Genel anlamda GMT fonksiyonu farkli 羹keler icin yerel saatleri hesaplama ihtiyaci duymadan dogru sekilde okuyabilmek icin kullanilir. Modelden modele degismek ile beraber Rolex GMT Master II 3 farkli zaman diliminin okunmasina olanak saglamaktadir. Bunun nasil yapilacagina dair aciklamayi yazmistim ama yazdigimdan ben bile birsey anlamamistim
Herojd arkadasimizin 繹rnekledigi gibi: Diyelim ki Istanbulda yasiyorsun ve Avusturalya'da Perth sehrini ziyaret ettin. Ayni zamanda da is geregi Bolivya ile telefon g繹r羹smesi yapman gerekiyor. Dogru bilgi ve GMT fonksiyonlu bir saat ile Avusturalya'da saat 18:00 iken Istanbul'da 12:00 ve Bolivya'da 06:00 oldugunu dogrudan okuyabilirsin

GMT fonksiyonunun diger bir kullanim alani asagidadir
Gerci Winterdrops, bu fonksiyon icin GMT'ye gerek olmadigini s繹ylemis ve dogru s繹ylemis ama yine de paylasalim
viewtopic.php?f=12&t=3037#axzz1RP87MVCTDiger bir taraftan d羹nya sehirleri arasinda ki saat farklarini net belirleyebilmek icin asagida ki linkte bulunan harita yeterli
http://www.boyleigh.com/thumbnails/gmt_map.gif
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...