Atmos_Dive_Watches_s/112.htm
http://www.gnomonwatches.com/watches/squale-watches/30-atmos-vintage-ceramica-sel-bracelet
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
schavelle

Mesaj atoprak » 08 May 2018, 11:29

schavelle yazdı:Squale için estetik olarak yorum yapabilirim. Rolex gibi Mercedes kolları olan modelleri yerine Vintage görünümlü tropikleşmiş lume (Radyum görünümlü) ve sword veya baton kolları olan modellerini daha güzel ve orijinal buluyorum. Aşağıda foto ve örnek link kopyaladım.

Son olarak 2. el Oris Heritage 65 Diver uygun fiyata bulabilirseniz kesinlikle öneririm. (3-6-9-12 rakamlı kadranı olanları). Hiç aklımda yokken Sirkeci'de denemiştim. Renk renk modelleri var ve her türlü bilezik ve kayışla gidiyor. Boyutları 40mm ve 13,14mm kalınlık ama kısa lug'lardan mıdır nedir bilekte çok mütevazi ve zarif göründü. (Benim 41mm Longines Conquest'e nazaran)

http://www.squalewatches.com/Squale_20_Atmos_Dive_Watches_s/112.htm
http://www.gnomonwatches.com/watches/squale-watches/30-atmos-vintage-ceramica-sel-bracelet
Resim
Resim

Sanırım 30 Atmos dan bahsediyorsunuz...
Kesinlikle katılıyorum... bende dün akşam daha beğendim 20 lere göre... hem seramik bazelli olması da biraz daha aklıma yattrdı bu modeliı ...

İşin ilginci, geçen yıl ilk kez iyi bir saat almaya niyetlendiğimde baktığım, belkide beni buna çeken modeldi Oris 65.
Bir kaç kez denedim ancak aslında teknik olarak küçük olmasa da, benim bileğimde biraz küçük durdu .. hatta eşim "oyuncak gibi" demişti... gerçi onun bakış açısı tabi farklıydı biraz... hoş, güzel .. nedendir bilemedim, çok içime sinmedi.. yinede tekrar denemek istiyorum...

Quale leri satan bir site var.. bakalım onlar teslimat yapıyorlar mı TR ye .. veya USA ye gidip gelen bir arkadaşımdan rica edeceğim.. hoş o zaman da bir kaç günlük bir zaman diliminde o adrese saatin ulaşması gereklililiği gibi bir stress de var.. bakalım :)
Kullanıcı avatarı
atoprak

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners