TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Formula 1 Yeni Resmi "Zaman Tutucusu" Sponsoru Tag Heuer

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Formula 1 Yeni Resmi "Zaman Tutucusu" Sponsoru Tag Heuer

Mesaj Cavalcanti » 15 Mar 2025, 19:19

Formula 1'de Rolex'ten boşalan koltuğa , "Resmi Zaman Tutucusu Sponsoru" olarak Tag Heuer geldi.

İlk defa Bahreyn'deki sezon önceki testlerde yeni pit ve yarış pistindeki saatler arz-ı endam etti.

Bu yeni sponsorlukla özellikle 2025 ve takip eden senelerde TAG'nin güzel bir ivme yakalayacağını düşünüyorum.

Şahsen ben dizaynı sevdim.

Sizler nasıl buldunuz?

Bu arada ilk yarış TSİ 07:00'de 16 Mart Pazar Avusturalya.

Resim

Resim

Resim
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Cavalcanti

Re: Formula 1 Yeni Resmi "Zaman Tutucusu" Sponsoru Tag Heuer

Mesaj Bond » 15 Mar 2025, 19:58

Cavalcanti paylaşım için teşekkürler :champ:

Bence F1'e çok yakışan bir marka açıkçası ben çok sevindim tekrar resmi zaman tutucu olmasına :thumbup: Dizaynı beğendim sadece F1'deki süreleri daha iyi tasvir edecek olan chronograph model kullanılsa belki daha anlamlı olabilirmiş. Tabii Formula 1'in eski popülaritesinin olmadığını göz ardı etmemek lazım.

Gençler için durum farklıdır ama benim yaş grubum için F1 yarışları deyince bizler TAG Heuer / Timing Instruments ile Formula 1'i ayrılmaz bir ikili olarak hatırlıyoruz :champ:

Bu konuyu görünce arama yapıp 2013 yılında 12 sene önce foruma attığım bir mesajı buldum :D Şimdi 34 yaşında olmuş :champ: 1992'de TAG resmi zaman tutucu olmadan bir yıl önce almışım. Halen duruyor, o yıllarda severek kullanmıştım :thumbup:

Bond 07 Eyl 2013 09:16 yazdı: TSF Yaz 2013 Bronz Bilekler / Daily Summer Wrist Check

Tüm paylaşımlar için :champ:

İlk TAG Heuer saatim :thumbup: Second Gen F1 Chrono Early Series Dial Layout :champ: Lise 1 yıl 1991 :D 22 yıllık :champ:

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj SEmre » 15 Mar 2025, 23:42

Formula 1’e çok ilgim yok. Yıllardır duyarım bunu, organizasyonda resmi zaman tutucu olmanın işlevi tam olarak nedir?
Kullanıcı avatarı
SEmre

Mesaj Eterna » 16 Mar 2025, 00:04

20 sene önce Tag Heuer Formula saat takmışlığım vardı. Çok beğenmiştim çok seviyordum. Sevindim bu habere :)

Ek: İlerleyen senelerde güncel Tag Heuer Formula modelleri yine taktım severek
En son Eterna tarafından 16 Mar 2025, 09:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Bond » 16 Mar 2025, 00:59

SEmre yazdı:Formula 1’e çok ilgim yok. Yıllardır duyarım bunu, organizasyonda resmi zaman tutucu olmanın işlevi tam olarak nedir?

Emre çeşitli spor dallarında ve motorsporları müsabakaları içerisinde araçların tur zamanlarını, birbirleri arasındaki süre farkını, pistin belirli segmentlerdeki süreleri, photo finish vb tutan firma kısa olarak. Olimpiyat sporları, atletizm, kayak, yüzme, binicilik vb bir çok dala uyarlanabilir. Tabii kol saatleri ile alakası direkt yok. Uzun süredir motorsporları için söylemek gerekirse araçlardaki transponderlar ve pistte bulunan alıcılar, decoderlar, fotoseller vasıtası ile kablolu veya kablosuz şekilde zaman tutuluyor. Çoğu oldukça gelişmiş elektronik ekipmanlar. Eğer ilgini çekerse bu konuda çalışan bir kaç firmanın linkini ekledim, daha detaylı inceleyebilirsin.

https://www.itschrono.com/en/brand/3-tag-heuer-timing

http://www.protimingsolutions.com/index2.html

Resim

Aslen TAG Heuer markasının ayrıca bir firması var TAG Heuer Timing Instruments olarak, eskiden çok güzel bir web sitesi de vardı ancak kapattılar. Hatta saat resmi sitesinde neden kapandı vb şeklinde sıkça sorulan sorulara da koymuşlar. Firmanın ürettiği bir çok zaman tutucu ekipman var.

Resim

Mesela alta resmini eklediğim Heuer Timing Centigraph için şöyle denilmiş; 1972 yılında Ferrari Yarış Takımı için tasarlanan “Le Mans Centigraph”, dünya çapındaki yarış takımları tarafından doğruluk ve inovasyonun zirvesi olarak benimsenerek motor sporları zaman ölçümünde bir ölçüt haline geldi.

https://www.tagheuer.com/int/en/partnerships/f1.html

Resim

Çok eskiden manuel olarak zaman tutulan dönemlerde çeşitli markaların ve Heuer'in cep saatlerine benzer yapıda kronometreleri vardı. Müsabaka hakemleri bir çok spor dalında o zamanlar elle ölçüm yapıyordu. Halen üretimde ve satışta mutlaka vardır. Forumda eskiden bu kronometreleri toplayan üyeler de vardı ama şu an hatırlayamadım kimlerdi.

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Formula 1 Yeni Resmi

Mesaj SEmre » 16 Mar 2025, 01:18

Bond yazdı:
SEmre yazdı:Formula 1’e çok ilgim yok. Yıllardır duyarım bunu, organizasyonda resmi zaman tutucu olmanın işlevi tam olarak nedir?

Emre çeşitli spor dallarında ve motorsporları müsabakaları içerisinde araçların tur zamanlarını, birbirleri arasındaki süre farkını, pistin belirli segmentlerdeki süreleri, photo finish vb tutan firma kısa olarak. Olimpiyat sporları, atletizm, kayak, yüzme, binicilik vb bir çok dala uyarlanabilir. Tabii kol saatleri ile alakası direkt yok. Uzun süredir motorsporları için söylemek gerekirse araçlardaki transponderlar ve pistte bulunan alıcılar, decoderlar, fotoseller vasıtası ile kablolu veya kablosuz şekilde zaman tutuluyor. Çoğu oldukça gelişmiş elektronik ekipmanlar. Eğer ilgini çekerse bu konuda çalışan bir kaç firmanın linkini ekledim, daha detaylı inceleyebilirsin.

https://www.itschrono.com/en/brand/3-tag-heuer-timing

http://www.protimingsolutions.com/index2.html

Resim

Aslen TAG Heuer markasının ayrıca bir firması var TAG Heuer Timing Instruments olarak, eskiden çok güzel bir web sitesi de vardı ancak kapattılar. Hatta saat resmi sitesinde neden kapandı vb şeklinde sıkça sorulan sorulara da koymuşlar. Firmanın ürettiği bir çok zaman tutucu ekipman var.

Resim

Mesela alta resmini eklediğim Heuer Timing Centigraph için şöyle denilmiş; 1972 yılında Ferrari Yarış Takımı için tasarlanan “Le Mans Centigraph”, dünya çapındaki yarış takımları tarafından doğruluk ve inovasyonun zirvesi olarak benimsenerek motor sporları zaman ölçümünde bir ölçüt haline geldi.

https://www.tagheuer.com/int/en/partnerships/f1.html

Resim

Çok eskiden manuel olarak zaman tutulan dönemlerde çeşitli markaların ve Heuer'in cep saatlerine benzer yapıda kronometreleri vardı. Müsabaka hakemleri bir çok spor dalında o zamanlar elle ölçüm yapıyordu. Halen üretimde ve satışta mutlaka vardır. Forumda eskiden bu kronometreleri toplayan üyeler de vardı ama şu an hatırlayamadım kimlerdi.

Resim
Muazzam bilgilendirici açıklama oldu. Bambaşka bir dünya varmış burada, bakacağım. Eline sağlık :)
Kullanıcı avatarı
SEmre

Mesaj Cavalcanti » 07 Nis 2025, 18:54

Verstappen Japonya GP'de şampiyonluk yarısında ben de varım dedikten sonra, buradan tekrar hortlatmış olalım.

W&W da görücüye çıkan modeller yarışlarda gördüğümüz pit saatini de andırıyor.

Ben şahsen yeni F1 serisini beğendim, yarı diver yarı racing havası vermiş.

Solargraph (solar quartz chrono) ve 1900usd liste fiyatı

Fena olmayan bir teklif gibi ama bunun yerine Mido Seastar alırım daha iyi

Resim
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Cavalcanti

Mesaj Heesh » 08 Nis 2025, 11:28

Solar olması kötü gibi geldi bana

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners