TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Seiko SBGM029 GMT Limited Edition Kutu Açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Grand Seiko SBGM029 GMT Limited Edition Kutu Açılışı

Mesaj Ahbob » 01 Şub 2014, 23:22

Saat çok güzel, bilekte de şahane poz vermiş. Güzel günlerde, keyifle kullanın. :champ:
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj KKarakuş » 01 Şub 2014, 23:24

Sn.Fergus'un izni ile bugün deneme ve inceleme fırsatı bulduğum bu güzel saatinin bir kaç fotoğrafını paylaşmak isterim.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj necati » 01 Şub 2014, 23:30

Kerim :champ:
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj Modern60 » 02 Şub 2014, 01:06

Çok muhteşem bir saat....ve ben hep şunu merak ettim: acaba neden önyargılı davranıp bir seiko saatin fiyatının yüksek olabileceğini kabul etmekte zorlanıyoruz? Değil mi ki bir İsviçre saati dünyanın parası değer konarak satılabiliyor bir Japon saati de pahalı olabilir...mesele işçilik ve modelin beğenilmesi bence...en güzel günlerle güle güle kullanın...ben de bu modele hayranım...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj asymptote » 02 Şub 2014, 01:51

Modern60 yazdı:Çok muhteşem bir saat....ve ben hep şunu merak ettim: acaba neden önyargılı davranıp bir seiko saatin fiyatının yüksek olabileceğini kabul etmekte zorlanıyoruz? Değil mi ki bir İsviçre saati dünyanın parası değer konarak satılabiliyor bir Japon saati de pahalı olabilir...mesele işçilik ve modelin beğenilmesi bence...en güzel günlerle güle güle kullanın...ben de bu modele hayranım...

+1
Çok güzel saat, Fergus'u bu güzel tercihi için bir daha tebrik ediyorum.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Fergus » 02 Şub 2014, 12:42

Modern60 yazdı:Çok muhteşem bir saat....ve ben hep şunu merak ettim: acaba neden önyargılı davranıp bir seiko saatin fiyatının yüksek olabileceğini kabul etmekte zorlanıyoruz? Değil mi ki bir İsviçre saati dünyanın parası değer konarak satılabiliyor bir Japon saati de pahalı olabilir...mesele işçilik ve modelin beğenilmesi bence...en güzel günlerle güle güle kullanın...ben de bu modele hayranım...

o konu biraz saatin saatlikten çıkartılıp statü sembolü haline getirilmesi ile alakalı.. belli markalar pazarlama iletişiminde sizlere sadece saat değil verdiğiniz para karşılığında bir statü de kazandırıyoruz mesajını veriyorlar , tabiki ki ürünün ederi haricinde bir para alarak. bunu yanlış bulmuyorum bir tercihtir nihayetinde.

dolayısı ile ürünlerinin büyük bölümü 300-600 dolar arasında konumlanmış bir markaya bu paralar verilir mi ? verilirse hak eder mi sorusu çıkıyor karşımıza.

ben bu saati alırken bir dakika tereddüt etmedim … bir saat üzerinden elde edilecek bir konuma statüye yada koluma ilgi çekmeye ihtiyacım yok..başkalarını etkilemek içinde böyle bir harcama anlamsız… Bir grand seiko alırken bunlar elde edilmemekle beraber , 130 yıllık bir ekspertizin ulaştığı son noktayı , geleneksel ve üst düzey japon işçiliğini , denenmiş ve kanıtlanmış bir takım teknolojik başarıları ( hi beat , mems vs ) , sektörün ötesinde standartları satın alıyorsunuz…

yurt dışı forumlardaki tartışmalardan gördüğüm kadarı ile isviçre saatlerinin karşısındaki en önemli rakiplerden birisi grand seiko , popülaritesi ve bilinirliği artıyor , özellikle bazı modelleri peşinden koşulur hale gelmiş.. Umarım ileride daha çok saat sever bu saatleri tanıma fırsatı bulur ve kalitesini takdir eder..

ben saat ile bağ kurduğum alımlar yapmayı seviyorum , en iyi saat beğendiğiniz , kolunuza yakıştırdığınız saattir , o noktada isviçreli olması olması bir değer olmaktan çıkıyor..
Rolex GMT IIc 116710 BLNR
Seiko Presage SARX009
Kullanıcı avatarı
Fergus

Mesaj Triton » 03 Şub 2014, 00:41

Fergus yazdı:

o konu biraz saatin saatlikten çıkartılıp statü sembolü haline getirilmesi ile alakalı.. belli markalar pazarlama iletişiminde sizlere sadece saat değil verdiğiniz para karşılığında bir statü de kazandırıyoruz mesajını veriyorlar , tabiki ki ürünün ederi haricinde bir para alarak. bunu yanlış bulmuyorum bir tercihtir nihayetinde.

dolayısı ile ürünlerinin büyük bölümü 300-600 dolar arasında konumlanmış bir markaya bu paralar verilir mi ? verilirse hak eder mi sorusu çıkıyor karşımıza.

ben bu saati alırken bir dakika tereddüt etmedim … bir saat üzerinden elde edilecek bir konuma statüye yada koluma ilgi çekmeye ihtiyacım yok..başkalarını etkilemek içinde böyle bir harcama anlamsız… Bir grand seiko alırken bunlar elde edilmemekle beraber , 130 yıllık bir ekspertizin ulaştığı son noktayı , geleneksel ve üst düzey japon işçiliğini , denenmiş ve kanıtlanmış bir takım teknolojik başarıları ( hi beat , mems vs ) , sektörün ötesinde standartları satın alıyorsunuz…

yurt dışı forumlardaki tartışmalardan gördüğüm kadarı ile isviçre saatlerinin karşısındaki en önemli rakiplerden birisi grand seiko , popülaritesi ve bilinirliği artıyor , özellikle bazı modelleri peşinden koşulur hale gelmiş.. Umarım ileride daha çok saat sever bu saatleri tanıma fırsatı bulur ve kalitesini takdir eder..

ben saat ile bağ kurduğum alımlar yapmayı seviyorum , en iyi saat beğendiğiniz , kolunuza yakıştırdığınız saattir , o noktada isviçreli olması olması bir değer olmaktan çıkıyor..

:thumbup:

Hem saat hem de yorumunuz için kutlarım. Güle güle kullanın...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj sandan » 04 Şub 2014, 09:54

GS leri çok seviyorum. Evren saat vitrininde kedi gibi ilk onların önüne gidiyorum. Seçtiğiniz model ve özellikle kadran rengi çok ama çok güzel. Maşallah diyelim. Hayırlı olsun.
Kullanıcı avatarı
sandan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners