Modern60 yazdı:Çok muhteşem bir saat....ve ben hep şunu merak ettim: acaba neden önyargılı davranıp bir seiko saatin fiyatının yüksek olabileceğini kabul etmekte zorlanıyoruz? Değil mi ki bir İsviçre saati dünyanın parası değer konarak satılabiliyor bir Japon saati de pahalı olabilir...mesele işçilik ve modelin beğenilmesi bence...en güzel günlerle güle güle kullanın...ben de bu modele hayranım...
Modern60 yazdı:Çok muhteşem bir saat....ve ben hep şunu merak ettim: acaba neden önyargılı davranıp bir seiko saatin fiyatının yüksek olabileceğini kabul etmekte zorlanıyoruz? Değil mi ki bir İsviçre saati dünyanın parası değer konarak satılabiliyor bir Japon saati de pahalı olabilir...mesele işçilik ve modelin beğenilmesi bence...en güzel günlerle güle güle kullanın...ben de bu modele hayranım...
Fergus yazdı:Modern60 yazdı:Çok muhteşem bir saat....ve ben hep şunu merak ettim: acaba neden önyargılı davranıp bir seiko saatin fiyatının yüksek olabileceğini kabul etmekte zorlanıyoruz? Değil mi ki bir İsviçre saati dünyanın parası değer konarak satılabiliyor bir Japon saati de pahalı olabilir...mesele işçilik ve modelin beğenilmesi bence...en güzel günlerle güle güle kullanın...ben de bu modele hayranım...
o konu biraz saatin saatlikten çıkartılıp statü sembolü haline getirilmesi ile alakalı.. belli markalar pazarlama iletişiminde sizlere sadece saat değil verdiğiniz para karşılığında bir statü de kazandırıyoruz mesajını veriyorlar , tabiki ki ürünün ederi haricinde bir para alarak. bunu yanlış bulmuyorum bir tercihtir nihayetinde.
dolayısı ile ürünlerinin büyük bölümü 300-600 dolar arasında konumlanmış bir markaya bu paralar verilir mi ? verilirse hak eder mi sorusu çıkıyor karşımıza.
ben bu saati alırken bir dakika tereddüt etmedim … bir saat üzerinden elde edilecek bir konuma statüye yada koluma ilgi çekmeye ihtiyacım yok..başkalarını etkilemek içinde böyle bir harcama anlamsız… Bir grand seiko alırken bunlar elde edilmemekle beraber , 130 yıllık bir ekspertizin ulaştığı son noktayı , geleneksel ve üst düzey japon işçiliğini , denenmiş ve kanıtlanmış bir takım teknolojik başarıları ( hi beat , mems vs ) , sektörün ötesinde standartları satın alıyorsunuz…
yurt dışı forumlardaki tartışmalardan gördüğüm kadarı ile isviçre saatlerinin karşısındaki en önemli rakiplerden birisi grand seiko , popülaritesi ve bilinirliği artıyor , özellikle bazı modelleri peşinden koşulur hale gelmiş.. Umarım ileride daha çok saat sever bu saatleri tanıma fırsatı bulur ve kalitesini takdir eder..
ben saat ile bağ kurduğum alımlar yapmayı seviyorum , en iyi saat beğendiğiniz , kolunuza yakıştırdığınız saattir , o noktada isviçreli olması olması bir değer olmaktan çıkıyor..
Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir
|