TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj Hsnmrycl » 17 Nis 2013, 12:03

:D
zürafadan üretilen tıraş ürünleri konusunda uzman bir arkadaş elbette vardır aramızda :)
umarım bizi aydınlatır.

ben haftasonu gliserin ve diğer birkaç yağ ile arko sabunu zenginleştirmeye çalışacağım.
sonuçları paylaşırım.
sanırım avsu07 daha önce yapmıştı.
bir de ben deneyeyim :)
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj deVille » 17 Nis 2013, 13:38

fbolukbas yazdı:Deville'in fotoğraftaki ahşap kutusunda enteresan kozmetik ürünler var, kendisi neyi niye kullandığını anlatırsa bizi aydınlatmış olur :thumbup:.

Pek tabii ki, anlatmayaya çalışayım.

Öncelikle kutu IKEA'dan alındı. bir çekmece içi düzenleyicisi olabilir, ben önce pipolarımı koyarım demiştim. ancak çok kullanışlı olmadı ben de traş takımımı koyarak değerlendirdim.

Sol başta metal kap içerisinde 4 adet standart ARKO traş sabununu birleştirerek köpürme yüzeyi geniş, kolay tükenmeyen ve elde tutması tek sabuna göre daha ergonomik bir sabun elde ettim. üç tanesi bütün halde bir taneside boylamasına dörde kesilerek kap ile sabunlar arasındaki boşluklara yerleştirildi. elle sıkıştırıldı. Homojen bir görüntü sabun kullanıldıkça elde ediliyor bu yüzden sıkarken çok zorlamamanızı tavsiye ederim. Ayrıca bir dip not ARKO traş sabunu kokusuna hasta olan birisi olarak çorap ve çamaşır çekmecemde bir iki silindir paketsiz olarak duruyor. güzel kokusu eser miktarda çamaşırla işliyor.

Hemen Önünde CLINIQUE marka traş yağı bulunmakta. Eğer banyo yapmadan traş olacaksam mutlaka bir iki dakika bu yağ ile sakallarımı ovalıyorum. Sonuç inanılmaz.

Fırça, evde bulduuğum babama ait markasını ve kıl yapısını bilmiyorum. Ancak oldukça başarılı ayrıca dökülme kesinlikle yapmıyor.

Alüminyum kapta L'OCCITANE marka traş sabunu var koku olarak ARKO'nun çok altında ancak köpüğü fransızların "ultra-doux" diye tabir ettiği türden mükemmel yumuşaklıkta bir köpük sağlıyor. Aroması "Cade" yani Ardıç ama dediğim gibi yoğun bir kokusu yok. görünümü ve köpüğü ise inanılmaz

Hemen önünde KİNG of SHAVES marka 5 bıçaklı traş bıçağı gilette fusion'dan daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Oynar başlık yerine sert bir kauçuk malzeme'den yapmışlar yüzün şekline göre esneme yapan ve böylece mekanik bir hareketten çok dinamik bir harekete olanak veriyor. ama sap kısmı daha iyi olabilirdi.

Gelelim birbirine benzer kaplara king of shaves traş kremleri (lime, limon ve aloe vera)doldurdum. Kapları MUJİ'den aldım. Bu kremlerden lime ve limon aromalı olanlar koku haricinde çok başarılı değiller, köpürmeleri zayıf. bol miktarda kullanıldığında köpürüyorlar. orijinal ambalajlı olanları bittiğinden seyahate giderken kullandıklarımı buraya koydum. mavi olan aloe Vera katkılı jel diğerlerine nispeten daha başarılı ve ferah bir traş sağlıyor.

Arkadaki kaplar yine muji içlerinde King of Shaves marka traş sonrası nemlendirici ve balsam var. Nemlendirici yağsız dokuya sahip, tüm vücutta kullanılabilir. Balsam ise şu ana kadar kullandığım en ferahlatıcı balsam.

KIEHL'S rasor bump relief ise alkol bazlı bir traş sonrası kremi. çok başarılı ve ekonomik. yağ oranı yüksek bir krem bu sebeple yazın kullanmıyorum.

Ayrıca KING of SHAVES'in duş jelleri de var. bunlar da uygun fiyatlı ve hoş kokulu

Buram buram treklam kokan bir entry oldu ama umarım faydalı olmuştur.
deVille yazdı: Resim

PS: Gilette adjustable safety Rasorlardan iki tane çöpe attım. şimdi çok yanıyorum onlara. ama hala bir tane olması lazım bulursam paylaşırım.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj deVille » 17 Nis 2013, 14:22

HSNMRYCL bu arada traş makinası tavsiyesi ise Norelco olacaktır phillips amerika şirketi diye biliyorum. babam 86 yılında Houston'dan aldı üç başlı olanını. 2005 yılında ben düşürdüm ve bozdum. ne şarj tutması azaldı ne keskinliği. hala üretimde yanılmıyorsam.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj asymptote » 17 Nis 2013, 14:37

fbolukbas yazdı:O sakal İyice yumuşayacak, böyle yumoş yumoş..

Yüzünü kaplayacak büyüklükte birkaç havlu bulunsun dolabında. Sıcak suyla ıslattığın havluyu birkaç dakika yüzünde tut, tıraşa ondan sonra başla..
fbolukbas yazdı:Ama bu gidişile beni de fat boy lara, slimlere, formaldehitlere :) bulaştıracaksınız..

Fatboy'a, Slim'e vs bulaş ama formaldehitten aman uzak dur abi.. Sakın karıştırma, ileride makine alırsan gluteraldehit kullanacaksın, formaldehit değil.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj avsu07 » 17 Nis 2013, 15:01

Hsnmrycl yazdı::D
zürafadan üretilen tıraş ürünleri konusunda uzman bir arkadaş elbette vardır aramızda :)
umarım bizi aydınlatır.

ben haftasonu gliserin ve diğer birkaç yağ ile arko sabunu zenginleştirmeye çalışacağım.
sonuçları paylaşırım.
sanırım avsu07 daha önce yapmıştı.
bir de ben deneyeyim :)

Senin jiletler bugün yola çıktı, yarın veya sonraki gün eline geçer.

Arko'yu harmanlayacaksan sana tavsiyelerim olacak. Öncelikle rendenin küçük dişli tarafı ile büyük bir kap içerisine (tercihen cam) rendele, akabinde kabın alt kısmının sığacağı ancak üst kısmının sığmayacağı büyüklükte bir tencereye bir miktar su koyup, kabı da üzerine oturt. Dikkat et su ve kap birbirlerine temas etmesinler. Bırak su kaynamaya başlasın, su kaynadıkça senin kap içine rendelediğin sabun yumuşamaya başlayacaktır. eğer yeterli derecede yumuşamadığını düşünüyorsan beher sabun için 5-10 ml su (daha fazla değil) ekleyebilirsin. Sabun yumuşayıp spatula ile rahatlıkla karıştırılabilecek kıvama gelince istediğin yağları ekle ve kullanacağın kaba aktar. Soğuduktan sonra eski katı halini aldığını göreceksin.

Kullanacağın yağlar ile ilgili tüyo vereyim sana. Gliserin çoğunlukla nemlendirme amacıyla katılır ancak dozajını arttırırsan sabunun köpürme performansını kötü etkiler.

Tatlı badem yağı cildi hem besler hemde sakalları yumuşatmaya yarar. Bunun yanında hint yağı, kakao yağı, acı badem yağı, lavanta vs vs kullanabilirsin.

Lanolin koyun yününden elde edilen bir yağ olup, kayganlık, nemlendirme ve en önemlisi tahrişi yatıştırma özelliğine sahiptir. Ben kızlarıma piyasada satılan pişik kremlerinin hiçbirini sürmedim. Hep lanolin, su ve vazelin karışımını yapıp kullandım. Bir kez bile popoları tahriş olmadı.

Arko'nun kokusunu sevmiyorsan, gıda ürünü satılan yerlerde yağ halinde gıda aromaları var, beher sabun başına 2-3 ml kullanabilirsin. Çok başarılı aromalar var sevdiğin bir koku muhakkak vardır onu kullan. Dikkat etmen gereken uçucu yağları kullanmaman, zira uçucu yağlar çoğunlukla yakıcı olup, cildin tahriş olmasına neden olur.

En önemlisi harmanda kullanacağın tüm yağlar sabun başına 20 mililitreyi geçmesin.

E hadi kolay gelsin.

Yaptıktan sonra bilgilendirirsin umarım. :D
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj asymptote » 17 Nis 2013, 15:04

Avukat adamdan tarif almak da başka oluyor.. :) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Hsnmrycl » 17 Nis 2013, 15:10

suleyman abi yazıyı okuma sürem boyunca aklımda hep şu soru döndü: " taam karıştırayım ama kaça kaç ölçüde?".
derken yazının sonundaki 20ml'yi gördüm :)
bütün soruların cevabısın üstadım, teşekkürler :)
peki bu yağlar aktarlarda satılan yağlardan mı, yoksa eczaneden mi almak gerekir?

kargoyu keşke söylemeseydin abi. şimdi sabırsızlık basar beni :)
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj avsu07 » 17 Nis 2013, 15:12

asymptote yazdı:Avukat adamdan tarif almak da başka oluyor.. :) :thumbup:

Sağol dostum, aslında sabun harmanına parfüm koymak istiyorum ancak parfümlerde bulunan yüksek orandaki alkol, parfüm kullanmamı engelliyor.

Doldurma parfüm satılan yerlerdeki kokulardan kullansam ( bildiğim kadarıyla şişeye esans, sabitleyici madde ve alkolü kendileri şişelere dolduruyorlar) diye düşündüm ancak içeriğini bilmediğimden, esasen çokta güvenemediğimden uzak durdum.

Zararlı değilse ve bu konuda biri beni aydınlatırsa şahane kokulara sahip sabunlarımız olur. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
avsu07

ÖncekiSonraki

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners