TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Rolex Saatlerde Kadran K覺sm覺nda Bas覺kl覺k

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Saatlerde Kadran K覺sm覺nda Bas覺kl覺k

Mesaj asymptote » 11 Eki 2013, 16:20

mvurucu yazd覺:Alaman fenninin son harikas覺 abi:)

:lol:
Triton yazd覺: G繹r羹nt羹 ETA 2824-2 yi and覺r覺yor...

Tam isabet.. ;) :thumbup:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Miriel » 11 Eki 2013, 21:12

asymptote yazd覺:ncelikle mvurucu foruma d羹n kay覺t olmu ve 羹癟羹nc羹 ya da beinci mesaj覺nda bir markay覺 hedef alarak ona laf giydirme ama癟l覺 konu a癟m覺 bir arkada覺m覺z deil. Dolay覺s覺yla yazd覺klar覺na cevap verirken 羹slubumuz da buna uygun olmal覺 diye d羹羹n羹yorum. Forumda malum marka i癟in olumu a覺r覺 bir hassasiyet var. Her zaman guard haz覺r.. Burada b羹y羹k olas覺l覺kla geyie sar覺yorsunuz ama o da art覺k pek elendirmiyor beyler, 癟ok tekrarland覺 癟羹nk羹.. ;)

Cengiz aabeye kat覺l覺yorum. Forumda makara ve elence tabiki olmal覺 fakat bunu sayg覺 癟er癟evesinde olmas覺na, forumun as覺l amac覺n覺n bilgi payla覺m覺 olduuna ve internetteki ortalama bir siteye g繹re 癟ok y羹ksek olan seviyesinin bozulmamas覺na dikkat edilmesi gerektiini d羹羹n羹yorum.. :thumbup:

Triton, y覺llar覺n getirdii bir tecr羹be ve harika bir bilgi seviyesi.. :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj mrbars » 11 Eki 2013, 21:48

g繹rsel olarak sorun yada farkl覺l覺k 羹zerine tart覺覺lan bir konuda; fotosuz, dier forumlara sitelere linksiz, detayl覺 arat覺rma yapmadan, teknik detay vermeden yap覺lan her t羹rl羹 yorumu, o bahsedilen forum seviyesine sayg覺m sebebiyle geyie sararak eletirdim. mvurucu yada herhangi bir forum 羹yesini refere ederek de cevaplamad覺m.

Miriel yazd覺:
asymptote yazd覺:ncelikle mvurucu foruma d羹n kay覺t olmu ve 羹癟羹nc羹 ya da beinci mesaj覺nda bir markay覺 hedef alarak ona laf giydirme ama癟l覺 konu a癟m覺 bir arkada覺m覺z deil. Dolay覺s覺yla yazd覺klar覺na cevap verirken 羹slubumuz da buna uygun olmal覺 diye d羹羹n羹yorum. Forumda malum marka i癟in olumu a覺r覺 bir hassasiyet var. Her zaman guard haz覺r.. Burada b羹y羹k olas覺l覺kla geyie sar覺yorsunuz ama o da art覺k pek elendirmiyor beyler, 癟ok tekrarland覺 癟羹nk羹.. ;)

Cengiz aabeye kat覺l覺yorum. Forumda makara ve elence tabiki olmal覺 fakat bunu sayg覺 癟er癟evesinde olmas覺na, forumun as覺l amac覺n覺n bilgi payla覺m覺 olduuna ve internetteki ortalama bir siteye g繹re 癟ok y羹ksek olan seviyesinin bozulmamas覺na dikkat edilmesi gerektiini d羹羹n羹yorum.. :thumbup:

miriel de gelmi, tam olmu; "diye d羹羹n羹yorum", "gerektiini d羹羹n羹yorum"lar ile d羹羹nen d羹羹nene topicine d繹nm羹. asymptote'a saat mekanik ve belli konulardaki bilgi seviyesi sebebiyle pek laf覺m olmaz. ama miriel, senin tevell羹t羹n nedir ki, 羹slup konusunda uyar覺r ve d羹羹n羹r oldun. bu iler d羹羹nmekle olmuyor. hatta stephen hawking deilsen maalesef hi癟bir ey d羹羹nmekle olmuyor. ben de seni bu mevzuda uyar覺y覺m da, hayat覺n覺n覺n ilerleyen d繹nemlerinde bouna 羹z羹lme. daha 2 g羹n evvel "Baybars iyi g羹nlerde kullan.." diye yazan bir gen癟ten sayg覺 ve 羹sl羹p 繹renecek deilim.
Kullan覺c覺 avatar覺
mrbars

Ya: 50
Kay覺t: 07 Mar 2012, 12:39

Mesaj seruvenci » 21 Eki 2013, 12:01

Merhabalar,
Bende bahse konu k羹癟羹k eimleri bir ka癟 farkl覺 saatte g繹rd羹m, hat覺r覺mda kalanlardan bir tanesi Favre Leuba idi mesela.
ncelikle bunun bir 羹retim hatas覺 deil, bilerek ve hatta 繹nceden hesaplanarak yap覺lan bir ey olduunu s繹ylemek istiyorum. 羹nk羹 dikkat ederseniz eer, benzer durum ince malzeme 羹st羹ne yap覺lan kal覺n boyal覺 kadranlarda mevcut. 繹yle ki baz覺 saat firmalar覺 patenti sadece kendilerine ait olan 繹zel materyalleri kullan覺yorlar gerek mekanizmalar覺nda gerekse kasada ve kadranda ve bu malzemeler 覺覺k veya 覺s覺 alt覺nda NA'nda olduk癟a farkl覺 karakterler sergilemekte. rnein kullan覺lan metal plaka ve 羹st羹ndeki boyan覺n genleme karakteri aras覺nda 癟ok fazla fark s繹z konusu ise olas覺 ar覺zalar覺n 繹n羹ne ge癟mek i癟in y羹zey alan覺 artt覺r覺l覺r. Saat kadranlar覺nda bunu salaman覺n tek yolu kesilen k覺s覺mlara bilerek yap覺lan eimlerdir. Eer o eimler olmasa idi 繹rnein, y羹ksek s覺cakl覺kta 羹st羹nde boya olarak kullan覺lan malzeme daha fazla genleecei i癟in k繹elerde 癟ok az da olsa sarkmalar mevcut olacakt覺. Ama sorun bundan sonra balayacak ve ortam tekrar souduunda bu sefer boyan覺n esneyen k覺s覺mlar覺nda 癟atlaklar a癟覺a 癟覺kacakt覺. 襤lk balarda mikroskopik boyutta olan bu 癟atlaklar takdir edersiniz ki 10-15 y覺l sonra rahats覺z edici boyutlara ulaacakt覺.

Uzun s繹z羹n k覺sas覺, o eimler kadran覺n y羹zey alan覺n覺 artt覺r覺p genlemeden kaynaklanan sorunlar覺n 繹n羹ne ge癟mek i癟indir.

Umar覺m a癟覺klay覺c覺 olabilmiimdir. 襤yi g羹nler:)

Edit : Akl覺ma ilk gelen 繹rnek kilolu olupda h覺zl覺ca kilo veren insanlar覺n v羹cutlar覺nda oluan 癟atlaklard覺r. Tabi bu durumda eim vermeye kalkm覺yoruz kesinlikle, bebek ya覺 kullan覺yoruz :)
Kullan覺c覺 avatar覺
seruvenci

Ya: 45
Kay覺t: 05 Oca 2011, 23:25

nceki

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners