TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Seiko 5 Zaman Tutturma Ayar覺 Nas覺l Yap覺l覺r?

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko 5 Zaman Tutturma Ayar覺 Nas覺l Yap覺l覺r?

Mesaj mbbilici » 18 Haz 2010, 13:32

mekanizmad adeiiklikler devam ediyor. imdi de kolda tak覺l覺 kald覺覺 s羹rece g羹n i癟erisinde neredeyse s覺f覺r 癟ekiyor. devam eden gece boyunca kadran yukar覺da b覺rak覺l覺nca 5 saniye ileri gidiyor.
Kullan覺c覺 avatar覺
mbbilici

Kay覺t: 31 May 2010, 15:06

Mesaj Modern60 » 18 Haz 2010, 14:12

z羹r dilerim frax1. Sorunu imdi g繹rd羹m. M羹mk羹nd羹r yada 繹yle diyebiliriz, zemberek 癟al覺t覺k癟a gevemeye balayaca覺ndan, ilk en gergin konumunda iyi bir ayarlam yap覺lm覺sa +- 2-3 saniye hatayla 癟al覺abilir. Bunu devam ettirmesi ise m羹mk羹n olmayabilir. Zemberek esnedik癟e ileri gitme balar. 羹nk羹 s覺k覺 zembgerekle ayar hemen hemen + seviyeye yaplm覺t覺r. Ama ne zaman ki zemberek t羹m esnekliini kazan覺p art覺k duru bir ak覺a ge癟erse o zaman da - leri g繹rmeye balars覺n覺z. Bu iin ayar覺 o kadar zor ki, zembereklerde yaland覺rma yapan markalar, nispeten kronometride 繹ndedirler. Ama maliyet artar. mbbilici'nin saatinde de g繹r羹ld羹羹 gibi lineer bir ak覺ma ulamak ilk 3 ayda zordur. Ama bu seiko 5 kendini +/- 5 sanyelerde sabitlenecek ki bu muhteem bir durum. Bir sene sonra da biraz daha gever. K覺sacas覺 bu biraz da ans ii, 繹zellikle de ucuz saatlerde. Ama resmi kronometreler, bir y覺l sabit kalabilirler(繹l癟羹mlere sad覺k olarak). mbbilici dediim gibi 3 ay kadar sabret ve kullanmaya devam. Arada bir kere durdur tekrar 癟al覺t覺r ki constabilite yani s羹rekli stabil duruma kavusun. Her dur kalkta, zemberek, streslerle genlemeye devam eder. Burada maksat maksimum genlie h覺zl覺 ulamak. Ancak o zaman ger癟ek ak覺m hassasiyetine kavuursun.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj Frax » 18 Haz 2010, 20:12

Rica ederim Alan abi.Olduk癟a g羹zel bir cevap olmu zaten teekk羹r ederim :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj mbbilici » 03 Tem 2010, 14:12

evet arkadalar tekrar mehaba!
saati izlemeye devam ediyorum. art覺k g羹n i癟inde hi癟 ileri gitmiyor. aksine g羹nde (24 saat) 5 saniye geri kalmaya balad覺. pozisyonlarda ise 9 y繹n aa覺 0 a yak覺n. dier y繹nlerde de geri kal覺yor hareketli halde olduu kadar.

imdi bu aamadaki yorumlar覺n覺z覺 bekliyorum. zemberek yumuamaya ve geri kalmalar artmaya devam m覺 edecek. ne yapmam gerek sizce. :roll:
Kullan覺c覺 avatar覺
mbbilici

Mesaj safir » 03 Tem 2010, 17:56

uan i癟in birey yapmaya gerek yok ,geri kalma biraz da havan覺n s覺cakl覺覺 nedeniyledir ,normal yani hepimizin s繹yleyebileceinden daha detayl覺 olarak modern60 abimiz anlatm覺 zaten,bir 5-6 ay daha ayarlatmadan kullan覺n sapma durumu stabil hale gelecektirsonra sapma 癟ok y羹ksek olursa saat癟ilere ayarlat覺rs覺n覺z gerekirse
Kullan覺c覺 avatar覺
safir

Kay覺t: 30 Nis 2010, 01:10

Mesaj Modern60 » 03 Tem 2010, 20:19

safirin dedii gibi +30 civar覺 覺s覺da saatler geri kalmaya balarlar. Is覺 artarsa bir miktar daha da geri kalabilirler. Ama mbbilici, saatiniz u anda hayli keyifli ak覺yor. Daha 2 ay bile olmad覺. Biraz daha sab覺r. G羹le g羹le kullan覺n. Safir, size de takdir ettiiniz i癟in samimi teekk羹rlerimi sunar覺m. Tecr羹belerimi paylat覺m ve faydal覺 olmularsa ne mutlu bana. Herkese g羹zel ve en sevdikleri satleri takacaklar覺 g羹nler dilerim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj mbbilici » 03 Tem 2010, 21:22

evet arkadalar yorumlar i癟in teekk羹rler. ben esasen b繹yle bir saati 癟ocukluumdan hat覺rl覺yorum "seiko 5" 癟ok duyard覺m, mehurdu san覺r覺m bu. benim bu saatle ge癟mite bir hikayem yoktu. 38 ya覺nday覺m 11 y覺ll覺k evliyim. damatl覺k saatimi beenerek 繹zenle ald覺m. pier pelletier diye bir saatti. saniye yelkovan覺 yoktu, 癟ok inceydi cam覺n覺 beton duvara feci s羹rtt羹羹m halde 癟izilmemiti bu beni 癟ok a覺rtt覺. zaman i癟inde kordondaki b羹y羹k baklalar覺 birletiren kenarlardaki k羹癟羹k sar覺 baklalar覺 eridi. sar覺 metalden olduundan zamanla terden erir dediler. kordon falan bulunmad覺 tabi ben 癟ok 羹z羹lm羹t羹m bu duruma. kendi 癟abalar覺mla onun kasas覺na ve tipine uyabilecekbir kordon bulup takmak istedim. kordon olarak sat覺lan bir kordon bulamad覺m. bir saat ile beraber ald覺m. zira nas覺l bir kordonsa benim saatin pini o kordonun kanal覺ndan ge癟medi. ben de onun delik kanal覺n覺 elektronik devre kartlar覺 delmeye yarayan milimetrik u癟larla azimle genilettim ve baard覺m. derken bir g羹n 癟izilmeyen o cam ak覺rt diye yere d羹羹verdi. ve kadrandan da ince beyaz plastik bir halka olan contas覺 癟覺k覺verdi. bunu bir saat癟iye takt覺rmay覺 istemedim 癟羹nk 癟ok ince bir saat 癟ok hassas ve o betona s羹rt羹p 癟izilmeyen yere d羹羹p k覺rlmayan cam san覺r覺m 0,5 milim faland覺. bunu d羹zg羹nce yerine takmak i癟in bir saat癟inin 繹zenle uraaca覺na inanamad覺m. kendim takmaya 癟al覺t覺m contay覺 kullanamad覺m. cam覺 yerine ortalay覺p bantla yap覺t覺rd覺m 繹ncelikle. sonra kenardaki incecik kanala peyderpey japon yap覺t覺r覺c覺s覺 dolduarak cam覺 sabitledim. cama ve 癟er癟eveye bulaan fazlal覺k yap覺t覺r覺c覺lar覺 jiletle keserek tesviye ettim. sonra saatin pili bitti san覺r覺m al覺nd覺覺n覺n 4. y覺l覺 fland覺. usta bir saat癟iye pil takt覺rd覺m. bir y覺l gitti ve tekrar deitirttim. bu sefer saat su almaya balad覺 ve kadran覺nda kabarmalar olutu. ben de su dedirmeden kulland覺m. sonra saat ara s覺ra durmaya balad覺. usta saat癟iye g繹tr羹d羹m bieyler yapt覺. sonra bir pil daha deiti. tekrar durmaya balad覺. bu arada saat 7 y覺ll覺k oldu ben de bir kenara b覺rak覺p saat kullanmamaya balad覺m. telefonun saati yetiyordu. bir g羹n s覺k覺覺k bir yerde otururken telefonu cebimden 癟覺karamay覺p saate bakamad覺m ve dedim ki insan覺n kolunda bir saat olmal覺. o g羹n bir saat almaya karar verdim. ama damatl覺k saatim akl覺ma geldi. dedim yine 繹zene bezene bir saat alaca覺m pili bitince ii de bitecek diyerek pil deimeyen bir saat alma fikri geldi akl覺ma. o her zaman gittiim saat癟iye gidip bunu s繹yledim ve neden dedi bana. k覺saca anlatt覺m. onlar覺n devri kapand覺 art覺k eski seiko 5 ler yok. imdikiler tel makine 癟in mal覺 getirtmiyoruz dedi. tavsiye etmem ileri gider geri kal覺r ura覺rs覺n, tamiri yok par癟alar覺 yok art覺k falan dedi. bak bu yeni modellerin pili 10 y覺l gidiyor falan dedi. ve o an pilli saate kar覺 bir anda bir kez daha bir 羹rperti geldi i癟imden ama saat癟inin seiko 5 hakk覺nda s繹yledikleri de beni 羹zd羹. sonra baka bir usta saat癟iye gittim ve otomatik makineli bir saat istediimi s繹yledim. bir tane varm覺 g繹sterdi ama modelini beenmedim. d羹kkandan 癟覺k覺p ebaya bakt覺m derken beendiim bir modeli getirttim. ilk kez kullan覺yorum b繹yle birey. ileri gidip geri kald覺覺n覺 yeni 繹rendim. saat癟i ileri gider geri kal覺r deyince abartt覺覺n覺 d羹羹nm羹t羹m. imdi sizlerden 繹reniyorum bu mekanik saatlerin bambaka bir d羹nyalar覺 olduunu. teekk羹rler hepinize.
Kullan覺c覺 avatar覺
mbbilici

Mesaj Vahap » 09 Tem 2010, 23:55

Belirtilen mekanizmaya ait saati 175 TL' ye g羹mr羹k maazas覺ndan ankaradan ald覺m. Epey pahal覺 alm覺覺m. Bu maazada genelde uygun fiyatl覺 mallar sat覺l覺yor, amma iyi yan覺lm覺覺m demekki.!!!!..
Kullan覺c覺 avatar覺
Vahap

Kay覺t: 15 Nis 2010, 13:18

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners