Bende 40-45 senelik bir omega var dedi,Allah dedim yine bir hazine bulduk,,,nerde bulabilirmisin falan derken saat bulundu geldi.
Sokakta bulan çöpe atar.Kordon lime,lime,kadran tamamen oksitlenmiş,akrep,yelkovan çıkık,bezel va kasa ha keza.
Keşke o halde foto alsaydım.Uzatmıyayım.Kasayı temizledim,arka kapağı açtım,,,,her şey süper 17 jewels 625 makina,camda nerdeyse çizik yok,kasa 18k 20 mikron altın,,,
Ertesi gün soluğu benim ustada aldım.Benim usta dediğim Adana nın belki Türkiyenin en eski saat tüccarlarından birinin yanında çalışıyor.
Adana da Çömelekler diye bilinirler ve benim 40 yıllık arkadaşım.Bunlar biz lisede talebe iken hemen bütün Türkiye ye mekanik saat parçası satarlardı,,,Quarz saatlerden sonra tabi şekil değiştirdiler ama mağaza hala mekanik saat severler için adeta vaha.
Omeganın zembereği kırıktı,orjinal zembereğide orada bulduk...Bu da saat kutu açılışı gibi olacak...
Veeeee iş kadrana kaldı ve ben bugün isviçre ebay de bulduğum yeni eski stok(NOS) orjinal omega kadranını sunarım...Saat yakında..

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us