TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1969 Mercedes 280SE W108 Projemiz

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: 1969 Mercedes 280SE W108 Projemiz

Mesaj onatozer » 09 Mar 2013, 23:28

Sevgili Achimed,
Değerli yorumlarınız icin öncelikle teşekkürler. Malesef Turkiye de v8 modeller bir hayli az, soyledigijiz harici bir tane de Ankara da bej renk 3.5 280sel disinda hic gormedim. Bahsettiginiz lacivert 3.5 u canlı görme fırsatım olmadı ancak sahibi ile telefonda görüşmüştüm. Fakat hazıra konmaktansa emek verilen herhangi birşeyin manevi degerini cok arttırdığını düşünenlerdenim. Ayrıca oyle bir rahatsızlığım var ki, sahip oldugum herseye illa ki kendimden bir imza tasarimsal bir degisiklik yapma takıntım oldugundan hazır almış olsam da yine emek ve para harcayacağımi bildiğimden, hem de hurdaya gitmek uzere olan bir klasiği kurtarmanın manevi hazzı ağır bastı. Bir picasso tablosu almaktansa kendi tablomu yapmak daha keyifli geldi diyelim :) renk konusundaki düşüncelerinize tamamı ile katılıyorum ancak yas itibari ile daha spor kendime özgü bir renk arayisindayim. Biliyorsunuz ki araç zaten epey ağır bir aracken, rengi ile kendimi daha da yaslandırmak istemiyorum :D mavi ve tonlarına özel bir zaafım oldugundan spor güzel bir renk tonu bulmak suan ki düşüncem. Birkaç markada Aquamarine blue denilen ton bana cok sıcak geliyor, tabi bu is bir anlık deliliğe bakiyor. Ne olacağı hic belli olmaz ;)
Söylediğiniz yayını da incelemiştim fakat tavsiyeniz doğrultusunda yarın ilk is bir tane alacağım. Renk olsun donanım olsun tum arkadaşların fikirlerini duymayı dört gözle bekliyorum.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj 2fast4u » 10 Mar 2013, 01:51

merakla ızlıyorum ben bu tarz restorasyon işlemlerinde gecmiş ıle gelecek butunleştiği zaman sonuclarına hastayım.
Resim
mesela foose bu işi ıyı becerıyor :champ:
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj onatozer » 10 Mar 2013, 21:06

2fast4u yazdı:merakla ızlıyorum ben bu tarz restorasyon işlemlerinde gecmiş ıle gelecek butunleştiği zaman sonuclarına hastayım.
Resim
mesela foose bu işi ıyı becerıyor :champ:

Amerikanlarda bu tarz eski yeni birleşimlerin bazı örneklerini ben de çok beğeniyorum. Ancak avrupalı klasiklerde pek hoş durduğunu düşünmüyorum.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj rj2k » 11 Mar 2013, 03:23

foose surekli tekrar eden tipte isler yapiyor, tak kullan lego mantigina amerikan arabalari, artik ilginc gelmemeye basladi.

west coast customs baya iyiydi avrupa arabalarini da yapiyorlardi bazen ne zaman rastlasam izlerim, ishmail in doseme ustaligina hastayim :D
rj2k

Mesaj corelli » 11 Mar 2013, 10:16

Zevkli ama bir o kadar da zorlu bir işe girişmişsiniz. Kolay gelsin diyorum. Mercedes'in kendine has bir parliament mavisi vardır bu araçta çok hoş duracağını düşünüyorum ama radikal bir kararla alt taraf metalik kahve ve üst kısım fildişi renginde yapılabilir. (Belki kaputta dahil edilebir) Benzer boyamalar görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. İç döşemede de bej rengi kullanılırsa muhteşem olur diye düşünüyorum. Bilgisayarda renklendirilip bakılabilir.
Kullanıcı avatarı
corelli

Mesaj fsinan » 11 Mar 2013, 11:07

Arabanın elle yapıldığı, yapanın da övündüğü zamanların arabaları bunlar. Çok güzeller :thumbup:
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj razz » 11 Mar 2013, 11:13

Koyu renklerin ( özellikle opak ise ) sac parçaların gördüğü işlem, macun dolgusu ve özellikle macun üzeri/astar öncesi zımpara izlerini ziyadesiyle belli etmek gibi dezavantajları var.. :geek: Sac panellerin tamamı hazır alınsa veya cakacıda bastırılsa dahi görecekleri muhtelif alıştırma/ayarlama işlemleri sırasında yine bazı uyumsuzlukların çıkacağı aşikar.. :roll:
Metalik griyi bu mevzular dikkate alındığında oldukça cefakar sonuçlar vermesine rağmen gerek kromaj parçaların ön plana çıkmasına mani olması, gerek döşemede siyah ve bordo dışında renk tercihlerinde sakil durması :? nedeniyle tenzih ederek, naçizane renk tercihimi metalik şampanya, bej veya muhtelif toprak tonlarından yana kullanırdım.. 8-) Döşeme için ise yine benzer tonlarda lakin kaporta renginden tercihen bir ton açık renk tercih ederdim.. :thumbup:

Projenizde başarılar ve keyifli sürüşler.. :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj onatozer » 11 Mar 2013, 12:49

Oncelikle değerli fikirleriniz icin teşekkürler.

Corelli; söylediğiniz lacivet renk benim de favorim. Ama biraz daha acik bir renge gidebilirim. Söylediğiniz kahve Bej çift renk uygulamasını genellikle w115 kasalar kullanıyor, w108 de görmediğim icin nasıl olur gözümde canlandıramıyorum.

Razz; söylediğiniz gibi koyu opak renkleri cok beğensem de kaportacim da sizin söylediklerinizin aynılarını söyleyip acik renkler tercih etmenin daha dogru bir tercih olduğunu söyledi. Keza plastik modelcilikle ilgilendiğimden benim de hataları kolaya kaçıp kapatma yöntemimdir metalik gri boyalar :) Metalik grinin iridium tonunu tutturabilirsek cok güzel olabileceğini düşünüyorum ancak dogru karışımı bulmak adeta simya oldugundan riski almaktan da korkuyorum.

Doseme rengi olarak suanda Bej döşemeler takılmaya hazır, ama kaporta renginde acik renk tercih edersem taba rengine dönmeyi düşünüyorum.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners