Archimed » 10 Kas 2011, 15:27
Atatürk sadece idealist, başarılı bir asker ve sonrasında sıfırdan bir devlet kuram siyasi lider değildi. Hayatının büyük kısmını cephede ve askeri erkan içinde geçirmiş olmasına rağmen günümüz işadamı, politikacılarına, beyaz yakalılara, kısaca toplumdaki herkese örnek olacak hayat tecrübesi, vizyona sahipti. Bu yazdığım şeyler pek çok zeki ve çalışkan insanda var olabilecek özelliklerdir.
Bütün bu meziyetlerin yanı sıra sanki hayatı boyunca salon ortamlarında yaşamış birisi gibi ince zevk ve beğenileri olduğunu her geçen gün daha fazla idrak ediyorum.
Deniz ve denizciliğe olan sevgisini Savarona ve Florya deniz köşkünce çekilen resimlerden anlayabiliyoruz. Katıldığı sosyal etkinliklerdeki yemek yerken, dans ederken çekilen resimlerindeki karizma ve ince gustoyu günümüz politikacılarında görmek ne mümkün? Yine Atamız'ın PP marka saaatiyle ilgili bir yazıyı bu forumda gördüğümü hatırlıyorum... Avusturya ve Almanya'da gördüğü kaplıcaları yurdumuzda ilk kurduran kişi de Atamız'dır. Atatürk sadece sanayiye dayalı bir büyüme ve yine sadece ordunun gücüne dayalı dış politika izlememiştir. Yaptığı devrimlerin yanı sıra son derece şık giyinmesi, spor ve denize tutkusu, Türk mutfağı ve musikisine sevdası, dil ve tarih kurumu kurdurarak medeniyete katkısı ile sadece bize değil, gelecekteki nesillere de örnek olmuştur.
Son olarak Atatürk'ün insana saygısı ve insan sevgisini hatırlatmak istiyorum.. Keşke Atamız'ı kendi vatandaşından korkan ve yüzlerce koruma ile dolaşan politikacılar da örnek alsaydı..