TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

GMT Fonksiyonu Nedir ve Nas覺l Kullan覺l覺r?

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

GMT Fonksiyonu Nedir ve Nas覺l Kullan覺l覺r?

Mesaj wolverin » 08 Tem 2011, 09:10

arkadalar burada da , deiik yerlerde de aratt覺m ama pek a癟覺klay覺c覺 bir bilgi yok , gmt nin anlam覺 var sadece greenwhich mean time olarak saatlerde gmt fonksiyonu var yok olarak ge癟iyor ancak anlayamad覺m ne olduunu konu a癟ma gerei duydum bilgisi olan arkadalar paylaal覺m ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
wolverin

Kay覺t: 03 Nis 2011, 14:32

Re: GMT FONKS襤YONU

Mesaj herofb » 08 Tem 2011, 09:37

2 zaman ayar覺 yani bezeli ayarlad覺覺n覺zda kadranda normal saati , bezelin a癟覺s覺 ile bakt覺覺n覺zda ise ayarlad覺覺n覺z 2.zaman覺 g繹r羹yorsunuz

繹rn:T羹rkiye saat 09:34 , 襤ngiltere 07:34 gibi
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Re: Gmt Fonksiyonu

Mesaj Clk » 08 Tem 2011, 11:48

Genel anlamda GMT fonksiyonu farkli 羹keler icin yerel saatleri hesaplama ihtiyaci duymadan dogru sekilde okuyabilmek icin kullanilir. Modelden modele degismek ile beraber Rolex GMT Master II 3 farkli zaman diliminin okunmasina olanak saglamaktadir. Bunun nasil yapilacagina dair aciklamayi yazmistim ama yazdigimdan ben bile birsey anlamamistim :D

Herojd arkadasimizin 繹rnekledigi gibi: Diyelim ki Istanbulda yasiyorsun ve Avusturalya'da Perth sehrini ziyaret ettin. Ayni zamanda da is geregi Bolivya ile telefon g繹r羹smesi yapman gerekiyor. Dogru bilgi ve GMT fonksiyonlu bir saat ile Avusturalya'da saat 18:00 iken Istanbul'da 12:00 ve Bolivya'da 06:00 oldugunu dogrudan okuyabilirsin ;)

GMT fonksiyonunun diger bir kullanim alani asagidadir 8-)

Gerci Winterdrops, bu fonksiyon icin GMT'ye gerek olmadigini s繹ylemis ve dogru s繹ylemis ama yine de paylasalim :D

viewtopic.php?f=12&t=3037#axzz1RP87MVCT

Diger bir taraftan d羹nya sehirleri arasinda ki saat farklarini net belirleyebilmek icin asagida ki linkte bulunan harita yeterli :geek:

http://www.boyleigh.com/thumbnails/gmt_map.gif
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Re: Gmt Fonksiyonu Nedir ve Nas覺l Kullan覺l覺r?

Mesaj wolverin » 12 Tem 2011, 02:21

teekk羹rler clk herojd ayd覺nlat覺c覺 olmu.
:thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
wolverin

Kay覺t: 03 Nis 2011, 14:32

Mesaj mvurucu » 22 Tem 2011, 13:41

Ben de k羹癟羹k te olsa bir katk覺 yapay覺m.
Asl覺nda clk n覺n a癟覺klamas覺nda olduu gibi d繹ner bezeli olan bir saatte gmt fonksiyonu olmasa da kolayca bezeli ayarlayarak saat ayar覺 deitirmeden bezeldeki balang覺癟 noktas覺n覺 12 olarak referans al覺p o saat diliminin saatini g繹rebiliriz.
Ancak gmt fonksiyonlu saatler bu ayar yerine ikinci bir akrep(繹rnein: rolex gmt master veya omega seamaster gmt) veya bir kadran ve referans noktas覺 ile(繹rnein hamilton khaki air race gmt) bu 繹zellikten faydaland覺r覺yor sahibini...
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullan覺c覺 avatar覺
mvurucu

Ya: 40
Kay覺t: 22 Tem 2011, 11:13

Mesaj Thsx » 17 Eki 2012, 15:43

Bende merak ederdim 繹renmi oldum :D
Eternal Sunshine.
Kullan覺c覺 avatar覺
Thsx

Kay覺t: 27 Eyl 2011, 01:51

Mesaj PhD » 05 Kas 2012, 02:04

Teorii pratie d繹kecek bir GMT olmamas覺 羹z羹c羹. Alas覺m geldi bir adet.
Kullan覺c覺 avatar覺
PhD

Ya: 46
Kay覺t: 10 May 2010, 23:10

Mesaj Arsenyildiz » 09 Kas 2012, 10:20

襤ki saat g繹rebilme 繹zellii s羹rekli 羹lke d覺覺 ile 癟al覺anlar i癟in acayip fonksiyonel oluyor arkadalar. Ben Avustralya'l覺 bir firma ile 癟al覺覺yordum ve s覺rf bu sebepten dolay覺 Casio'nun Outger serisinden pilota benzer bir modelini alm覺t覺m ve 癟ift saat fonksiyonu saayesinde 癟ok rahat etmitim:) Bu arada baz覺 saat modellerinde 繹rn. Citizen'in bir modeliydi ama tam hat覺rlayamad覺m imdi i癟 bezeli s羹rg羹l羹 cetveldir.Hem farkl覺 saat ayar覺 yapabiliyor ayn覺 zamanda s羹rg羹l羹 cetvel 繹zellii ile de yak覺t mesafe vs d繹n羹t羹rme ayn覺 zamanda temel toplama 癟arpma fonksiyonalr覺n覺 da yapabiliyorsunuz.

Citizen'in modelini yaziim tam olsun bare :)

http://www.bidorbuy.co.za/item/67552372 ... 99_00.html

B繹yle saatleri severim yeri geldiinde cand覺r:)
Kullan覺c覺 avatar覺
Arsenyildiz

Ya: 43
Kay覺t: 20 Eki 2012, 23:22

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners