bengisaat yazdı:Servisle görüştüm basel malesef yok komple kasa var oda oldukça tuzluya çıkacak
durumla ilgili adamentium a bilgi verdim benim fikrim ufak bir çizik için kasanın değişmesine gerek olmadığı yönündeydi.
Kendisi de aynı fikirde ve kasanın basel hariç kısmı ve kordonuna polisaj yaptıracağız.
Öncede bahsettiğim gibi polisaj konusunda uzman değilim o işi profesyonelce yapan kimseler var isviçrede kurslara gidiyorlar oldukça büyük sermaye ile işyeri açıyorlar.
Onlar varken ben böyle yaparım diyerek ortaya atılmak bana yakışmaz .
Bu işi yapan ve benim de genellikle polisaj konusunda başvurduğum yerlerden birine yaptıracağım
Sonuç olarak ben sadece saati söküp polisaja verecek ve bitince tekrar toplayacağım , bu işlem için de çok övgü gerekmiyor

Bu işlem sizin için küçük , benim gibi bu yolun başında olan genç bir kardeşinizin gözünde büyük bir iş Cengiz ustam. İşin niteliğinden ziyade sizin gibi kıymetli saat ustalarımızın emeği geçiyor herşeyden önemlisi de budur.
Ayrıca forumdakiler mutlaka tanıyorlardır sizi ancak buradan da bu forumu dışarıdan takip eden ve kendisini tanımayan kişiler için belirteyim. Cengiz beyin son derece etik kuralları olan , güvenilir temiz bir usta olduğunu düşünüyorum.
Saatimin durumunu sorduğumda '' klasik esnaf '' modunda '' abi orası bozuk , şurası bozuk , şu parcanın değişmesi gerek '' modlarında kesinlikle olmadığı gibi '' şunlar şunlar yapılabilir ancak acelesi yoktur. şu şu tarihlerde de yaptırabilirsin '' gibi yönlendirmelerde bulunuyor. Kıcasası olanı söylüyor, bunun yanında ne zaman ve nasıl olması gerektiğini de belirtiyor.
Benim saatim için revizyon olabileceğini ancak yaptırmasamda 2 sene kadar kullanabileceğimi belirtti. Revizyon masrafları benim saatin değerini göz önüne alındığında bana çok mantıklı gelmedi. Çünkü bu saat benim ilk otomatik saatimdi ve saat dünyasına giriş yapmak için 220 tl gibi bir fiyata almıştım. Polisaj noktasında bir nevi denek oldu. Çünkü ilerleyen süreçteki alacağım çelik kordonlu saatler için bir fikir oluşturacak kafamda. Daha makul seviyelerde saatlerim olsa hiç düşünmeden yaptırırdım ama her ne kadar çok sevsemde bu saat için değeceğini pek düşünmüyorum. Bunun yerine galiba elde yıkamayı tercih edeceğim. Tabi kendisi gerek görürse