TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kayış / Bilezik Danışma ve Bilgi Konusu

Saat Kayışları Hakkında Konuların Bulunduğu Bölüm

Re: Kayış / Bilezik Danışma ve Bilgi Konusu

Mesaj uikaratas » 08 Şub 2025, 11:20

LynXMaSTeR yazdı:https://www.amazon.com.tr/diloy-Denim-d ... KPKDF?th=1

şu tarz 21mm kayış arıyorum. temu ve aliexpress gibi yerlerde baktım ama 21 mm bulamadım. varsa bildiğiniz satıcı link atabilirseniz sevinirim.

Merhaba 21 mm sıkıntılı bir ölçü maalesef.
Benim Ball’da bu ölçüyü kullanıyor.

Hazır kayış yerine el yapımına yönelseniz daha kolay olur sanki.
uikaratas

Mesaj vision » 08 Şub 2025, 11:30

Napoleon yazdı:Bugün babamla forumdaki ustalardan ilhamla ilk kez saat kayışı denedik. Epey meşakkatli ama sonuçtan memnun kaldık. Pim kısmında daha dikkatli olmak gerek yapacak arkadaşların aklında bulunsun orası biraz zorladı bizi biraz da toka kısmı.

Resim
Resim
Resim

Elinize sağlık, gayet güzel olmuş.
Kullanıcı avatarı
vision

Mesaj Napoleon » 09 Şub 2025, 10:29

vision yazdı:
Napoleon yazdı:Bugün babamla forumdaki ustalardan ilhamla ilk kez saat kayışı denedik. Epey meşakkatli ama sonuçtan memnun kaldık. Pim kısmında daha dikkatli olmak gerek yapacak arkadaşların aklında bulunsun orası biraz zorladı bizi biraz da toka kısmı.

Resim
Resim
Resim

Elinize sağlık, gayet güzel olmuş.

Teşekkür ederim sağ olun :champ:
Kullanıcı avatarı
Napoleon

Mesaj Mtn » 14 Şub 2025, 14:50

Saatimin bileziğini çıkartacağımı öngörebiliyorum ancak değişimden sonra pimleri tekrar yerleştirmek biraz zor gözüküyor. Lugları çizmek istemiyorum. Saatçiye gitmek dışında bilezik ve kayış değişimlerini yapmak için en güvenilir ve uygun fiyatlı yöntem nedir sizce?
Kullanıcı avatarı
Mtn

Mesaj vysaknc » 14 Şub 2025, 15:09

Mtn yazdı:Saatimin bileziğini çıkartacağımı öngörebiliyorum ancak değişimden sonra pimleri tekrar yerleştirmek biraz zor gözüküyor. Lugları çizmek istemiyorum. Saatçiye gitmek dışında bilezik ve kayış değişimlerini yapmak için en güvenilir ve uygun fiyatlı yöntem nedir sizce?
Hiç çekinmeden mikro bir tornavida,veya ince bir bıçak ile veya direk tırnak ile dikkatli bir şekilde takıp çıkarabilirsiniz.Az biraz iç tarafta çizik oluşursa da oluversin çok önemli değil zaten görünen bir yerde değil,ayrıca saat hobisi sık sık bu tür müdahaleleri gerektiriyor,her seferinde saatçiye gitmeyin ,zaten onlarda lugları çizebiliyor :) tecrübe ile sabittir.Selam..

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hırs sebebi hasarettir..
Kullanıcı avatarı
vysaknc

Mesaj Mtn » 14 Şub 2025, 15:39

vysaknc yazdı:
Mtn yazdı:Saatimin bileziğini çıkartacağımı öngörebiliyorum ancak değişimden sonra pimleri tekrar yerleştirmek biraz zor gözüküyor. Lugları çizmek istemiyorum. Saatçiye gitmek dışında bilezik ve kayış değişimlerini yapmak için en güvenilir ve uygun fiyatlı yöntem nedir sizce?
Hiç çekinmeden mikro bir tornavida,veya ince bir bıçak ile veya direk tırnak ile dikkatli bir şekilde takıp çıkarabilirsiniz.Az biraz iç tarafta çizik oluşursa da oluversin çok önemli değil zaten görünen bir yerde değil,ayrıca saat hobisi sık sık bu tür müdahaleleri gerektiriyor,her seferinde saatçiye gitmeyin ,zaten onlarda lugları çizebiliyor :) tecrübe ile sabittir.Selam..

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar, cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi daha önce bu işlem için bir saatimi götürmüştüm çizik oluştu, çok dert edilecek bir durum değil tabi ki. Ben elimden kayma ihtimali olacağını düşündüğümden sormuştum. Aynen öyle bu işe girişmek hobinin keyfini daha da artıracak :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Mtn

Mesaj Napoleon » 09 Mar 2025, 13:00

Prx için de bir kayış denedik. Biraz amatör kaldı. Sonraki kayışta hedef ince bir iple daha sık dikmek :thumbup:

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Napoleon

Mesaj Seyda00 » 09 Mar 2025, 18:40

Amatör olarak saat kordonu yapmaya başladım bu 3-4. denememi yaparken alt komşu sesten rahatsız olduğu için yukarı geldi tak tak sesinden rahatsız olmuşlar dikiş deliği açmak için kullanılan delgecin altına plastik doğrama tahtası koyarak normal çekiçle vurarak çalıştım sesi engellemek için yöntem önerileri yada başka bir alternatif önerebilirseniz sevinirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Seyda00

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Kayışları - Watch Straps

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners