TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Volkswagen Golf MK7

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Volkswagen Golf MK7

Mesaj Baran » 29 Ara 2012, 12:32

Ben o zihniyete sahibim.BMW Mercedes hatta Audi parasını gidip Passata Tourege yada Phateona vermem.Poloyu Golfü karıştırmadım bile.Rolex alacağım parayada Seiko almam.Bunun görgüsüzlükle hava atmayla alakasıda yok markalaşmak marka olmak kolay değil ayrıca yurtdışındada bmw mercedes kimse almıyor herkes hurraaa vw e koşuyor diye bir durum yok görmediğim ülke kalmadı öyle bir durum sözkonusu değil.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj fsinan » 29 Ara 2012, 12:47

Baran yazdı:Ben o zihniyete sahibim.BMW Mercedes hatta Audi parasını gidip Passata Tourege yada Phateona vermem.Poloyu Golfü karıştırmadım bile.Rolex alacağım parayada Seiko almam.Bunun görgüsüzlükle hava atmayla alakasıda yok markalaşmak marka olmak kolay değil ayrıca yurtdışındada bmw mercedes kimse almıyor herkes hurraaa vw e koşuyor diye bir durum yok görmediğim ülke kalmadı öyle bir durum sözkonusu değil.

Haklısın ama ilgili markaların compact sınıfa girişleri bana birşey ifade etmiyor. yeni A180 yahut 1 serisi bence anlamsız. O fiyat seviyelerine inince kalite katsayısı VW'le aynı.

Golf iyidir. :thumbup:
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Baran » 29 Ara 2012, 12:57

Golf A3 1 serisi kalite bazında bencede aynı sayılırlar ve o segment için yuksek rakamlar bana kalırsa.O sınıfta benim görüşüm golf ve a3 alanlar gercekten kaliteli bir arac almak amacıyla satın alıyor ama 1 serisi tamamen markası için alınan benım içinse cok sevimsiz bir otomobil.Mercedes bu seneye kadar o segmentte yerlerde sürünüyordu ama B serisiyle işi bitirdiler.Liste fiyatları golfden a3 den farklı olsada hakkıyla guzel bir otomobil.Sportif şık kaliteli prestijli kısaca ateş ediyor alet benım deyimimle.VW konusunda ise golf cok ama cok başarılı bir arac olsada VW oldum olası sevemedim bana hiçbirşey hissettirmiyor itici geliyor bilmiyorum nedenini.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj KKarakuş » 29 Ara 2012, 13:01

Baran ; Yeni Volkwagen Jetta hakkında , bilgi birikimine dayanarak bir yorum alabilir miyim ? Kasa yapısı , motor , şansıman vs. ?
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj fsinan » 29 Ara 2012, 13:08

Ben Jetta kullanıyorum şirket aracı olarak.

TDI motor çok başarılı, ara hızlanmaları iyi, sadece düşük devirde turbo boşluğu var bir HDI'la kıyaslayınca.

Kalite olarak mesela Golf ve Passat'ın çok gerisinde. Plastik işçiliği iyi değil. Örneğin orta sütun plastikleri pıtırtı yaparken, kapı içleri minibüsten hallice. Aynı sınıftaki bir Astra yahut Focus ile kabin kalitesini karşılaştırınca kaybediyor. Örneğin montaj da çok özenli değil, mesela bagaj kapağının stop farlarının iki parçasının yanyana geldiğinde 1-2mm aşağı yukarı kayık olduğunu ve arabadan arabaya bunun farklı olduğunu görüyorsunuz.

Ses yalıtımı da bir Golf değil.

Bagaj şartsa alın, yoksa Golf alın. Daha iyisi bagaj şartsa ve bütçe varsa Passat alın.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Baran » 29 Ara 2012, 13:12

Opel almanın çöpüdür o yuzden VW ile kıyaslanmaz benım gözümde.Ford yol tutuşu zevke göre görüşünüyle jettadan iyi olabilir ama illa bu markalar içinde secim yapmak zorunda kalsam Jetta alırdım.Golfe göre malzeme kalitesi olarak birşey söyleyemem ama alman arabası sonucta kütür kütür araba üzeceğini sanmıyorum.Ben birde sedan sevdiğim için ve passata kesseler o paraları vermiyeceğim için jetta secerdim heralde.Turbosunda boşluk var yok bakmam ralliye katılmıyacağızya cok irdelememli bence.Ses yalıtımı konusundada birşey söyliyemeyeceğim fsinan o konuda doğru bir tespit yapmış zaten.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj vmetin » 29 Ara 2012, 13:41

Jetta Meksika da üretiliyor, golf Almanya
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Baran » 29 Ara 2012, 13:47

Nerede üretildiğinin önemi yok abi kalite olarak farketmez bence.
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners