TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

II. Dünya Savaşı Orijinal Iron Cross / Tarihin Bir Parçası

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

II. Dünya Savaşı Orijinal Iron Cross / Tarihin Bir Parçası

Mesaj fsinan » 17 Mar 2013, 13:11

Burada bu tip şeylere, hobilere ilgi duyan kültürlü adamlar var. Paylaşmak istedim.

Ben 2.Dünya Savaşı tarihine çok ilgi duyan eline geçirdiği tüm literatürü okuyan(herhalde 400'ü geçti kitap sayısı), araştıran bir adamım.

Tatilde Avrupa'ya gitsem orada 2.dünya savaşına ilişkin birşey varsa ziyaret ederim.

Başlığın konusu 2.Dünya savaşında Alman ordusu (wehrmacht) tarafından savaşta kahramanlık gösteren askerlere verilen çok önem addedilen bir madalya olan iron cross'un, 2nd class denilen cinsi. Yani bir üstü 1st class daha büyük kahramanlık gösterenlere verilirdi, ancak bu da önemli bir madalya. Ebay'de birçok reprodüksiyonu var, savaş sonrası gamalı haçsız çok örneği üretilmiş, hala da üretilenler var.

Bendeki örneğinin önemi, %100 gerçek ve bir rus savaş gazisinden alınma olması. Bir arkadaşımın karısı rus, onun ailesindeki bir gaziden kalma. Adam bu madalyayı güney rusya cephesinde savaşırken bir Alman askerinin naaşından almış. Çerçevesi gümüş, merkezi adı üstünde demir, boyası da orjinal. Ribbon'u da orjinal ancak maalesef iğne kaybolmuş, muhtemelen naaştan alınırken kopmuştur.

Benim çok ilgili olduğumu ve duyunca elimin ayağımın titrediğini görünce arkadaşım bana hediye etti. Özenle saklıyorum. Bu madalyada isimsiz Alman askerinin kahramanlığı, onu alan ve saklayan Rus askerinin maceraları aklı.

ResimResimResim
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Re: Iron Cross, WW2, Orjinal, Tarihin Bir Parçası

Mesaj whiskey » 18 Mar 2013, 05:02

Cok guzel bir baslik olmus. Lise 3 zamanimda benimde bu konuya ciddi bir derecede ilgim artmisti o gunden beri de mumkun oldugunca zaman ayirip okumaya calisiyorum. Fakat ulkemizdeki bakis acisi ne yazikki su sekilde:
Resim
Kullanıcı avatarı
whiskey

Re: II. Dünya Savaşı Orijinal Iron Cross / Tarihin Bir Parça

Mesaj fsinan » 18 Mar 2013, 15:22

Şeref, haya, utanma, ahlak olmayan tiplerin kendisine müslüman deyip de Mustafa Kemal'e saldırması ne derece büyük pislik değil mi? Allah cezalarını verir.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Re: II. Dünya Savaşı Orijinal Iron Cross / Tarihin Bir Parça

Mesaj asymptote » 18 Mar 2013, 15:30

fsinan yazdı:Bu madalyada isimsiz Alman askerinin kahramanlığı, onu alan ve saklayan Rus askerinin maceraları saklı.

Böyle anıları, yaşanmışlıkları hatırlatan objelere karşı zaafiyetim var.. Bence eşyanın kıymetini artıran bir unsur.. Çok değerli bir objeye sahipsin..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners