TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bench Mat Bilgi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bench Mat Bilgi

Mesaj asymptote » 25 Oca 2012, 11:54

Yorum ve bilgi yazan arkadaşlara, adaşım Cengiz ustama çok teşekkürler.. :thumbup: Yurt dışından almak istemediğimi yazmıştım fakat ne yazık ki yurt içinde benzer ürün satan yere rastlamadım. Belki Doğubank'ta vardır ama İstanbul'da yaşamadığım için maalesef gidip bakma şansım yok.. Aslında kutu açılışı düşünüyordum ama bir saat olmadığı için fazla heyecan uyandırmayacağı aşikar, bu yüzden hiç uzatmayalım diyorum, gelelim sadede:
Resim

Resim

Resim

cousinsuk' dan 10 pounda aldım ürünü. Paketleme son derece özenliydi ve nispeten hızlı bir şekilde elime ulaştı.
Ürün ölçüleri : 350mm x 250mm x 2mm, tabanı yapışkan değil ama düz zeminde kesinlikle kaymayacağını düşünüyorum (alt tabanının yapışkan olması istediğim bir özellik değildi zaten), yüzeyi ışığı yansıtmıyor, statik elektriklenmeye ve aşınmaya karşı dirençli olduğu yazıyor, bunlar elbette uzun süre kullanıp tecrübe edilmesi gereken özellikler. Bergeon çakması bir ürün değil ayrıca, fotoğrafta gördüğünüz gibi A*F Switzerland diye geçiyor. Bergeon'a göre belki bir olumsuz yanı renginin daha koyu yeşil olması, gözü zaman içinde daha çok yorar gibi geldi bana, bunu da tecrübe edip göreceğiz. Son olarak bunu ve buna benzer saatçi malzemelerini ofrei' den almanızı hiç önermem. Hem çok beklersiniz hem de ürün bedelinden daha çok kargo ödersiniz. Aslında en güzeli burada, Türkiye'de bulup almak. Keşke güzel memleketimde daha çok ürün çeşidi olsa..

İlgili arkadaşlar için farklı ve faydalı bir inceleme olmuştur umarım. Saygı ve hörmetler sunarım.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj herofb » 25 Oca 2012, 13:16

hayırlı olsun , gerçekten güzel görünüyor artık sanırım sök tak işlerine başlıyoruz
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj asymptote » 25 Oca 2012, 13:49

Teşekkürler herojd, evet sök tak yapıyorum hafiften. Küçük bir vidayı 2 saat arayınca böyle bir şeyin gerekli olduğuna ikna oluyor insan.. Biraz deneyim kazandıktan sonra aklımda güzel şeyler var planladığım.. Yapabilirsem burada paylaşırım..

herojd11 yazdı:3 TL'ye al bir kaydirmaz bitsin :)

Biz bu şeye bundan böyle kaydırmaz diyelim.. ;) Konu başlığının ingilizce olması da pek içime sinmedi işin gerçeği..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj msturan » 25 Oca 2012, 15:50

asymptote, hayırlı olsun :champ: Planlarını bekliyoruz, gerçekten imrenilecek şeyler bunlar :thumbup:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Bench Mat Bilgi

Mesaj mlm » 25 Oca 2012, 18:22

Asymptote hayırlı olsun, projeyi merakla bekliyoruz :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 25 Oca 2012, 18:32

yahu beklenti içine girmeyin hemen.. :D bugünden yarına olacak bir iş değil, belki de hiç olmaz.. maksat eğlenmek, oyalanmak ve bu arada belki işe yarar bir şeyler ortaya koyabilmek..
MacGyver kadar maharetli olsaydım şimdiye çoktan bitmişti orası ayrı.. ;)
Kullanıcı avatarı
asymptote

Bench Mat Bilgi

Mesaj mlm » 25 Oca 2012, 18:51

Biz senden bekliyoruz :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Bench Mat Bilgi

Mesaj SeRxx » 27 Oca 2012, 09:04

Asymtote hayırlı olsun..
Acaba planladığın şey tahmin ettiğim şey mi ? zamanında ipucu vermiştin gibi :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 53 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners