TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Mesaj basto » 09 Tem 2013, 14:35

Miriel, eğer asymptote'un dediği gibi biri isen o zaman en garanti yol iyi bir ünide endüstri müh + işletme yüksek lisansı yapmak olur.
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

Mesaj Miriel » 09 Tem 2013, 16:19

basto yazdı:Miriel, eğer asymptote'un dediği gibi biri isen o zaman en garanti yol iyi bir ünide endüstri müh + işletme yüksek lisansı yapmak olur.

Endüstri mühendisliği kafamda olan bir meslekti fakat bir grup bu mesleği çok kötülerken diğer bir grup bu mesleği çok övüyor. Eleştirilen tarafı tam olarak bir branşı olmaması ve diğer mühendislerin bu mühendislerin yapabildiği her şeyi yapabilmesi olarak öne çıkıyor. Bu mühendislikte işler biraz karışık...

Forumdaki bütün arkadaşlar katkı yaparsa sevinirim. :champ:

Archimed çok teşekkürler. :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj ZubFB » 09 Tem 2013, 17:54

sevgili Miriel,

ben baştan beri okuyordum topiği çok ta güzel tavsiyeler geliyor.
nacizane tavsiyem bize değil de kendi içine sor nasıl bir iş yapmak istiyorum diye. senin listene baktığımda kafası karışık bir profil görüyorum. mühendislik, tıp, işletme vs. örnek olması açısından söyliim, benim zamanımda 18 tercih yapabiliyordun. bu tercihleri sınavdan önce yapıp gönderiyordun ve değiştirme şansı yoktu. tercih formumda sanırım 9 tercihi doldurmuştum ve tamamı mühendislikti. sana benzer şekilde iyi bir sınav geçirememiş ve ancak 6. tercihime "YTÜ elektrik mühendisliği" bölümüne girebilmiştim. ODTÜ, ITU ve YTU dışında bir tercihim yoktu.
tüm bunları şunun için anlattım. rica ederim 10 sene sonra ne iş yapmak istiyorsun ona bak. bazı arkadaşlar okul>bölüm demişler. asla katılmadığımı belirtmeliyim. okul evet çok önemlidir. hele hele ilk mesleğe başlangıç aşamasında. ancak hayat sadece starttan ibaret değil. ve hayat 100 m. koşusu da değil bir maraton. senin gibi zeki biri ortalama bir başlangıç yapsa bile çok iyi devamlar getirecektir.

benim gözümde önce bölümünü belirle. sonra ilgili bölümün olabilecek en iyi okulunu seçersin.

Vmetin'in YTÜ tespitine kısmen katılıyorum. YTÜ İstanbul'un taşra mektebidir. İTÜ veya ODTÜ ile aynı ligde değildir. bazı bölümleri hariç (Jeodezi gibi).

olur da mühendislik yazmaya karar verirsen temel mühendisliklerden şaşma. Makina, Elektrik, İnşaat.

diğer bölümler, fakülteler hakkında söz söyleyecek durumum yok. Elektrik seçersen staj-iş anlamında yardımcı olurum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
ZubFB

Mesaj vmetin » 09 Tem 2013, 17:59

Zubfb nin de dediği gibi ne yazık ki her açıdan iyi bir okul yok. Sen bölümü seç. Sonra en iyi hangi okulda var ona bakarız.
Tabi hayat okul ve bölün demek değil.
Ben mesela 3. Sınıf bir üniversitenin 5. Sınıf bir bölümünden mezunum
Çok başarılı süper bir kariyerim yok, 2. Sınıf bir devlet memuruyum. Geçinebiliyorum.

Yani benim bu hayatı elde etmeme okul ve bölüm yetti
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Miriel » 09 Tem 2013, 18:18

ZubFB teşekkürler. :champ:

Asymptote'unda dediği gibi gezmeyi, araştırmayı, sorgulamayı seviyorum. İleride yapacağım işinde bu tarz olmasını isterim. Yoksa sabah 9:00 akşam 18:00 mesainin beni mutlu etmeyeceğini düşünüyorum.
En çok yapmak istediğim şeylerden biri Vmetin'in dediği gibi yurt dışını gezmek orada yüksek lisans yapmak vizyonumu genişletip yeni ufuklar kazanmak.

Şu an hiçbir mesleğin tam olarak ne yaptığını çalışma şartlarını vs bilmediğim için bir şey diyemiyorum mesela elektronik&haberleşme uğraş alanı tabi ki elektronik ama bu kadar kısıtlı bilgi ile meslek seçilemeyeceğini düşünüyorum. O yüzden kendi içinde bulunduğunuz meslekler hakkında detaylı bilgilendirme yaparsanız sevinirim. Otur internetten araştır diye düşünebilirsiniz fakat çok fazla bilgi kirliliği ve her şeyin kötülendiği bir ortam var.

Yardımcı olan arkadaşlara tekrardan teşekkürler :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj ZubFB » 09 Tem 2013, 18:24

Miriel hangi bölümden mezun olduğun farketmeksizin tüm işlerde yurt dışı gezmeli kısımlar var.
elektrik oku, gel bana, sana bedava dünya turu attıriim :D Türkiye'yi 2 ayda bir gösteririm istiyorsan :)
Kullanıcı avatarı
ZubFB

Mesaj FatihGS » 09 Tem 2013, 18:34

Olaya para kazanma açısından bakarsak üniversite filan okumazdım :)
Direk ticarete atılır pazarda limon mu çorap mı ne satayım diye düşünürdüm :)
Para kazanma hırsım yok kıt kanaat geçinirim diyebiliyorsan hoşlandığın keyif aldığın bir mesleği icra edebileceğin bir bölüme git derim. Çok da önemli değil aslında :)
Kullanıcı avatarı
FatihGS

Mesaj serhat200 » 09 Tem 2013, 19:18

Öncelikle tebrikler. Ben senin yerinde olsam tıp okur doktor olurdum tabi sende doktorluğun sana uygun olduğuna inanıyorsan.
Kullanıcı avatarı
serhat200

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners