TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA 2824-2 ve 7S36 Arasında Bariz Fark Var Mı?

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824-2 ve 7S36 Arasında Bariz Fark Var Mı?

Mesaj bengisaat » 10 Mar 2014, 02:55

asymptote yazdı:
bengisaat yazdı:Saniye çarkının metal yatağını iptal edip yerine taş takınca bu sorun çözülüyor.

Bu şekilde modifiye ettiğiniz mekanizmalar oluyor mu? Bunu müşteriye siz mi öneriyorsunuz? Ne kadarlık bir ek maliyet getiriyor? Maşa direğine de küçük şok emiciler yerleştirmek mümkün mü? Sorularım şimdilik bu kadar.. :)

Modifiye yapmıyorum eğer sistemde sorun varsa daha verimli olabilecek çözümler uygularım.
Bu bahsettiğim işlem cüzi bir ücret çıkartır yani zaten kendi yatağı aşınmış durumdaysa kendi yatağı yerine taş takarak çözüme ulaşıyoruz.
Maşa direğinde incabloc sitemine ihtiyaç yoktur orijinalinde yoksa uygulanmaz yapılsa da uydurma olur
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Modern60 » 11 Mar 2014, 00:40

Yardımcı olabilir mi bilemiyorum ama bir incelemyi paylaşmak istedim. Özellikle de dabe yutucuların kullanıldığı çark direkleri bariz olarak belirtilmiş bu muvman 7S26...

http://www.thepurists.com/watch/features/8ohms/7s26/
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 11 Mar 2014, 00:48

Bir de Rolex Forum adlı bir blogdan alıntı koyuyorum. Aralarında çok keyifli ve faydalı bir tartışma geçmiş...

http://www.rolexforums.com/showthread.php?t=69414
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 11 Mar 2014, 12:14

Sizin behsettiğiniz gibi Darbe emici sistemaçısından bakıldığında Seikonun eksiği yok hemfikiriz üstadım, zaten incabloc uzun zamandır standart haline geldi.Darbe emici sistem olmayan makina neredeyse yok gibi.

Verdiğiniz linkte bahsettiğim yatak aşınma sorunu da halledilmiş taşlı yapmışlar.
Resim
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Triton » 11 Mar 2014, 15:09

Modern60 katkı için tşk ler. Rolex forumları kişisel olarak ilgimi çeken konuları içeriyor. Ama en çok dikkatimi çeken noktalardan biri Rolex in imajından çok teknik özelliklerini öne çıkaran yorumların yapılması. Doğal olarak Seiko nun da hakkı teslim ediliyor. Tabii bu iş biraz genel alım gücü ve bakış açısıyla da alakalı.

Bu cümlenin de özellikle altını çiziyorum. For better or worse IMO, Seiko's are pretty rugged watches, The "Kalashnikov's of the watch world".and there is a place for them in WISdom.

Ancak sorun (ki Rolex in belli kalite düzeyini ve çok başarılı biçimde korunan imajını tartışmıyorum) aslında imaj ve tasarım konusunda.

Ancak saatler otomobil ya da başka bir tüketim ürünü değiller. Ama Japonlar her konuda olduğu gibi bu konuda da son derece tutarlılar. Her bütçeye göre F/P oranı çok iyi saatler yapıyorlar. Ama bunlar lüks tüketim ürünü olmakta zorlanıyorlar. Özellikle imaj söz konusu olunca Rolex vb saatlerin Japonyada dahi tartışılması mümkün olmuyor.

Özellikle COSC işi de enteresan. Benim için günde 3 sn civarında sapma yapan bir saatin, eğer özel bir amaçla kullanılmıyorsa, COSC sertifikası olup olmaması da önem taşımıyor. Böyle bir sertifikası var diye fark ödemektense, sertifikasız olana daha az ödemeyi tercih ederim....

Ayrıca thepurists.com daki incelemeyi de çok beğendim. Olması gereken şekilde yapmışlar....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Modern60 » 12 Mar 2014, 01:07

iyi akşamlar sevgili bengisaat. Haklısınız Incabloc 70 yaşına geldi ama ben saniye ve maşa çarkındaki direklere de uygulanmış darbe emicilerden bahsediyorum. Mesela A.Lange&Sohne de chaton kullanımı gibi...yani balans direği dışında darbe yutucular...bu elemanlar saniyedeki şaşmaları çok düşürmektedir. Ayrıca sarı madenden yapılmış çark sistemi yerine nikelden üretilmiş çarklar da hem diyamanyetizma hem de sertlik derecesi sebebiyle aşınma karşıtı parçalar...
Triton haklısın bence de...mesele hassasiyet ise, COSC almamış ama hala çok hassas saatleri ben de tercih ederim..inceleme de çok yayarlı haklısın...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 12 Mar 2014, 02:00

Teşekkür ederim değerli üstadım,size de iyi akşamlar.
Sanırım benim mesajın başlığına ve sinanistin mesajını okuduktan sonra konunun devamını okumadan balıklama atlamamdan kaynaklanan bir yalnış anlama oldu :)
Sinanist yazdı:Cevaplar için sağolasınız. Detayları bilmiyordum. Araştırdım fakat göremedim. Forumuda okuyarak yaladım yuttum da inviçre bölümüne detaylı bakamadım.

Sanırım soruyu böyle sormam daha mantıklıydı:

Sağlamlık açısından veya kullanılan malzeme açısından bir fark olabilir mi?

Japon seiko ve eta makinaları arasında?

Saygılar, yeniden teşekkürler.

Bu mesaja cevaben arasındaki farkları anlatmaya çalışmıştım :)

Diğer yandan özellikle 7s36 konusunda size katılıyorum .Seiko bu seriyle daha da iddialı hale getirdi mekanizmasını.
Benim bahsettiğim seikonun 35 yıllık Türkiyede görülen 7xxxve 6xx serileri ile Etaların genel bir karşılaştırması üzerine bir genelleme yazısıydı.
Görüşlerimizde fark var gibi anlaşılma olmuş, maşa çarkı ve saniye çarkınında darbe emici olmasının ,balans kadar olmasa da ayar hassasiyetine etki edeceği konusunda katılıyorum.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Sinanist » 12 Mar 2014, 19:38

Sayın üstadlar,

Hiç görüş farkı varmış gibi anlaşılmıyor. Heyecanla yazılarınızı her gün okudum. Çok ama çok aydınlatıcı oldu. Her gün cevap yazmak istesem de yeni bir yorum geldi yazamadım. Böyle detaylı bilgileri öğrenince, saat'in yapısını daha iyi anlayınca, insan daha bir sevecen bakıyor saatlerine.

2 kelime ile geçiştirseydiniz evet yada hayır gibilerinden bizler ne yapardık?

Sizlerin sayesinde öğreniyoruz.

Emeklerinize sağlık, elinize sağlık. Saygılar, sevgiler.
Kullanıcı avatarı
Sinanist

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners