TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1975 BMW 2002 Hakkında Görüşleriniz

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

1975 BMW 2002 Hakkında Görüşleriniz

Mesaj drk » 27 Eyl 2012, 21:29

Merhabalar :)

Şimdi benim küçük, 2 kapılı, coupe, hafif, arkadan itişli, düz vites, yol tutuşu oldukça iyi, performansı da iyi sayılır bir araba hayalim var :D Gönül isterki bu kriterleri fazlasıyla karşılayan bir bmw 1m alalım ama fiyatlar uçuk ötesi şu aşamada benim için :D E30 M3lere baktım onlarında fiyatlar uçmuş gitmiş.

Lafı fazla dolandırmayayım baktım ettim, 1975 model bir us spec bmw 2002 bulduk. Fiyat oldukça uygun. Araba hakkında kısa bir araştırma yaptım ben bulduğum sonuçlardan oldukça memnun kaldım. Hayalimde historic rally tarzında bir araç toplamak var. Tabi araç restorasyonu işiyle uzaktan yakından ilgim olmadığı için bu işlerle uğraşan bir akrabamdan profesyonel destek alınca rahatladım :)

Arabalarla ilgim teknik verileri ve çok azının sürüş tecrübesiyle sınırlı olduğundan sizlerden fikirlerinizi rica ediyorum :champ: Araştırdığım kadarıyla kendine has bir meraklı kitlesi olan bir model. Zamanında rallilerde estirmiş ve bmwnin efsane adaylarından biri. Gönül isterdiki tii veya turbo versiyonlarını bulayım ancak eldeki imkanlarla ve ülkemizde imkansız olduğunu düşünüyorum. Araç alındıktan sonra en ufak vidasına kadar sökülüp yeniden toplanacak, sıfırdan yapılacak. Dediğim gibi bilgim çok yeterli değil, yanlış terimler/bilgiler yazabilirim, halk dilinden :) Parça ve usta sıkıntısı yok benim açımdan.

Sizce mantıklı bir alım olur mu? Belki daha önceden kullanan veya deneyen olmuştur, tecrübelerini paylaşırsa çok memnun olurum, şimdiden herkese çok teşekkürler :champ:

Olursa da şöyle bir şeyler hayalim :D

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
drk
 
Mesajlar: 11874
Kayıt: 20 Nis 2010, 23:24

Re: 1975 BMW 2002 Hakkında Görüşleriniz

Mesaj apesen » 27 Eyl 2012, 21:33

Az evvel eve doğru sürerken yanımdan fıstık durumda bir 315 gecti tek kapı.. Ben de aynı hayali kurdum o an benimki bir süre hayal kalacak umarım sen sorunsuz halledersin Drk
Do more of what makes you happy, so buy another new watch ;o)
Kullanıcı avatarı
apesen
 
Mesajlar: 447
Yaş: 42
Kayıt: 20 Tem 2011, 17:58
Konum: İstanbul

Re: 1975 BMW 2002 Hakkında Görüşleriniz

Mesaj KKarakuş » 27 Eyl 2012, 21:36

Drk ; 2002 hayallerimdeki otomobillerden biridir , kısmet olur da alırsan bir tur yanında co-pılot luk yapabilir miyim :D
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş
 
Mesajlar: 8060
Yaş: 34
Kayıt: 12 Kas 2011, 18:51
Konum: İstanbul

Re: 1975 BMW 2002 Hakkında Görüşleriniz

Mesaj drk » 27 Eyl 2012, 21:40

Çok eğlenceli olmaz mıydı diye düşünüyorum ben de :D

herojd11 yazdı:Ben oldum olası bu tarz araçlardan oldukça korkmuşumdur , güncel araçların birçoğundan iyi bir performans ama günümüzün en basit araçlarından bile kötü güvenliği ile bana göre değil , alana da 2 kelime hayırlı olsun der üstüne 1000 kere dikkat derim

Çağlar abi, araç yeniden toplanınca görünüm 1975 altyapı 2012(yada hadi 1995 diyelim :)) olacak dediler bana :) Belki bir esp değil ama abs olacak en azından :) Güvenlik kesinlikle benim için en önemlive çok dikkat ettiğim bir konu.

Bir de şu var, ben tutup pistte yada parkurda koşamayacağım, gündelikle haftasonu eğlencesi arası bir kıvamda tutmak amacım.

Kkarakuş, benden önce düşünmüşsün arabayı, o halde sen pilotsun ben yardımcı :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk
 
Mesajlar: 11874
Kayıt: 20 Nis 2010, 23:24

Re: 1975 BMW 2002 Hakkında Görüşleriniz

Mesaj mlm » 27 Eyl 2012, 21:40

Of be abi, cok tatlı bişey bu :) Yakışır Dorukcum :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm
 
Mesajlar: 23961
Yaş: 44
Kayıt: 03 Ağu 2010, 02:59
Konum: Ankara

Re: 1975 BMW 2002 Hakkında Görüşleriniz

Mesaj SeRxx » 27 Eyl 2012, 21:41

Almayın paranıza yazık :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx
 
Mesajlar: 11570
Yaş: 38
Kayıt: 01 Nis 2011, 22:39
Konum: Diyarbakır

Re: 1975 BMW 2002 Hakkında Görüşleriniz

Mesaj drk » 27 Eyl 2012, 21:42

seRxx yazdı:Almayın paranıza yazık :D

:lol: Bugünleri de gördüm ya :D

Neden yazık Serxx? :D
Kullanıcı avatarı
drk
 
Mesajlar: 11874
Kayıt: 20 Nis 2010, 23:24

Re: 1975 BMW 2002 Hakkında Görüşleriniz

Mesaj Baran » 27 Eyl 2012, 21:42

Diecastlerimi aldığım mağazada tanıştığım bir abimiz bu aractan topladı 2 sene kadar önce.Kullanma fırsatım olmamış fakat yanına oturmuştum kısa bir turda.Tur kısada olsa uzunda insana bir fikir verir ve kendimi az cok tecrubeli görürüm otomobiller konusunda.Öncelikle bu aracı pazar gunleri güzel havalarda keyif için 2 tur atıp bir cafeye oturup izlemek içinmi toplayacaksın? Ülkemizdede yılda birkaç kez yapılan klasik otomobil rallilerinemi katılacaksın yoksa harcore normal Türkiye ralli şampiyonasındaki klasikler kategorisinde yarışmı edeceksin.Bunları sormamdaki amac yukardaki paylaşımlarımdan yola cıkarak rally spec bir otomobil toplamak istediğini düşünmemdir.

Öncelikle bu aracların temizini bulmak zordur ve söküldüğünde cok cürük cıkma ihtimali yuksektir.Parcaları bulman zor olabilir uzun zamanını alabilir.Restarasyon vakit nakit ve sabır gerektiren bir iştir.Arkadaşların araclarını cok topladık ama ciddi sekilde istememe rağmen hala kendime bir Mustang toplama cesaretini bulamıyorum.Konumuza dönersek eğer temiz arac bulduğunu varsayarsak toplayıp ralli aracına cevirmek cok zevkli cunku Sparconun eski tip ralli arabaları için cok guzel vites topuzları koltukları pedalları mevcut.Rollcage bile bulmak mümkün.Tabi birde ralli aracına cevirip onu muayneden gecirmesi var..Varda var.Arkaya kilitli koyup köşe başlarında eğlenmek istiyorsan onun için gücü pek yeterli değil ekstra modifikasyonlar gerektirir.Öyle olunca frenlere el atıp yenı nesil bir fren sistemine girmek lazım gelir.Orjınal birşey toplamak istiyorsan tahmınınden cok daha masraflı olacağına emın olabilirsin ama yapılmayacak iş yok benım gözümde.Bunlar benım bayıldığım işler İstanbulda olsan cok yardımcı olurdum.
Kullanıcı avatarı
Baran
 
Mesajlar: 13237
Yaş: 40
Kayıt: 02 Şub 2011, 23:10
Konum: Istanbul

Sonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners