papillon-35 » 25 Tem 2011, 14:40
NEDEN
Neden saat.? Son derece basit ve s覺 bu soruyla o denli s覺kl覺kla kar覺la覺yorum ki ister istemez mant覺kl覺 ve insanlar覺 tatmin edici bi yan覺t verme ihtiyac覺 hissetmeye balad覺m.Asl覺nda u ana kadar saatin nedeni deyil kendisi ile ilgileniyordum ama d羹羹n羹nce pekte durum 繹yle deyilmi. zaman denen anla覺lmas覺 zor olan kavram覺 anlamaya 癟al覺mam sonucu saatlere ilgi duymaya balad覺覺m覺 biraz d羹羹nmeye balad覺覺mda anlad覺m.Bir 癟ok eyi kontrol羹 alt覺na almay覺 becerebilen insanolu zaman覺 kontrol alt覺na alma konusunda baar覺s覺z olmu.Daha sonralar覺 Her saatin mekanik makine olmad覺覺n覺 bir insan 繹yk羹s羹n羹 anlatt覺覺n覺 kefettim.Kolumuzdaki bu mekanik sistem sadece zaman覺 繹l癟en bir zaman makinas覺 deyil sizin kim olduunuda anlatan bir simgesel 繹zellii olan d羹zenek olduunu kavrad覺m.Kulland覺覺n覺z saatin moderm veya klasik tasar覺m ve 繹zellikleri sizin yaam bi癟iminiz hakk覺nda ip uclar覺 verebildiini g繹rd羹m..
襤nsanlar覺n bu kadar s覺k覺nt覺 ve zorluklar覺 g繹羹sleyerek yaamaya 癟al覺t覺覺 bi d羹nyada kalk覺p ta benim saatlerden bahsediyor olmam覺 garibsiyor olabilirsiniz.Benim i癟in olmasa da belki birileri i癟in saatlerle ilgilenmek m羹zik,resim,iir, gibi hayata tututman覺n bir yolu olabilir.Belkide ortak bir noktada bulumay覺 bir t羹rl羹 beceremeyen insanlar覺 ortak bir zamanda buluturabiliyor olmas覺 bu objeye baz覺lar覺n覺n ilgi duymas覺na neden olabilir.sorunun cevab覺na gelince ; benim i癟in saat koan saniyelerin yaamla 繹l羹m aras覺ndaki mesafeyi azaltt覺覺n覺 anlam覺 olmam , yery羹z羹nden bende 繹ncede ve benden sonrada baka duygular覺n-d羹羹ncelerin var olduunu ve var olaca覺n覺 bilmem-anlamam bundan dolay覺d覺rki, k覺r覺p-d繹kmeden, kavgaya-g羹r羹lt羹ye kar覺madan iyiyi doruyu g羹zeli yaamaya 癟al覺mak t覺r.Bunu insanlara saatler 羹zerinden anlatabilmek saatin,akreple yelkovan aras覺nda var olan yaama dikkat 癟ekmek , mekanizmas覺n覺n inceliini, i癟indeki yaylar覺n korku癟luunu,癟arklar覺n karanl覺覺n覺 fark覺nda olmayanlara fark ettirmek ,uykudan olanlar覺 uyand覺rmak yeniden d羹nyaya g繹zlerini a癟malar覺n覺 salamak ve kendi hikayelerinin olduunun fark覺na varmalar覺n覺 salamak bundand覺r saatlere olan tutkunluum-bal覺l覺覺m alt覺nda baka bir eyler aranmaya. H.E
襤ZM襤R
Monday,25 July
12:07:10 p.m
GMT + 3:00