TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mekanik Saatlerde Sapma Hakkında Yorumlar

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Mekanik Saatlerde Sapma Hakkında Yorumlar

Mesaj asymptote » 31 Oca 2018, 22:43

omromr yazdı:
asymptote yazdı:Ölçümleri hangi cihazla yaptığınızı sorabilir miyim?

Ölçümleri apple store dan indirdiğim "twixt" adlı uygulama ile yapıyorum. Ayrıca atomik saat sitesi ile de kontrol ediyorum.

Ölçümleri tek pozisyonda mı yapıyorsunuz? Bu soruya yanıtınız "evet" ise atomik saat sitesi ile yaptığınız kontrolde bir farklılık gözlemliyor musunuz?

Omega COSC sınırlarında geziniyor bu arada.. :) Rodaj süresi Tissot için olabilir ama bu tür saatler için bir rodaj süresi olduğunu sanmıyorum.. :geek:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj omromr » 01 Şub 2018, 09:51

asymptote yazdı:
omromr yazdı:
asymptote yazdı:Ölçümleri hangi cihazla yaptığınızı sorabilir miyim?

Ölçümleri apple store dan indirdiğim "twixt" adlı uygulama ile yapıyorum. Ayrıca atomik saat sitesi ile de kontrol ediyorum.

Ölçümleri tek pozisyonda mı yapıyorsunuz? Bu soruya yanıtınız "evet" ise atomik saat sitesi ile yaptığınız kontrolde bir farklılık gözlemliyor musunuz?

Omega COSC sınırlarında geziniyor bu arada.. :) Rodaj süresi Tissot için olabilir ama bu tür saatler için bir rodaj süresi olduğunu sanmıyorum.. :geek:

Saati atomik saate göre ayarlayıp uygulama ile fotografını çekiyorum. İlk fotodan sonra uygulama 24 saat geçmeden yeni fotoya izin vermiyor. Ama ilk ayarlamayı saat 9 da yaptıysam ertesi gün 9:15 gibi tekrar çekiyorum. Bir sonraki gün tekrar 9:00 da çekebiliyorum genelde akreple yelkovanın aynı pozisyonunu yakalayamıyorum 1-2 saat sarkıyor.

Örneğin 3 günün sonunda 13 saniye ileri sapma gösteriyorsa atomik saat ile kontrol ettiğimde de 13 saniyeyi görüyorum bu anlamda uygulama doğru çalışıyor.

Dün yeni 10 günlük istatistiğe başladım ilk gün 3,3 sn ileri saptı. 10 günün sonunda sonucu tekrar paylaşırım. Omega COSC sınırı nekadar?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
omromr

Mesaj tarkandemir » 01 Şub 2018, 12:15

Mekanik saatler zemberekten aldığı güç ile Çalışır. Zembereğin gücü ise saatin bilekte olduğu süreye göre değişir yani haraket durumunuza göre. Ayrıca mekanik saatlerin günlük sapması + - 20 saniye normaldir ve bu sapma süresi kol haraketi, ortam sıcaklığı gibi durumlara göre değişebilir. Günlük hassasiyette normal sıcaklık değerleride +5 ile +35 derece arasıdır.

Ayrıca İlerleyen zamanlarda saat kendini toplar düzgün gider diye bir durum olamaz maalesef.

Diğer yorumlardaki gibi saatin masa başında durma pozisyonuna göre ayarlatılması doğru değildir. Zaten düzgün çalışan ve düzgün bakım görmüş saat her pozisyonda aynı değeri vermesi gerekir. Kaldıki böyle bir durum sağlanamıyorsa bile saatin sapma süresi herzaman kurma kolu yere bakacak pozisyona göre esas alınır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
tarkandemir

Mesaj asymptote » 01 Şub 2018, 13:28

omromr yazdı:Omega COSC sınırı nekadar?

Omega COSC'u yok hocam. COSC genel bir standart ve bu standarda göre sertifika almış bir saatin günlük sapma değerlerinin -4/+6 arasında olması gerekiyor..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj darksilence » 06 Şub 2018, 13:57

18 Ocakta sıfırlamıştım tekrar. Şimdi baktım toplam +31 saniye ile ortalama +1,67 sn... :thumbup: Gayet istikrarlı...
"As the Years Go Passing By..."
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj krstarica » 06 Şub 2018, 14:40

darksilence yazdı:18 Ocakta sıfırlamıştım tekrar. Şimdi baktım toplam +31 saniye ile ortalama +1,67 sn... :thumbup: Gayet istikrarlı...

Saatin bir pozisyonda ileri bir pozisyonda geri kalma durumlarına karşı aslında 3 günde bir kontrol etmek daha sağlıklı olacaktır.
Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje, ali žalim što nemaju svoje.(Başkalarının benim fikirlerimi çalmasından ötürü üzülmüyorum, acıyorum çünkü kendi fikirleri yok.)-Nikola Tesla
Beograd-Serbia
Kullanıcı avatarı
krstarica

Mesaj darksilence » 07 Şub 2018, 01:51

krstarica yazdı:
darksilence yazdı:18 Ocakta sıfırlamıştım tekrar. Şimdi baktım toplam +31 saniye ile ortalama +1,67 sn... :thumbup: Gayet istikrarlı...

Saatin bir pozisyonda ileri bir pozisyonda geri kalma durumlarına karşı aslında 3 günde bir kontrol etmek daha sağlıklı olacaktır.

Biliyorum. Ancak, 6 aydır hiç sapmada şaşma yapmadı. Hep +1,60 küsurlarda... Si14 silikon balansın büyük payı var sanırım...
"As the Years Go Passing By..."
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj krstarica » 07 Şub 2018, 02:08

darksilence yazdı:
krstarica yazdı:

Biliyorum. Ancak, 6 aydır hiç sapmada şaşma yapmadı. Hep +1,60 küsurlarda... Si14 silikon balansın büyük payı var sanırım...

Katılıyorum, omega si14 üzerindeki çalışmaları takdire şayan. Uzun vadede ölçtüğünüz için siz daha iyi bilirsiniz tabi, zaten şu an cosc standartlarını bile olumlu yönde zorlayan değerlere sahip saatiniz. Nazar değmesin.
Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje, ali žalim što nemaju svoje.(Başkalarının benim fikirlerimi çalmasından ötürü üzülmüyorum, acıyorum çünkü kendi fikirleri yok.)-Nikola Tesla
Beograd-Serbia
Kullanıcı avatarı
krstarica

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners