TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj manil » 13 Tem 2015, 19:52

Caner, bu işe başlayacaksan mesai sabahı uygun değil.

İlk önceleri cumartesi pazar yaya yaya traş olacaksın. Sonrasında el alışıyor. Şu an DE ile normal 5 bıçaklıya göre daha kısa sürede traş oluyorum.

Sabah uyku sersemi ya da geç kalacağım endişesi ile traş olursan surat gider. Gözlemim bu yönde.

Hsnmrycl, teşekkür ederim. :)
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj hakan1970 » 13 Tem 2015, 21:58

Thevenin, yakında bir R41 alıyorum o zaman [emoji106]
Arkadaşlar DE ile her sabah traş oluyorum. Sakalım da çok serttir. Mac3 ile 5 dk sürüyorken şimdi 8-10 dk sürüyor. Dert edecek kadar bir gecikme olmuyor benim için.
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
Kullanıcı avatarı
hakan1970

Mesaj asymptote » 13 Tem 2015, 22:54

Hsnmrycl yazdı:ya çelik ustura olayına çok özeniyorum ama becerebileceğimi sanmıyorum :(

Slimle dudağını kesiyorsun sen, hiç bulaşma panpa.. :D

hakan1970, sende sertliği ayarlanabilir aletlerin en iyilerinden biri var, R41'e neden geçmek istiyorsun ki? Progress'i agresif ayara getirip çok keskin olmayan bir jilet kullanabilirsin. Sakalına uygun jileti bulursan Progress'le çok rahat ve konforlu tıraş olabilmen gerekir. R41 sap takılmış usturadan farklı değil. Özellikle keskin jilet kullandığında onunla yüzünü tahriş edersin..

Çelik usturayı herkese önermiyorum. Bu işi gerçekten bir hobi olarak gören ve zaman ayırabilecek olanlar yönelmeliler sadece.. Thevenin'in dediği gibi takım taklavatın tam olması gerekiyor, ayrıca tıraş tekniğidir kayışlamadır bilemedir derken bir süre deneyim kazanmak gerekiyor.. Babadan öğrenmiş olsaydınız çok daha kolay olurdu.. :) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj hakan1970 » 13 Tem 2015, 23:10

asymptote bildiğin kaşıntı işte, başka bir sebebi yok. Yarın ilk defa Feather jilet deneyeceğim. Progres ayar 4.
Kullanıcı avatarı
hakan1970

Mesaj Hellhound » 14 Tem 2015, 00:38

asymptote yazdı:
hakan1970, sende sertliği ayarlanabilir aletlerin en iyilerinden biri var, R41'e neden geçmek istiyorsun ki? Progress'i agresif ayara getirip çok keskin olmayan bir jilet kullanabilirsin. Sakalına uygun jileti bulursan Progress'le çok rahat ve konforlu tıraş olabilmen gerekir. R41 sap takılmış usturadan farklı değil. Özellikle keskin jilet kullandığında onunla yüzünü tahriş edersin..

Bakış açısı tıraş tekniğine ve istenen sonuca göre değişiyor aslında. Ben her tıraşımda sinekkaydı sonuç elde etmek istiyorum ve Progress veya Futur gibi aletlerin sadece agresif ayarı bunu başarabiliyor ancak açılan jilet aralığından dolayı tahriş kaçınılmaz oluyor. Öte yandan R41 istediğim sonucu daha az eforla ve daha az tahrişle bana sağlıyor. Ancak agresif olmayan ayarlarda, sinekkaydı tıraş peşinde koşulmuyorsa Progress ve Futur gibi aletler gerçekten de cildi daha az yoruyor.

hakan1970, çelik usturaya alternatif olarak Feather Artsit Club ve KAI Captain Excelia öneririm. Taş ve kayış derdi olmadan size istediğiniz sonucu verecektir. Sakalınız sert ve sık ise R41 ile tanıştıktan sonra "daha önce tıraş olmuyormuşum" diyeceksiniz zaten. Onun bir tık ötesi de bahsettiğim aletler ya da 2011 model R41.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj asymptote » 14 Tem 2015, 00:49

Denemekte bir sakınca yok elbette, R41 alınıp denenebilir. Amaç yakın tıraşsa R41 usturayı aratmaz kesinlikle..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj hakan1970 » 14 Tem 2015, 12:15

Hellhound teşekkürler detaylar için. R41 ilk fırsatta alırım. Ustura çok sonra belki.
Aklımda bu var şimdilik ama std veya uzun sap hangisini tercih ediyorsunuz?

Resim
Kullanıcı avatarı
hakan1970

Mesaj Hellhound » 14 Tem 2015, 14:17

hakan1970 yazdı:Hellhound teşekkürler detaylar için. R41 ilk fırsatta alırım. Ustura çok sonra belki.
Aklımda bu var şimdilik ama std veya uzun sap hangisini tercih ediyorsunuz?

Resim

Progress ergonimik geliyorsa standart modelini tercih edebilirsiniz. Onun sapı bile Progress'ten biraz daha uzun. Ben kontrolü kolay olsun diye genelde standart saplıları tercih ederim.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

ÖncekiSonraki

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners