tugberk yazd覺:o2o yazd覺:darksilence yazd覺:襤lgin癟 bir tezmi...Y羹r羹mek komak evet sal覺kl覺 sporun 1 numaras覺d覺r. Ama, 癟ok abartmadan tabi indir kald覺r sporuyla kaslara az覺c覺k ekil vermek de ho olur edas覺nday覺m. Ve yap覺labiliyorsa da salonda deil ev ortam覺nda manuel olarak.
Set aras覺 30 sn dinlenme istikrar覺n覺 bu ortamda salayabiliyorsan eer her alanda da o istikrar覺 salars覺n bence...
Bir arat覺rma var m覺d覺r bilmiyorum ama ''Profesyonel sporcular覺n 繹m羹r ortalamas覺, s覺radan bir insan覺n 繹m羹r ortalamas覺ndan az/癟ok/eit nedir acaba? '' . Hi癟bir veriye dayanmadan, 癟覺kar覺mda bulunarak s繹yl羹yorum bence AZd覺r.
Bir 繹nceki yaz覺da kastetmek istediim oydu. Profesyonel spor = sal覺k gibi d羹羹nmemek gerekiyor. Hatta burada spor 癟ok 繹nemli. Bir g羹lleci kilosunu kontrol alt覺na almaz mesela, ya da a覺rs覺klet bir boks繹r g繹bekli olabilir. Salt beslenme a癟覺s覺ndan bile sal覺ktan bahsetmek doru olmaz her profesyonel sporcu i癟in.
Yaln覺z uzun 繹m羹r羹n s覺rr覺 olarak,
1- bacak kuvveti
2- egzersiz
olarak g繹r羹lm羹t羹. Kaynak bulamam ama kaynak videoyu bulabilirim
Benim de asl覺nda kastetmek istediim buydu asl覺nda. Salondaki makinelere tabi kalmadan manuel olarak (D羹z bar ile d繹k羹m a覺rl覺k opsiyonlar覺yla squash, 繹n kol, arka kol, g繹羹s, 羹st g繹羹s, omuz vb.) planl覺 olarak ve alt覺n覺 癟izerek s繹yl羹yorum abartmadan yap覺lan hareketler sal覺kl覺 spora bir t覺k daha eklenen haraketlerdir diye d羹羹n羹yorum.