TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

International Time Keeper - Swiss Fake

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

International Time Keeper - Swiss Fake

Mesaj trenton » 20 Eki 2011, 14:50

amerikan saat şirketleri açılmaya ve saatler amerikada fabrikasyon yoluyla daha hızlı ve ucuza üretilmeye başladığında geniş çaplı bir pazar buluyor önünde. daha ucuza ve makine olsun kasa olsun avrupa yapımı saatleri aratmayacak hatta onlardan çok daha güzel görünüşlü ve kaliteli saatler üretiyorlar. dünya çapında 1920li yıllara kadar amerikan saat endüstrisi oldukça tutulan markalarıyla özellikle amerika içinde ve avrupada iyi satışlar yapıyor ta ki isviçre bir atılımla öne geçene kadar... peki bu yarış içinde isviçreli ustaların amerikan saatlerini taklit ettiğini söylesem size? isviçre üretimi ve hala faal olan pek çok markadan küçük atölyelere kadar pek çoğu makine olsun veya doğrudan kasaları satın alarak amerikan saatlerinin kopyalarını yapmışlardır... işte bu saatte saatçilik tarihinde (isviçre kopya) swiss fake diye geçen bir saattir. gerek makine olsun gerek doğrudan amerikadan ithal edilmiş gümüş kasası olsun görünüm itibariyle tamamen amerikan saatlerine benziyor:) fakat makine üzerindeki ufak bir damgadan kendini ele veriyor "international time keeper" bir isviçre markası amerikan kopyası saatler yapan :) işte nerden nereye şimdi binlerce lira yapan saatler üreten isviçreliler amerikan saatlerini kopyalamışlar, bu sadece bir örnek daha bunun gibi pek çok marka var :) belki amerikada daha çok saat satmak için belki de avrupalı müşterilere amerikan yapımı gibi görünen saatler satmak için:)

Resim

Resim

Resim

Resim
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Re: International Time Keeper - Swiss Fake

Mesaj Thevenin » 20 Eki 2011, 16:17

Reyiz peyman cekirdek esliginde guzel bilgiler :D :champ:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj trenton » 20 Eki 2011, 16:58

hehehe :) kusura bakmayın fotoğraflar biraz aceleye geldi:) sizinde gözünüzden kaçmamış :lol: :thumbup: ama ben tahmin etmiştim saatten ziyade fotoğrafların arka fonuna yorum ve yazı yazılacağını :) saati almam biraz tesadüf eseri oldu ama bence iyi oldu koleksiyonumda artık yüz yıldan daha eski bir taklik saatim var :) döneminin çin malı demekten kendimi alamıyorum nedense ama gerçekten güzel bir saat:)
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj Clk » 20 Eki 2011, 17:08

Cin ile karsilastirmamali. Sonucta Isvicre ile USA saatleri arasinda teknik ve dizayn farkliliklari var. Isvicreli arkadaslarin bu tarzda saat üretmis olmasi demek; cinlilerin bugün yapmis oldugu serefsizligi yaptigi anlamina gelmiyor bence....
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj trenton » 20 Eki 2011, 17:15

biraz sert ve haksız bir yorum olmuş gibi... ben sadece şaka maksadıyla yazdım cin malı benzetmesini ama sonuçta kopya bir saat zaten yabancı kaynaklarda swiss fake diye geçiyor, yoksa isviçre yapımı saatleri kalitesiz ve ne olduğu belli olmayan çin malı saatlerle karşılaştırmak değildi amacım bir karşılaştırma yok kopya olduğundan dolayı şaka maksatlı bir benzetme var....
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj Clk » 20 Eki 2011, 17:49

Trenton, sertlik benim yapimda var maalesef. Herkes bundan sikayetci ama bu yastan sonra degismem biraz zor ;)

Espiri maksatli yazdigini bende biliyorum. Ama isin icine Cin girdiginde benim sigortalar atiyor :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 20 Eki 2011, 17:56

Trenton bu değerli bilgileri bizimle paylaştığın için teşekkürler. Bu arada haddim olmayarak ufak bir düzeltme yapayım ;)

trenton yazdı:WATLHAM THE WORLD'S WATCH OVER TİME

İyiden iyiye forumun editörü olduk :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj trenton » 20 Eki 2011, 18:40

sayın clk ve asymptote,
her ikinize de mesajlarınız için teşekkür ederim. sayın clk ben de biraz fazla alınganlık gösterdim ama sonuçta şaka matsatlı yazmıştım ve beklemediğim bir yorum yazdınız :)
sayın asymptote düzeltmeniz için teşekkür ederim fahat haddim olmayarak ben de bir düzeltme yapmak istiyorum "watlham" değil doğrusu "waltham" bir de büyük karakter de "i"nin yazılışı "I" olur tekrar özür dilerim. bu cümleyi waltham şirketinin 1890'lı yıllarda hazırladığı bir ilandan aldım, ilginç ve güzel bir ilandı bir savaş sahnesi bulunuyordu ilan üzerinde ve "waltham savaşta kazanan tarafı seçmenizde yardımcı olur" yazıyordu uzun bir tanıtım cümlesinin altında da benim imza yaptığım yazı vardı "waltham the world's watch over time" yazıyordu :)
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners