Arkadaşlar bu güzel başlık için herkese teşekkürler. Parfüm orjinalliği konusunda bazı sorularım var;
Şimdi biraz araştırma yaptım. Arcon ,saka, mm, teha ,parfumania, loreal gibi bazı kozmetik firmaların büyük designer markalara distribütör olduğunu öğrendim. Bu firmaların dükkanı varmıdır ,elden satış yaparlar mı bilmiyorum.
Bu firmalar büyük mağazalara toptan satış yapıyor. Sevil sephora tekin acar gibi. Ve pek de ucuz fiyattan vermiyor. Küçük mağazalara ve internet sitelerine parfüm vermiyor diye biliyorum.
Parfümün arkasında bu distribütörlerin etiketi oluyor. Ve biz böylece %100 orjinal ürün olduğunu anlıyoruz.
Ancak nasıl oluyor da hepsiburada gibi n11 gibi internet mağazaları bu ürünleri 50 tl gibi daha ucuz bir rakama satabiliyor. Tam emin olmamakla birlikte , alışveriş yapan arkadaşlar beni aydınlatsın, burdan alınan parfümler de distribütör firma etiketiyle geliyor.
Distribütör etiketsiz tüm ürünler sahte diyebilir miyiz? Yada nereden anlayabiliriz orjinalliğini?
Konu hakkında biliyorsunuz bilgi kirliliği var, en doğru ve kesin bilgilere ulaşmaya çabalıyorum.