mlm » 03 Haz 2013, 00:27
Dostlar sizlere akıl danışmak istiyorum..
Malumunuz tayinimiz İzmir'e çıktı. İlk etapta bir yıl kadar kirada oturup, bir terslik olmazsa 8 yıl kalacağımız İzmir hakkında biraz olsun bilgi sahibi olduktan sonra 8 yıl boyunca kira vermek yerine elimizdeki bir miktar nakitin üzerine arabayı da satıp kalanını kredi çekerek bir ev sahibi olmayı düşünmeye başladık. Tabi aile arabasız olmaz, şu anki arabamı(2005 C-Max TDCİ GHİA) sattıktan sonra yine maksimum 15 bin TL lik bir araba alma düşüncem var. Arabamı 30-32 bin civarına satabilirim diye umuyorum. İzmir'de istediğimiz tarz evler 130-150 bin TL civarlarında. Ve arabamı satıp daha düşük yeni bir araba aldıktan sonra elimdeki nakiti de birleştirdiğimde 40 bin TL gibi bir rakamın üzerine 90-110 bin TL gibi bir kredi çekme durumu hasıl oluyor.
Acaba alacağımız evin parasına yapacağı 15-20 bin TL katkı için arabamı satmaya değer mi, satılığa koydum ama hala kararsızım. Yarın bir şahıs arabamı görmeye gelecek, yüksek ihtimal de arabayı alacak, telefonda anlaştık gibi.
Öte yandan 15 bin TL'ye araba alırsam nasıl olur diye bir araştırma yaptım, 5 yıl önce 12500 TL ye sattığım 98 model Megane RTE'ler bile şu an 13-14 bin civarlarında. Piyasa mı çok yüksek, paranın değeri mi düştü çözemedim bir türlü. Yani arabamı satsam temiz bir araba bulamam diye de korkuyorum.
Akıl akıldan üstündür, sizlerin fikirlerini alabilir miyim?
Instagram:
watchtron
anatoliastraps