TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Verge Fusee Cep Saati Foto Tan覺t覺m ve Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri zerine Payla覺mlar

Verge Fusee Cep Saati Foto Tan覺t覺m ve Bilgi

Mesaj 4n6 » 13 Ara 2011, 22:56

Frax'覺n "襤stanbul Bulumas覺-3"te fotoraflamay覺p da benim beceriksiz ve titrek fotoraf癟覺l覺覺ma terk ettii Osmanl覺..

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
4n6

Ya: 63
Kay覺t: 11 Eki 2010, 22:17

Re: Verge Fusee

Mesaj 4n6 » 13 Ara 2011, 22:57

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
4n6

Mesaj retrograde » 13 Ara 2011, 23:08

hocam muhteem estetik bir yap覺s覺 var. ben 癟ok beendim. bulumada 癟ok sak覺nm覺t覺n覺z inceleme f覺rsat覺 bulamam覺t覺k pek ama ger癟ekten 癟ok ho.

'El-farah seb'ate eyy璽m vel huzn t羶l羹l 繹mr'
Kullan覺c覺 avatar覺
retrograde

Ya: 38
Kay覺t: 01 Ara 2011, 17:56

Mesaj Frax » 13 Ara 2011, 23:46

Bora abinin daha saklad覺覺 neler var s繹ylemekten dilimde t羹y bitti ben art覺k bir ey demiyorum. :D Saat hakk覺nda "g羹r癟alar" hocam覺z覺n verecei bilgileri bekliyorum sadece :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj Earlgrey » 14 Ara 2011, 01:04

Nefis bir sanat eseri g繹r羹yorum.. :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
Earlgrey

Kay覺t: 07 Eyl 2011, 20:40

Mesaj trenton » 14 Ara 2011, 19:33

ger癟ekten g羹zel bir saat :) yan覺l覺yor olabilirim ama galiba arkas覺ndaki osmanl覺 armas覺 sonradan kasaya eklenmi gibi yani evet kadrandan osmanl覺ya 繹zel 羹zerildii anla覺l覺yor alaturka rakamlar覺ndan ama saatin 羹retildii b羹y羹k olas覺l覺kla 18. yy da daha osmanl覺 armas覺 meydana 癟覺kmam覺t覺 :)
襤rkilmez Ata 癟ocuu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisar覺n覺n bur癟lar覺:
Bak覺lar覺m覺z k覺l覺癟 u癟lar覺,
Bekliyoruz devrimini biz.
繹kmeyeceiz diz...
Kullan覺c覺 avatar覺
trenton

Kay覺t: 12 Ara 2009, 16:41

Mesaj 4n6 » 15 Ara 2011, 10:47

Neler vesile oluyor da neler 繹reniyor insan. Teekk羹rler trenton..

"... Arman覺n, silah anlam覺na gelmekte olup denizcilik terimleri aras覺nda kullan覺m覺 yayg覺n olduu, 覺st覺lahi anlam覺n覺n ise, bir ahsa bir aileye bir ehre, bir h羹k羹mdar veya devlete mahsus ve deiik anlamlar ifade eden renkli, ekilli alamet demek olduu, T羹rk癟e de arma s繹zc羹羹n羹n hem kelime hem de 覺st覺lah簾 manas覺 kullan覺ld覺覺, fakat silah anlam覺nda kullan覺labilmesi i癟in 繹zellikle 3 par癟a silah (t羹fek, k覺l覺癟, m覺zrak) olmas覺 ve duvarda as覺l覺 durmas覺 gerektii, bu manadaki arman覺n eski T羹rk癟e kar覺l覺覺n覺n ise 'ongun' olduu, Fars癟a 'nian' ve Arap癟a 'al璽met'in de ayn覺 anlama geldii,
T羹rklerde Avrupa da yayg覺n olduu ekilde bir arma usul羹 bulunmamakla birlikte, arma olarak kabul edilebilecek baz覺 nian ve alametler mevcut olduu, ancak T羹rk boylar覺nda arma olarak hangi ekil ve nesnelerin kullan覺ld覺覺na dair pek fazla malumat olmad覺覺, fakat arma yerine kullan覺ld覺覺n覺 s繹yleyebileceimiz tu, bayrak ve turan覺n mevcut olduu,
'Tu'un, adet bak覺m覺ndan han覺n al璽meti h羹viyetinde olduu, hakan覺n, yani hanlar覺n han覺n覺n, dokuz tu sahibi olduu, 'tu'un Osmanl覺larda ayn覺 hususiyeti muhafaza ederek kullan覺lm覺 olduu, padiah覺n yedi, sadrazam覺n be, vezirlerin 羹癟, beylerbeyinin iki, sancak beylerinin ise bir tu sahibi olduklar覺,
K璽garl覺 Mahmudun D簾v璽n羹 L羹gatit-T羹rk adl覺 eserinde, savata han覺n yan覺nda 癟al覺nan k繹s veya davul olarak mana verdii 'Tu'un, genel olarak kuma veya atkuyruundan yap覺lm覺 bayrak anlam覺 ta覺d覺覺,
Hemen hemen b羹t羹n T羹rk boylar覺nda g繹r羹len kumatan yap覺lm覺 bayraklar覺n 羹zerinde bulunan ahin, kurt ba覺, hilal ve ay y覺ld覺z gibi ekillerin birer arma h羹viyetinde olduklar覺, Sultan II. Mahmud Han zaman覺nda ilk olarak tanzim edilen Osmanl覺 Armas覺n覺n Sultan Abd羹lmecid Han ve Sultan II. Abd羹lhamid Han zamanlar覺nda yeniden d羹zenlenerek 'Osmanl覺 Armas覺'n覺n ihd璽s ediml ve kullan覺m覺n覺n yayg覺nlat覺r覺lm覺 olduu, bu armalar覺n ina edilen baz覺 binalara nak edildii gibi 1914de Londrada bas覺lan 1 kuruluk pullar覺n 羹st羹ne de tab edilmi olduu..." hususlar覺 da bu vesileyle 繹renilmi (kaynak "internet" olduu i癟in her t羹rl羹 tashihata a癟覺k olmak 羹zere) ve aktar覺lm覺 oldu.
Tekrar teekk羹rler trenton. Saol, varol.. :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
4n6

Mesaj trenton » 15 Ara 2011, 11:14

Osmanl覺 Devlet Nian覺, 19. y羹zy覺lda Avrupa Birleik Krall覺k devlet geleneindeki nianlardan etkilenilerek Osmanl覺 Devleti i癟in haz覺rlanm覺t覺r. Ondan 繹nce, padiahlar覺n turalar覺 devlet nian覺 yerine ge癟iyordu. Osmanl覺 nian覺n覺n son hali, 17 Nisan 1882'de Sultan II. Abd羹lhamit taraf覺ndan y羹r羹rl羹e konmutur. Osmanl覺 Devlet Nian覺'n覺n i癟inde iki tane bayrak vard覺r. K覺rm覺z覺 zeminde ay-y覺ld覺z bulunan bayrak Osmanl覺 Hanedan覺'n覺, yeil zeminde 羹癟 hilal bulunan bayrak 襤slam halifeliini simgelemektedir. Terazi, Osmanl覺 adaletini, terazide bulunan kitaplar da adaletin kayna覺 olan Osmanl覺 kanunnamelerini ve Kur'an-覺 Kerim'i temsil etmektedir. hatta ben de bir ekleme yapay覺m 1346'da Kral III. Edward taraf覺ndan ortaya 癟覺kar覺lan Dizba覺 Nian覺'n覺n geleneinde 繹yle bir uygulama vard覺r: Nian覺 alan kii ya da h羹k羹mdarlar覺n armalar覺 Londra'da Windsor Saray覺'nda bulunan Saint George Kilisesi'nin duvar覺nda as覺lmaktad覺r. Ancak Osmanl覺 Padiah覺'n覺n armas覺 bulunmamaktad覺r. Bunun 羹zerine Krali癟e Victoria, Prens Charles Young ismindeki arma uzman覺n覺 Osmanl覺 i癟in arma tasarlamak 羹zere g繹revlendirir. 襤stanbul'a gelerek arat覺rmalarda bulunan Young'a, Etyen Pizani isminde bir terc羹man yard覺mc覺 olur.
襤ngiliz tasar覺mc覺, padiahl覺k alameti olan saltanat kavuunu, sorgucu, ay-y覺ld覺zl覺 sanca覺 ve turay覺 繹n plana 癟覺kararak bir arma haz覺rlar. Bir y覺lda haz覺rlanarak 襤stanbul'a g繹nderilen arma 癟izimlerini Sultan Abd羹lmecid de beenir. Bu ekilde oluan Osmanl覺 Devleti armas覺 襤ngiltere'nin Saint George Kilisesi'ndeki yerini al覺r. Sultan 2. Abd羹lhamit d繹neminde terazi ve silahlar eklenerek son ekline kavuur. yani saat 羹st羹ndeki armayla ssat aras覺nda bir as覺rl覺k bir fark var galiba :) ama ilgin癟 ve g羹zel bir tesad羹f... bunlarda benden olsun :) hehehe :D ben de teekk羹r ederim 4n6 :)
襤rkilmez Ata 癟ocuu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisar覺n覺n bur癟lar覺:
Bak覺lar覺m覺z k覺l覺癟 u癟lar覺,
Bekliyoruz devrimini biz.
繹kmeyeceiz diz...
Kullan覺c覺 avatar覺
trenton

Kay覺t: 12 Ara 2009, 16:41

Sonraki

D繹n TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: xc23 ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners