Uzun süredir forumda olmadigim icin bütün neredeyse bütün konular benim icin okunmamis isaretli. Oku oku bitmiyor

Madem C.tesi ve Formula1 Qualification icin bekliyorum, o zaman yukarida ki soruya cevap vereyim.
Birincisi Rolex disinda mutlak dogru diye birsey yoktur

Gözlerimi kapattigim zaman yaptigim karsilastirma sonucu bende farkli cikiyor. Neden mi?
1- Benim köpegim var ve uzun yolculuklara cikiyoruz. Köpegin kafesini Cayenne icerisinde denedigim zaman kafesin asiri egimli bagaj kismindan dolayi sigmadigini gördüm. Bu problem RRS'de yok.
2- Yasadigim yer inanilmaz yagmur alan bir bölge. Senede yaklasik 200 gün yagmurumuz var desem abartmis olmam. RRS'in spoileri de icine alan ve alt besik altina inen kapilari arac ne kadar pis ve disarisi ne kadar yagmurlu olursa olsun inis binislerde pantolonun pislenmesini engelliyor. Bu özellikle hatunlar icin bir problem ki ben her arabaya binisti hatun dirdiri cekemem.
3- Performans olarak Cayenne 4.8 S'ten bahsediyorsak tabii ki karsilastirma yapilmaz ancak Diesel ile aralarinda cok ta bir fark yok.
4- Sonucta kullanilan arac bir SUV. Ben direksiyon büyük olsun, kol dayama ile birlikte rahat uzun yol yapabileyim derdindeyim. RRS koltuklarinda spor trim yok. Evinde koltukta oturur gibi oturuyorsun. Eger spor bir arac istemis olsaydim (istiyorum ama alamiyorum bakiniz SLS AMG) o zaman zaten SUV düsünmezdim.
5- Cayenne'in RRS'e göre en büyük avantaji yüksek süratlerde daha az aldigi rüzgar sesi ve yan yatmalarinin RRS'e göre cok daha az olmasi.
6- Benim param degerli. Baz modeli VW Toureg olan bir arac Cayenne arada da cok ciddi fiyat farki var. (iki aracta da diesel modelleri karsilastirarak yaziyorum). Neden sadece bir kac karoser parcasi degisik olan bir arac icin sadece üzerinde Porsche amblemi var diye daha fazla para vermek isteyeyim ki? Bu o zaman da kendime sordugum soru idi.
Sonuc : Ne Cayenne, ne RRS, ne de bu fiyat klasmaninda ki baska bir SUV icin kötü denilebilir. Her tüketicinin kendisine göre istekleri ve nedenleri vardir ve bu talepler nihayi karari belirler.
Kazasiz belasiz iyi sürüsler dilerim. Iyi günlerde kullanin Cayenne'i

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...