TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj AKadir » 21 Eyl 2016, 18:42

espinosa;
Progress daha ucuz ve yeni başlayana, kalfaya, ustaya herkese uyar bir makinadır.
Jileti deneyerek bulacaksınız. Bende iyi Sizde iyi olacak değil.

Önerim.

Rapira platinum lux (Gri - Siyah olanı) Çok kimse sevmesede Bence çok komforludur)
Polsilver Super Iridium
Astra (Mavi)
Personna Lab Blue (100 lük satılıyor)
Muhle
Kullanıcı avatarı
AKadir

Mesaj kethuda57 » 23 Eyl 2016, 08:55

bu başlıkta da sahibinden.comda yaptığım yazışmayı paylaşmazsam olmaz :lol: :lol:

gilette slim için satılık ilanı açmıştım bir arkadaş altından mı diye sorunca dayanamadım :D

Resim
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj espinosa » 25 Eyl 2016, 12:22

milyoncudan aldığım tıraş fırçası ile yaşadığım deneyim sonrası klasik ıslak tıraşı eli yüzü düzgün bir fırça temin edene kadar rafa kaldırdım :)
elinde fazla badger tıraş fırçası olupta satmayı düşünen varsa bana yazabilir.
Kullanıcı avatarı
espinosa

Mesaj kethuda57 » 25 Eyl 2016, 12:45

espinosa yazdı:milyoncudan aldığım tıraş fırçası ile yaşadığım deneyim sonrası klasik ıslak tıraşı eli yüzü düzgün bir fırça temin edene kadar rafa kaldırdım :)
elinde fazla badger tıraş fırçası olupta satmayı düşünen varsa bana yazabilir.

Domuz fırçaları öyle aldığınız gibi hemen kullanamazsınız :) fırçanın uçlarının açılması için yıpratma işlemi yapmanız lazım. Hızlı yıpratma işlemi için paspasa havluya duvara biyere sürtebilirsiniz. Bu işlemi ne kadar çok yaparsanız berberlerdeki fırçaların yumuşaklığına ulaşırsınız.
Ayrıca batıcı kıllar vardır misina gibi parlak onların ucu açılmaz asla onları da cımbızla çekince kolayca kopartabilirsiniz.

Badger fırçalar porsuklarda pek keyifli değildir diye biliyorum :thumbup:
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj asymptote » 26 Eyl 2016, 01:19

Aç gözlülük yapıp yaklaşık bir buçuk sene önce Taylor of Old Bond Street Sandalwood, Dr. Harris Arlington, Truefitt and Hill, Cella, Mitchell's Wool Fat ve Tabac almıştım. Elimde ayrıca henüz yarısı bitmemiş Proraso vardı. Yazdığım sıraya göre ilerledim ve yaklaşık bir ay önce Cella'yı kullanmaya başladım. Daha önce kullandığım bu kremin performansı bu kez beni şaşırttı. Yeterince köpürmüyordu ve traşlarım tahrişli oluyordu. Herhalde dedim Truefitt'den sonra bana yavan geldi. Fakat bugün MWF'yi kullanınca anladım ki kremlerin raf ömrü sabunlara göre oldukça kısaymış. MWF ile olduğum traşta hiç tahriş yaşamadım. Ustura yağ gibi kaydı..

Kıssadan hisse: Dolabınızda üçten fazla tıraş kremi bulundurmayın beyler.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Yılmaz » 30 Eyl 2016, 21:20

Merhaba arkadaşlar,

Bu konuyu takip eden ve geleneksel tıraşa başlamak isteyenlere bir örnek olması açısından kısa maceramı aktarmak istiyorum.

Yaklaşık iki yıldır braun 7 serisi (şimdi tam model numarasını hatırlayamadım) makine ile tıraş oluyorum. Makineden memnun olmama rağmen merak edip geleneksel tıraşı denemek istedim. Bir kongre sebebiyle yolum İstanbul'a düşünce fırsat bu fırsat diyerek tahtakeleye uğradım. Sizlerin buradaki tavsiyelerinizi ve oradaki gayet bilgili olan satıcı arkadaşı dinleyerek kendime bir adet Merkur progress bir adet Simpson best badger fırça, deneme amaçlı bir kaç çeşit bıçak aldım. Ankara'ya dönünce de yine sizlerin tavsiyelerinize uyarak Loccitane'dan cade tıraş sabunu ve after shave balm alarak setimi tamamladım.
Bu setle bir hafta tıraş olduktan sonraki izlenimlerim ve karşılaştırmam:

-Öncelikle şunu söyleyim bu iş bir keyif işi. Öncesinde hazırlık sonrasında cilt bakımı gerektiği için zaman alıyor. Hızlıca tıraş olup evden çıkanlara göre değil.
-Sakallarım sert ve sık. Cildim de kolay tahriş olur. Bu sebeple hep tek perdede tıraş olurum. Pürüzsüz tıraş yapamadım. Braun series 7 makinemle aşağı yukarı hareketlerle tıraş olduğum için sakalı çift taraftan kesiyor. Doğal olarak pürüzsüz bir tıraş sağlıyor.
-Tıraştan sonra after shave balm sürünce en azından 30-40 dakika hafif de olsa yanma hissi oluyor. Braun'da bu yok.
-Braunda bıçak kısmı kalın olduğu için ince şekillendirmelerde başarısız. Merkür Progress'te ise çok güzel bir hareket kabiliyeti var, ince düzeltmeler çok başarılı.
-Geleneksel tıraştan sonra kendimi çok temiz ve bakımlı hissettim bu en sevdiğim kısımdı.

Sonuç : Maalesef geleneksel tıraşın bana göre olmadığını anladım. Braun makineme döndüm. 1 haftalık malzemelerimi satmaya karar verdim.

Hepinize keyifli tıraşlar dilerim.

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz

Mesaj TSayiR » 06 Eki 2016, 13:17

Resim

Geleneksel Tıraş ailesine bende katildim. Baslangic seviyesi olarak Merkur Progress makine, Simpson best badger x2L firça, loccitane sabun ve resimdeki jiletleri aldim. Yardimci olan Sn. Yılmaz Bey'e tesekkurler.
İlk tıraşımı da bu sabah oldum. İlk izlenimlerim daha once elektrikli makine ve mach3 turbo kullanan biri olarak Geleneksel tıraşın tam bana göre oldugunu soyleyebilirim, keşke daha önce tanışsaymışım. Mach3 turboya gore kesinlikle daha kaliteli ve pürüzsüz bir tıraş tecrubesiydi. Yalniz mach3den sonra yüzüm hic yanmiyordu, yarim saat kadar yangini gecmedi.

Tecrubeli arkadaşlar, üstadlar sorularima cevap verirlerse sevinirim.

Ne'den kaynaklandigini bilmedigim garip,rahatsiz eden bir koku var, bu loccitane sabundan mi kaynaklidir yoksa porsuk firca hep kokar mi? Bu kokunun giderilmesine yonelik ne kullanilabilir ya da yapilabilir?
Tıraş sonrasi icin bir tane kolonya (balsam sevmiyorum) almayi dusunuyorum, istedigim ozellik asiri pahali olmasin ve asiri parfume benzemesin; ferah,okyanus kokuları olabilir. Eğer onerileriniz olursa seve seve degerlendiririm.
Old spice nasil bir koku, cok karsima cikiyor onerir misiniz?

Baslangicta yukaridakiler disinda bir adette aftershave kolonya ve ikinci bir tas disinda, hala ne gibi eksiklerim vardir ne onerirsiniz?

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj o2o » 06 Eki 2016, 13:35

Yeni dünyaya hoşgeldin. Bende acemiyim ve sorularınızın cevabını bilmiyorum. Size cevap değil ama başlangıç tecrübelerimi paylaşmak istedim.
1) yanma hissi 1 ay sonra geçiyor çünkü bastırmamayı öğreniyorsunuz
2) tecrübe kazanınca traş süresi 40 dakikadan 20Dakikaya düşüyor
3) sabunu köpürtmek için fırçayı önce KAYNAR suda 20 sn bekletin. (Kaynar suyun fırça kıllarına zararı var mı bilmiyorum)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
o2o

ÖncekiSonraki

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners