karagöz » 26 Mar 2014, 13:11
Tüm üyelere merhaba,
İlgim gereği ,forumun bu bölümünü elimden geldiğince sık takip etmeye çalışıyorum. Gerek forum arşivinden, gerekse güncel bilgilerden istifade etmekten gayet mutluyum. Bu bakımdan, ''faydalı'' bilgi ,birikim ve tecrübelerini vakit ayırarak, iyi niyetle paylaşan tüm arkadaşlara kendi adıma teşekkür ederim.
Bununla birlikte, bu hobiyle yeni tanışmış veya sadece elindeki saatin özelliğini merak etmiş kişiler de bir vesileyle foruma üye olup çeşitli sorular sorabiliyorlar, bunlar içinde ''saatim kaç para eder?'' veya ''değeri nedir ?'' soruları da var.
Takip ettiğim kadarıyla fiyat bilgisi almak ,maddi değerle ilgili soru sormak da forumda yasaklanmış değil.
(Bilerek, bilinçli olarak, satış amaçlı aldatmaya yönelik olması dışında) Hal böyleyken '' değeri nedir?'' diye soru soran kişiye -bedavadır-20 tl vereyim-ufak rakı eder-benden büyük olsun vb.-şekilde alaya alma,eğlenme cevapları yazmanın alemi nedir anlamak mümkün değil.
Size basit ,sıkıcı, bayatlamış gelen bir soru ,o kişi için bu hevesin güzel bir başlangıcı olabilir, verilen cevap da hevesin kırılması
Üyesi olduğum farklı hobi konularıyla ilgili forumlarda, iyi niyetle sorulmuş böyle sorulara anlamsız-gereksiz cevaplar yüzünden hevesi kırılan, utanıp bir daha o forumun yanından geçmeyen birçok kişiyi gördüğüm için ,bu düşüncelerimi burada belirtmek ihtiyacı hissettim.
Sadece belli kişilerin aktif olduğu, onların yazıp-çizdiği, eğlendiği bir forum olacaksa orası ayrı tabi ama bu platform öyle bir yer değil çok şükür.
Art niyet taşımadıkça, soruyu beğenmezsen, basit bulduysan, daha önce sorulmuşsa vb. cevap yazılmaz olur biter.
Kimse bu işe ilk başladığında ''allame'i cihan'' değildi herhalde...sordu, okudu, öğrendi..
( yıllar önce yazdığımız ,ilk mesajlara,kendi sorduğumuz ilk sorulara bakmakta fayda var,forum arşivinde duruyorlar.)
Uzattığım için kusura bakmayın ,başka bir forumda da bu tarz durumlardan dolayı hevesi kırılan kişileri görünce üzüldüm.
Tekrar belirtmek isterim ,bilgisini,tecrübesini ve sohbetini ,tanıdık-tanımadık bütün forum üyeleriyle samimice paylaşan ,buna emek harcayan arkadaşlara çok teşekkür ederim.saygılar.