TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Omega DeVille / Yarım Asırlık Omega Cana Geldi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Vintage Omega DeVille / Yarım Asırlık Omega Cana Geldi

Mesaj cenk » 19 Mar 2012, 21:05

iyi günlerde kullanın bu saatin hayatı dönmesi yerinde olmuş :thumbup:
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj msturan » 19 Mar 2012, 21:48

İyi günlerde kullanın bulenty, mükemmel olmuş :champ:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj mlm » 19 Mar 2012, 21:53

Ustamıza tebrikler, saatinizi iyi günlerde kullanın Bulenty :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj bengisaat » 19 Mar 2012, 22:09

Böyle bir saatin hayata dönmesine sevindim, güle güle kullanın.

Hevesinizi kırmak istemem ancak kadranı geri göndererek uygun kadran isteseydiniz daha iyi olurdu çünki kadrandaki kabarıklık ve alttan oyularak yada bombe yapılarak yapılan işlemler ister istemez kadranın düzgünlüğü bozmuştur ve bu durumda makinanında baskısıyla kadran kasaya tam düz bir şekilde oturmayacaktır bazı yerleri daha fazla bazı yerlere daha az basınç yapacak köşelerdeki boşluklarıda düşündüğümüzde Önerim saatinizi sarsıntılara karşı çok dikkatli kullanmanızdır.

Aksi takdirde kadranın kasaya daha güçlü temas eden bölümlerindeki ve alttan bombelenen kısımlarının boyaları çabucak dökülecektir bu durumda çok kötü bir görüntü verecektir.

Ustanız Bu uyarıyı yaptıysa yazdıklarımı zaten biliyorsunuzdur ancak uyarı yapılmamış gibi hiseettiğim için yazma gereği duydum...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Earlgrey » 19 Mar 2012, 22:34

Yurt dışından getirtildi ise kadran (ebay'den mesela) geri gönderilmesi, değiştirilmesi çok zahmetli-maliyetli oluyor..

Güzel bir proje olmuş, köşelerdeki açıklıkları bir şekilde kapatılırsa daha da güzel olacaktır..
Kullanıcı avatarı
Earlgrey

Mesaj bulenty » 20 Mar 2012, 00:58

Öncelikle tüm arkadaşlara ilgi ve paylaşımları için teşekkürler.

bengisaat yazdı:Böyle bir saatin hayata dönmesine sevindim, güle güle kullanın.

Hevesinizi kırmak istemem ancak kadranı geri göndererek uygun kadran isteseydiniz daha iyi olurdu çünki kadrandaki kabarıklık ve alttan oyularak yada bombe yapılarak yapılan işlemler ister istemez kadranın düzgünlüğü bozmuştur ve bu durumda makinanında baskısıyla kadran kasaya tam düz bir şekilde oturmayacaktır bazı yerleri daha fazla bazı yerlere daha az basınç yapacak köşelerdeki boşluklarıda düşündüğümüzde Önerim saatinizi sarsıntılara karşı çok dikkatli kullanmanızdır.

Aksi takdirde kadranın kasaya daha güçlü temas eden bölümlerindeki ve alttan bombelenen kısımlarının boyaları çabucak dökülecektir bu durumda çok kötü bir görüntü verecektir.

Ustanız Bu uyarıyı yaptıysa yazdıklarımı zaten biliyorsunuzdur ancak uyarı yapılmamış gibi hiseettiğim için yazma gereği duydum...

Son derecede haklısınız,ama emin olun bu kadranı zor buldum.Sağolsun ustada bu uyarıyı yaptı.Elimizdeki malzemeyi değerlendirmek durumundaydık,iade edebilirdik fakat evdeki bulgurdan da oluruz diye düşündüm.Siz mutlaka daha iyi bilirsiniz ki bu malzemeleri bulmak çok güçtür.Satıcının suçu yok çünkü"olduğu gibi satılık(sold as is) ve defekti mevcut(new with defects) ibareleri mevcuttu.Halen takipteyim ,daha iyisini bulabilmek adına,satıcı ile de irtibata geçtim.O da memnuniyetle ve özellikle bakacağını söyledi,yine siz daha iyi bilirsiniz daha uygun kadran bulunduğunda değiştirmek çok bir iş değil.Üstelik fiatıda çok makul.Mesela o kadranın bana maliyeti $40,daha uygununu bulduğumda sanmıyorum fiatta çok bir değişiklik olsun.Lütfen kimse yanlış anlamasın ama bu saati daha güzelleştirmek için harcayacağım bir $40 daha umurumda değil.

Özellikle arkadaşlardan ve sizden istirhamım;o boşlukları nasıl ve ne çeşit bir madde ile doldurabileceğim yönünda fikir beyan etmeniz.

Ben hobici(bir çok alanda)bir insan olduğum için bir çare bulabileceğimi düşünüyorum...ve diyorum ki buna şükür.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj kubbealtı » 20 Mar 2012, 14:33

eski kadranda fena durmuyor onunla kullanmanızda bir mani mi var??
Kullanıcı avatarı
kubbealtı

Mesaj bengisaat » 20 Mar 2012, 22:32

Köşedeki açıklıkların kapatılması bir yana kadranın kasaya temas eden kısımlarının çok az olması nedeniyle ; alınacak bir darbe sırasında kadran darbeyi ne kadarını emecek ne kadarı makinaya yansıyacak,darbe sırasında yamulan kadran nedeniyle çarklar cama selaaam diyerekten oturacak ve dağılan çarklar nedeniyle çıkacak masraf ve hadi bakalım bir 50 sene daha uyuyalım diye kaderine razı olan bir omega ....Bence kendi kadranını taktırın bunu şiddetle öneriyorum

Kusura bakmayın haddimi aşıyorum belki ancak bizler saatlerle konuşan onları dinleyen insanlarız,ancak o saat o tezgahta çıkıpta kaç sene çalışır diye sorulmalı. O çekiçlerle saatlerin neresine vuruluyor 50 yıldır çalışmamış bir omega kesinlikle makinada yıkanıp yağlanmalıydı

Saat tamiri böyle olmaz adil abiyi de tanırım babaları rahmetli nejat amcayı da,eminim adil abi de bu satırları okursa bana hak verecektir...Balıkesirli Cengiz usta derseniz hatırlayacaktır.

İnanın aatinizi o şekilde gördükçe gerçekten içim acıdı, içinizden Beni tanıyanlar bilir bu satırları ne zaman yazacak diye bekldiklerini görür gibiyim yazmasaydım uyuyamazdım Hoşgörünüze ve affınıza sığınarak yazdıklarım için özür dilerim.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners