TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

S覺rad覺覺 Mekanizmal覺 Saatler

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: S覺rad覺覺 Mekanizmal覺 Saatler

Mesaj asymptote » 07 Haz 2015, 13:19

cuneyt155 yazd覺:kimseninde eline vermez

Eskiler 癟ok ihtimam g繹steriyorlarm覺 saatlerine. Biz alsak ikinci g羹nde direi k覺rar覺z.. :) ;) :thumbup:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj cuneyt155 » 07 Haz 2015, 13:22

Katiliyorum benim oglana bir saat verdim cocuk futbool oynamis dusmus saatin ustune
Kullan覺c覺 avatar覺
cuneyt155

Kay覺t: 07 Tem 2014, 23:28

Mesaj zyk1on » 07 Haz 2015, 14:57

Omega ve Longines,kaliteli mekanizmalar uretmis olsa da, siradisi siniflamasina girecek bir elin parmaklarini gecen mekanizmalari yok. Tabii siradisindan ne anladiginiza bagli olarak bu kuram degisebilir.

Omega'nin 1950'lerde urettigi dead beat seconds haricinde cok da farkli mekanizmalari yok. Lemania chronograf mekanizmalari sayesinde de bir un edinmis tabii. Longines, her zaman hayranlik duydugum bir marka aslinda, bir koleksiyonerin, bir markada aradigi hersey var. Hala Swatch Group'un Longines marka degerini kisa zamanda yukseltecegini inaniyorum - Omegaya son on yildir yaptiklari gibi.

Siradisi mekanizmalara su asagida ki 'two train movement' diyorlar ama Turkcesini bilmiyorum kusura bakmayin. Genelde zamaninin komplikasyonlarini calistirabilecek - merkez saniyeler ya da foudroyante komplikasyonu, repeater... tarzi saatlerde mevcut:

Bu mekanizma ve saat Jules Jurrgensen saatcilik hanedanina ait bir sanat eseri:

Resim

Resim

Bu da baska bir ornegi yine saniyenin 1/4 ve normal saniyeleri gosteren 'foudroyante' komplikasyonlu bir saat:

Resim

Fransiz devrimi esnasinda, Fransiz'larin tum zaman ve tarih birimlerini degistirmeye yonelik sadece 2 sene boyunca uretilmis bir gunu 10 saate bolen,gunleri,haftalari, aylari hep 10luk duzene gore gosteren saatler de harika ve siradisi saatlerdir. Insallah birgun denk gelirsem koleksiyonuma katmak istiyorum. Arada bir acik arttirma sitlerinde gorulebilse de 18nci yuzyilida sadece 20,000 adet civarinda 10luk tabana gore saat uretilmis oldugu tahmin ediliyor.Bu da elbette satis rakamlarina yansiyor.

Emre
glycintennial.com
Kullan覺c覺 avatar覺
zyk1on

Kay覺t: 15 Oca 2013, 22:08

Mesaj alen38 » 22 Eyl 2015, 16:47

konu 癟ok yay覺lmam覺 ancak hary winston,dewon,hyt mekanizmalar覺 bi harika
Kullan覺c覺 avatar覺
alen38

Kay覺t: 03 ub 2014, 12:09

Mesaj alen38 » 22 Eyl 2015, 16:48

:champ: :super:
Kullan覺c覺 avatar覺
alen38

Kay覺t: 03 ub 2014, 12:09

Mesaj ck35 » 11 Eki 2015, 16:19

襤lgin癟 bir konu bal覺覺 ger癟ekten :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
ck35

Kay覺t: 04 May 2015, 20:49

Mesaj Tgm » 19 Eki 2015, 21:09

Big Ben.. Londra ve 襤ngiltere'nin simgelerinden.. imdilerde gong sesini veremiyor ve tamire ihtiyac覺 var. 襤ngiltere'ye gelen turistlerin az覺msanmayacak bir k覺sm覺 Big Ben i癟in geliyor. Dolay覺s覺yla onun gong sesi i癟in. Ve 襤ngiliz parlamentosu tamir ve bak覺m masraflar覺 i癟in 28 milyon pound ek b羹t癟e ay覺rmaya haz覺rlan覺yor. Fakat maliyetin 40 milyon pound'a kadar 癟覺kabilecei s繹yleniyor.

Resim

u mekanizmaya bakar m覺s覺n覺z :o

Resim

Resim
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj Thevenin » 19 Eki 2015, 21:18

Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Ya: 37
Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners