TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Mako'ma Polisaj Yaptırıyorum

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient Mako'ma Polisaj Yaptırıyorum

Mesaj mlm » 11 Nis 2013, 12:38

Güzel konu, takipteyim :thumbup:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj adamentium » 11 Nis 2013, 13:53

Süreç tamamlansın fotoğrafları paylaşacağım arkadaşlar :thumbup:

Cengiz ustamında ellerine sağlık. İyi bir netice alacağımızdan ve saatimin güzel bir görüntüye kavuşacağından eminim :champ:
Kullanıcı avatarı
adamentium

Mesaj Anıl » 11 Nis 2013, 14:15

Cengiz Abi :thumbup:
Anıl YERGÖÇ

"To break the rules, you must first master them."
Kullanıcı avatarı
Anıl

Mesaj bengisaat » 11 Nis 2013, 20:37

Servisle görüştüm basel malesef yok komple kasa var.
durumla ilgili adamentium a bilgi verdim benim fikrim ufak bir çizik için kasanın değişmesine gerek olmadığı yönündeydi.
Kendisi de aynı fikirde ve kasanın basel hariç kısmı ve kordonuna polisaj yaptıracağız.

Öncede bahsettiğim gibi polisaj konusunda uzman değilim o işi profesyonelce yapan kimseler var isviçrede kurslara gidiyorlar oldukça büyük sermaye ile işyeri açıyorlar.
Onlar varken ben böyle yaparım diyerek ortaya atılmak bana yakışmaz .
Bu işi yapan ve benim de genellikle polisaj konusunda başvurduğum yerlerden birine yaptıracağım

Sonuç olarak ben sadece saati söküp polisaja verecek ve bitince tekrar toplayacağım , bu işlem için de çok övgü gerekmiyor :lol:
En son bengisaat tarafından 11 Nis 2013, 23:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj ultimate45 » 11 Nis 2013, 21:38

Cengiz bey elinizin değmesi yeterli bence :thumbup:
I want to buy rolex but I couldnt pronounce it
Kullanıcı avatarı
ultimate45

Mesaj adamentium » 11 Nis 2013, 22:09

bengisaat yazdı:Servisle görüştüm basel malesef yok komple kasa var oda oldukça tuzluya çıkacak
durumla ilgili adamentium a bilgi verdim benim fikrim ufak bir çizik için kasanın değişmesine gerek olmadığı yönündeydi.
Kendisi de aynı fikirde ve kasanın basel hariç kısmı ve kordonuna polisaj yaptıracağız.

Öncede bahsettiğim gibi polisaj konusunda uzman değilim o işi profesyonelce yapan kimseler var isviçrede kurslara gidiyorlar oldukça büyük sermaye ile işyeri açıyorlar.
Onlar varken ben böyle yaparım diyerek ortaya atılmak bana yakışmaz .
Bu işi yapan ve benim de genellikle polisaj konusunda başvurduğum yerlerden birine yaptıracağım

Sonuç olarak ben sadece saati söküp polisaja verecek ve bitince tekrar toplayacağım , bu işlem için de çok övgü gerekmiyor :lol:

Bu işlem sizin için küçük , benim gibi bu yolun başında olan genç bir kardeşinizin gözünde büyük bir iş Cengiz ustam. İşin niteliğinden ziyade sizin gibi kıymetli saat ustalarımızın emeği geçiyor herşeyden önemlisi de budur.

Ayrıca forumdakiler mutlaka tanıyorlardır sizi ancak buradan da bu forumu dışarıdan takip eden ve kendisini tanımayan kişiler için belirteyim. Cengiz beyin son derece etik kuralları olan , güvenilir temiz bir usta olduğunu düşünüyorum.

Saatimin durumunu sorduğumda '' klasik esnaf '' modunda '' abi orası bozuk , şurası bozuk , şu parcanın değişmesi gerek '' modlarında kesinlikle olmadığı gibi '' şunlar şunlar yapılabilir ancak acelesi yoktur. şu şu tarihlerde de yaptırabilirsin '' gibi yönlendirmelerde bulunuyor. Kıcasası olanı söylüyor, bunun yanında ne zaman ve nasıl olması gerektiğini de belirtiyor.

Benim saatim için revizyon olabileceğini ancak yaptırmasamda 2 sene kadar kullanabileceğimi belirtti. Revizyon masrafları benim saatin değerini göz önüne alındığında bana çok mantıklı gelmedi. Çünkü bu saat benim ilk otomatik saatimdi ve saat dünyasına giriş yapmak için 220 tl gibi bir fiyata almıştım. Polisaj noktasında bir nevi denek oldu. Çünkü ilerleyen süreçteki alacağım çelik kordonlu saatler için bir fikir oluşturacak kafamda. Daha makul seviyelerde saatlerim olsa hiç düşünmeden yaptırırdım ama her ne kadar çok sevsemde bu saat için değeceğini pek düşünmüyorum. Bunun yerine galiba elde yıkamayı tercih edeceğim. Tabi kendisi gerek görürse :thumbup:
Kullanıcı avatarı
adamentium

Mesaj bengisaat » 11 Nis 2013, 23:44

Aslında saate sizin tarafınızdan yani yapılacak masraf ve saatin maddi değeri kıyaslaması ile bakıldığında polisaja da gerek yok.
Çok aşırı çizikler yok daha önce zaten bir çalışma yapılmış ,forumda ilgili konuları takip ederseniz daha iyi duruma hiç masraf etmeden de getirebilirsiniz.

Polisaj öncesi görünümü

Resim
Resim
Resim
Resim
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Triton » 13 Nis 2013, 22:24

Böyle bir görüntü istemiyorsanız ve saatinizi seviyorsanız, Mako dikkatli kullanılması gereken saatlerden. Çünkü kolay çiziliyor ve eski yüzlü oluyor...

Özensiz kullanılmış ve kişisel merakla incelediğim örneklerde de bu durum hep en çok dikkatimi çeken nokta oldu.

Hesaplı fiyata her şey kusursuz olmuyor....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners