Egunns » 07 Ara 2009, 01:13
krytime- cls ye sahip değilim, kassınu beğendiğim araçları almaya çalışıyorum, masitoda 60-79 tl rasına Autoart markasında 170 tl ye bulabilirsin...dekalo.com a göz at
solester -
özetlemeye çalışırsam bunlar fiyat fiyat, ben genelde 1/18 ölçekleri almaya çalışıyorum, yani gerçeğinin 18 kat küçültülmüş hali; bunun haricinde 1/87 ye kadar mevcut, 1/8 de var tabi,, bu boyu 8-9 bin tl civarı..onuda zaten biyerde sergileyemezsin, villada falan oturmak lazım nereye konurki; basitçe 1/18 fiyatlarından bahsedersek, bu koleksiyon dünyasının vasat markaları sayılan Burago, Maisto gibi markalarda 50 tl den başlar,, ama bu markaların premium versiyonları biraz daha detaylıdır ve boyası daha iyidir,80-90 tl ye kadar da çıkabilir..bu markalar çoğu oyuncakçı ve kırtasiyede mevcuttur ama bu markaların üstünde markalar Autoart-Kyosho-hotwheels super elite(mattel)-minichamps...gibi bir üst sınıf markalar oyuncakçılarada yoktur..ve fiyatları 150-350 tl arasıdır ; bu markaların de üstü BBR- Exoto..gibi markaların 1/18 leri 600 tl civarı falan....fiyatın artması demek, kullanılan detay,melzeme ve boya ile alakalı,, mesela benim altta resimlediğim ferrari 612- hotwheels super elite limitli üretim..e fiyatı 400 tl den 290 a düştü,,mesela mercedes Autoart marka 210 tl fiyat mevcut....dekalo.com..dekalo shop canlı gözle tehtakelede görülebilir, birçok markanın tr distribitörü - bestelhobi dende internet üzerinden satış var- sahibinden.com da da "die-cast" diye arasan tüm satılık modelleri görebilirsin , birde bu modellerin genel adı " die-cast"
Commander Chronograph,Mido