TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SNK809K2 Durma Sorunu

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SNK809K2 Durma Sorunu

Mesaj Wolowitz » 16 Eyl 2012, 18:13

Merhaba arkadaşlar görüldüğü üzere forumda yeniyim . Böyle bir forumun varlığını daha yeni öğrendiğim için de kendimi çok şanssız sayıyorum çünkü saat demek benim için çok şey ifade ediyor çocukluğumdan beri ve hep saatler konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak istemişimdir . Neyse ki saatlere olan bu hevesim yaşım ilerledikçe daha da arttı ve bu forumla birlikte katsayısının gün geçtikçe artıcağına inanıyorum :champ: Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi seiko snk809k2 saatime 20 gün kadar önce kavuştum (yurt dışı) . Bu benim ilk otomatik saatim ve bu seçimimde saatin spor ve aynı zamanda ciddi duruşu ,sadeliği , ilk saatim olmasından dolayı biraz maliyeti ve saati ilk gördüğümde çok hoşuma gitmesi gibi ölçütler etkili oldu. saatten çok memnunum lakin sorun denemiycek bi sıkıntım var birazda bilgisizliğimden kaynaklanıyor sanırsam saati uyurken bazen kolumdan çıkarıyorum. Çıkarsamda çıkarmasamda sabahları çoğunlukla saatin durmuş olduğunu görüyorum :roll: Her sabah tekrar tekrar saati ayarlamak durumunda kalıyorum. Forumda kinetik saatlerle ilgili bi yazıda saati 450-500 defa sallamanın saati 2 gün kadar aktif tuttuğunu okudum. Peki bu olay benim saatim içinde geçerli midir ? Saatim bu yüzden mi sabahları durmuş oluyor ? Normalde aklıma geldikçe kolumu sallıyorum ama bu sallamanın yaptığı etkinin ne kadar sallarsam sallıyayım aynı olduğu kanaatindeydim . Bir sorum daha var arkadaşlar yine forumda bi yazıda otomatik saatlerin mekanızmalarının ayar esnasında zarar gördüğünü , görebiliceğini okudum. Ben saati kullanmaya başladığımdan beri bayağı bi kurcaladım. Tarihiydi günüydü durdukça tekrar tekrar ayarıydı vs. Bunlar saatimde olumsuz etkiler bırakmış olabilir mi sizce de ? Şimdiden teşekkürler hepinize :thumbup:

edit:imla*
Kullanıcı avatarı
Wolowitz

Re: Seiko SNK809K2 Durma Sorunu

Mesaj drk » 16 Eyl 2012, 18:34

Öncelikle hoşgeldiniz :champ:

Yeni saatinizi iyi günlerde kullanmanızı dilerim. Normal koşullarda eğer gün içinde saatinin sürekli kolunuzdaysa ve çok sedanter bir yaşamınız yoksa saatinizin tam veya tama yakın kurulu olması gerekir. Birçok otomatik saat ayrıca kurma kolu çevrilerek de kurulur ancak bu özellik sizin saatinizde yok dolayısıyla tek çare saati sallamak. Mekanizma tam kurulu olduktan sonra hiç hareket etmese dahi yaklaşık 2 gün kesintisiz çalışmalı.

Eğer yukarıda denilenleri yapıyor ve hala saatiniz akşamdan sabaha kadar duruyorsa mekanizmada bir problem olabilir, saatçiye gitmeniz gerek bu durumda.

Saati ayarlayarak veya kurcalayarak bozmanız çok düşük ihtimal. Sadece gece yarısından önce ve sonra tarih ve gün ayarına müdahale etmeyin yeter. Bunun dışında bir problem yaratmaz.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Wolowitz » 16 Eyl 2012, 21:03

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim :thumbup: içimi bi korku sardı saatçi ye gitmeniz gerek' cümlesini okuyunca resmen :oops:
saati kolumdan hiç çıkmıyo neredeyse sadece duşa filan girerken lakin bazen geceleri çıkartıyorum mesela 1 gece önce yatarken saati iyice sallayıp öyle yattım kolumda iken yaklaşık 7 saat uyudum uyandığımda durmuştu. Hatta uyku sersemi saati 6 sanıp geri yatmıştım meğersem 6 da durmuş :lol: Peki bu tam kurulu olmanın ölçüsü nedir yani 2 kez sallasam yeter mi yoksa okuduğum yazıdaki gibi 400 500 kez mi sallamak zorundayım :D
Kullanıcı avatarı
Wolowitz

Mesaj zandar » 16 Eyl 2012, 22:40

seiko mekanizmalı otomatikler günde 10 saat veya daha uzun zaman kolunuzda takılı kalırsa saat kendini yeterince kurar. 12 saat kolunuzda takılı kalıyorsa (uyku hariç, aktif zamandan bahsediyorum) saatin durmaması lazım, duruyorsa bi servise danışın derim. aydın saate bi telefon açıp sorabilirsiniz.
zandar

Mesaj drk » 16 Eyl 2012, 22:46

2 kez sallamak yetmez, 400-500'de de önemli olan rotorun hareketi. Tam rakamı bilmediğim için uyduracağım ama fazla kurarak saate zarar vermeniz imkansız dolayısıyla en kötü sizi biraz yormuş olurum :)

Saatin kadranı hep yere dik olacak şekilde 400-500 tur döndürün ve rotorun hep yere baktığından emin olun. Bunu yaptıktan sonra hala saatiniz duruyorsa bir sorun var demektir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Wolowitz » 17 Eyl 2012, 00:48

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için arkadaşlar sanırım ben sorunu buldum. Ben bu sallama işinin rotor denen o dönen kısım ile ilgili olduğunu hiç düşünmemiştim onun sadece mekanizmanın bi yerlerini koruduğunu filan düşünmüştüm:lol: sallayınca içindeki o hareketli telin titreştiğini ve bu sayede mekanizmanın çalıştığını zannediyordum. Bu yüzden de saati aldığımdan bu yana bi kez bile rotoru döndürmek (terimlere alışıyorum :champ: ) amaçlı sallamadım saati. 2 3 kez sağa sola salladım rotor filan bilmediğim için bu kadar yani..Şu an baya bi salladım saati ve gözlemlediğim bir şeyi sormak istiyorum doğrumudur bilinmez ben saati salladıkça başlarda acayip hareketli,dinamik olan bu rotor arkadaş yavaş yavaş durulmaya başladı sanki sıkışmış gibi zar zor hareket ettiğini gözlemledim doğru mudur bu yani saati kurduğumuzu mu gösteriyor bu ? Çünkü kulakları çınlasın büyük dedemin kurmalı bi saati vardı hala da var sanırım onu da kurarken böyle sıkışır hareket etmezdi...

edit:imla
Kullanıcı avatarı
Wolowitz

Mesaj mucadeleci » 17 Eyl 2012, 00:55

Anladığım kadarıyla saatinizin rotorunda sorun olduğu için yeteri kadar kurulmuyor, saatinizi mutlaka saatçiye götürmelisiniz, bu şekilde daha fazla kullanmamanızı öneririm...
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj drk » 17 Eyl 2012, 09:10

Şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor, en azından ben yazdıklarınızdan öyle anladım. Saatin kuruldukça rotorun daha zor hareket etmesi normal. Gün içinde de saati kolunuzdan çıkarmayın, bakalım yarın sabahı görebilecek miyiz? :)
Kullanıcı avatarı
drk

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners