TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Cigars / Puro Meraklıları

Puro Üzerine Paylaşımlar Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Cigars / Puro Meraklıları

Mesaj Bg17 » 21 May 2014, 16:37

Zino guzelmis tavsiye ederim.

Ama mumkunse bana detay sormayin henuz puro 101 deyim.

V
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Re: Ynt: TSF Cigars / Puro Meraklıları

Mesaj Miriel » 21 May 2014, 16:43

Bg17 yazdı:
Ama mumkunse bana detay sormayin henuz puro 101 deyim.

:D :lol: :lol:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Bg17 » 21 May 2014, 22:05

Bir sorum olacak. Korkarim ki, purolarim kurumaya basladi sanirim. Aldigim humidor u kondusyonlamak icin nemlendirme zimbirtisini bir sure saf suda beklettim, kuruttum. Nem gostergesi 60 ken su anda 70 de. Acaba neyi eksik yaptim da kuruma basladi? Farkli yapabilirim? Yapabilirdim?
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj ErkGS » 21 May 2014, 23:25

Bg17 yazdı:Bir sorum olacak. Korkarim ki, purolarim kurumaya basladi sanirim. Aldigim humidor u kondusyonlamak icin nemlendirme zimbirtisini bir sure saf suda beklettim, kuruttum. Nem gostergesi 60 ken su anda 70 de. Acaba neyi eksik yaptim da kuruma basladi? Farkli yapabilirim? Yapabilirdim?

Humidoru ilk kullanmadan once icini saf su ile(eczanede bulunabilir) ya da aku suyu(ayni sey) ile silmek lazimdi. Bir sungeri islatip onunla iyice sildikten sonra kapatip 24 saat beklemek, sonra ayni islemi ikinci defa tekrarlamak, ardindan da nemlendiriciyi yine saf suyla islatip icine birakmak lazim. Ilk gun hafif nemli olan sungeri humidorun icinde birakmak da iyidir. (altina plastik bir posey vs koymak lazim direk agaci islatmasin..

Sedir cok rutubet emen ve saklayabilen bir agac oldugu icin tercih ediliyor.

Kapagin iyi kapandigindan, icinden bisey alirken mumkun oldugunca kapagi fazla acik birakmamaktan emin olmak lazim.

Ayrica higrometre de muhtemelen dogru olcmuyordur. Orada 70 dedigine bakma hocam belki de 60 gercekte. Kalibre etmek icin basit bir tuz testi var. Youtube da humidor hygrometer calibrate sana cokca video getirir ;)

Son olarak.. Bu suyla hazirlanan nemlendiriciler genelde dandik oluyor. Boveda adi verilen ve nemi sabit tutmaya yarayan solusyon paketler var. Onlardan alirsan basin agrimaz ;)
Eski Kullanıcı Adı: Muhendis78
Kullanıcı avatarı
ErkGS

Mesaj ernest0 » 21 May 2014, 23:59

ErkGS yazdı:
Bg17 yazdı:Bir sorum olacak. Korkarim ki, purolarim kurumaya basladi sanirim. Aldigim humidor u kondusyonlamak icin nemlendirme zimbirtisini bir sure saf suda beklettim, kuruttum. Nem gostergesi 60 ken su anda 70 de. Acaba neyi eksik yaptim da kuruma basladi? Farkli yapabilirim? Yapabilirdim?

Humidoru ilk kullanmadan once icini saf su ile(eczanede bulunabilir) ya da aku suyu(ayni sey) ile silmek lazimdi. Bir sungeri islatip onunla iyice sildikten sonra kapatip 24 saat beklemek, sonra ayni islemi ikinci defa tekrarlamak, ardindan da nemlendiriciyi yine saf suyla islatip icine birakmak lazim. Ilk gun hafif nemli olan sungeri humidorun icinde birakmak da iyidir. (altina plastik bir posey vs koymak lazim direk agaci islatmasin..

Sedir cok rutubet emen ve saklayabilen bir agac oldugu icin tercih ediliyor.

Kapagin iyi kapandigindan, icinden bisey alirken mumkun oldugunca kapagi fazla acik birakmamaktan emin olmak lazim.

Ayrica higrometre de muhtemelen dogru olcmuyordur. Orada 70 dedigine bakma hocam belki de 60 gercekte. Kalibre etmek icin basit bir tuz testi var. Youtube da humidor hygrometer calibrate sana cokca video getirir ;)

Son olarak.. Bu suyla hazirlanan nemlendiriciler genelde dandik oluyor. Boveda adi verilen ve nemi sabit tutmaya yarayan solusyon paketler var. Onlardan alirsan basin agrimaz ;)

+1

Humidorun kapagini birakinca kapanirken puf diye ses cikariyor mu? :lol:

Bana ilk soylediklerinde gulmustum ama gercekten onemli yalitim icin...
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj neyhackle » 22 May 2014, 03:35

Güzel yazmışsınız yalnız ilk olarak saf suyla sedirleri silmek pek sağlıklı olmaz. Saf su da olsa ağaca zarar verme olasılığı ve bakteri oluşturma olasılığı var. Onun yerine bovedanın %84lük neme doyurma ürünleri var. Onlardan bir iki taneyi bir hafta kullanmak daha iyi olacaktır kanımca.
Kullanıcı avatarı
neyhackle

Mesaj Bg17 » 22 May 2014, 09:31

teşekkürler arkadaşlar..

bodeva nemlendirici türkiyede bulmak mümkün mü? yoksa yine ver elini e bay diyip oturup bekleyecek miyiz?
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj stark » 22 May 2014, 10:14

Sanırım Levent'te Che Cigar da vardı.
http://www.checigar.com.tr/iletisim/
Kullanıcı avatarı
stark

ÖncekiSonraki

Dön TSF Puro - Cigars

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners