TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Saatlerimiz Direksiyon Başında / Steering Wheel Shots

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Saatlerimiz Direksiyon Başında / Steering Wheel Shot

Mesaj mturann » 06 Mar 2026, 10:54

murkov yazdı:Resim

Direksiyon başında ilk paylaşımım King Seiko'ya kısmetmiş! Herkese selamlar. :champ:

Renk çok güzel :thumbup: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj bdurmus » 07 Mar 2026, 23:15

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
bdurmus

Mesaj bdurmus » 08 Mar 2026, 18:55

Resim

Kullanıcı avatarı
bdurmus

Mesaj BigCrown » 08 Mar 2026, 22:13

bdurmus yazdı:Resim

Sayın @bdurmus Beyefendi merhaba. Öncelikle güvenli sürüşler dilerim. Tekerinize taş değmesin.

Ben de size bir sual yönelteyim. Yeni kasadan memnun musunuz? Eski kasa Performance kullanıcısıyım ve aracımdan gayet memnun olmama rağmen (daha önce sattığım aracın aynı modelini birkaç ay sonra geri almış bir kullanıcı olarak :) yeni kasanın yekpare şasisini deneyimlemek adına yeni kasa Performance modeline geçiş yapmayı düşünüyorum. (Yalıtım konusunda da eski kasaya nazaran bariz bir şekilde daha iyi olduğu söyleniyor Juniper’in)
Yalnız gerek okuduğum inceleme yazılarından ve izlediğim kullanıcı incelemesi videolarından gerekse çevremdeki insanların geri dönüşlerinden (çevremde juniper Performance yok bu arada) yeni kasaya karşı bir önyargı oluşmadı değil. Zira Juniper’ı bir prototip olarak gören ve kroniklerinden bahseden birçok paylaşım mevcut. (Bkz. Bu konudaki en sert eleştirileri And Mehmet Çetin yapıyor sanırsam.) Bu kronikler arasında en dikkatimi çekeni dolayısıyla kafamda en çok yer edineni; rejeneratif frenlemedeki dozajın, eski kasayla yakından uzaktan alakası olmaması meselesi. Size naçizane sorum; eski kasayı deneyimlediniz mi, eğer deneyimledi iseniz rejeneratif frenlemede (tek pedal kullanımında) eski kasaya nazaran geç frenleme gibi bir durumla karşılaştınız mı? Ani frenlemelerde fren pedalında boşluk / gecikme hissettiğiniz oldu mu?

(Bahsi geçmişken ve alıntı yapmışken incelemelerini ve videolarını paylaşmazsam içim rahat etmez. O nedenle And Bey’in paylaşımlarını yazıma ekliyorum. Belki birine bir faydası da dokunur bu vesileyle.)
https://andcetin.com/yeni-tesla-model-y ... azalar-76/
https://m.youtube.com/watch?v=6zn8n3NhT ... phIA%3D%3D

Standart modellerde değil ama Performance modellerinin ikinci el (eski kasa 2023 model maksimum 30.000-40.000km) ve sıfır fiyatları arasındaki uçurum malum. (1’e 2) Bu fiyat farkının, Performance ve Long Range modellerin MTV’sinin fazla olmasından ve özelliklerinin / güçlerinin vs. tam anlamıyla bilinmemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu hususlar zaten bir Tesla kullanıcısı olarak sizin de malumunuzdur. Elimdeki aracı satıp Juniper premium standart yahut Juniper Long Range modele geçmek istemiyorum açıkçası performanstan mütevellit. Hal böyleyken sizce şu anki durumda Juniper Performance almaya değer mi?

Kullanıcı avatarı
BigCrown

Mesaj bdurmus » 09 Mar 2026, 09:34

BigCrown yazdı:
bdurmus yazdı:Resim

Sayın @bdurmus Beyefendi merhaba. Öncelikle güvenli sürüşler dilerim. Tekerinize taş değmesin.

Ben de size bir sual yönelteyim. Yeni kasadan memnun musunuz? Eski kasa Performance kullanıcısıyım ve aracımdan gayet memnun olmama rağmen (daha önce sattığım aracın aynı modelini birkaç ay sonra geri almış bir kullanıcı olarak :) yeni kasanın yekpare şasisini deneyimlemek adına yeni kasa Performance modeline geçiş yapmayı düşünüyorum. (Yalıtım konusunda da eski kasaya nazaran bariz bir şekilde daha iyi olduğu söyleniyor Juniper’in)
Yalnız gerek okuduğum inceleme yazılarından ve izlediğim kullanıcı incelemesi videolarından gerekse çevremdeki insanların geri dönüşlerinden (çevremde juniper Performance yok bu arada) yeni kasaya karşı bir önyargı oluşmadı değil. Zira Juniper’ı bir prototip olarak gören ve kroniklerinden bahseden birçok paylaşım mevcut. (Bkz. Bu konudaki en sert eleştirileri And Mehmet Çetin yapıyor sanırsam.) Bu kronikler arasında en dikkatimi çekeni dolayısıyla kafamda en çok yer edineni; rejeneratif frenlemedeki dozajın, eski kasayla yakından uzaktan alakası olmaması meselesi. Size naçizane sorum; eski kasayı deneyimlediniz mi, eğer deneyimledi iseniz rejeneratif frenlemede (tek pedal kullanımında) eski kasaya nazaran geç frenleme gibi bir durumla karşılaştınız mı? Ani frenlemelerde fren pedalında boşluk / gecikme hissettiğiniz oldu mu?

(Bahsi geçmişken ve alıntı yapmışken incelemelerini ve videolarını paylaşmazsam içim rahat etmez. O nedenle And Bey’in paylaşımlarını yazıma ekliyorum. Belki birine bir faydası da dokunur bu vesileyle.)
https://andcetin.com/yeni-tesla-model-y ... azalar-76/
https://m.youtube.com/watch?v=6zn8n3NhT ... phIA%3D%3D

Standart modellerde değil ama Performance modellerinin ikinci el (eski kasa 2023 model maksimum 30.000-40.000km) ve sıfır fiyatları arasındaki uçurum malum. (1’e 2) Bu fiyat farkının, Performance ve Long Range modellerin MTV’sinin fazla olmasından ve özelliklerinin / güçlerinin vs. tam anlamıyla bilinmemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu hususlar zaten bir Tesla kullanıcısı olarak sizin de malumunuzdur. Elimdeki aracı satıp Juniper premium standart yahut Juniper Long Range modele geçmek istemiyorum açıkçası performanstan mütevellit. Hal böyleyken sizce şu anki durumda Juniper Performance almaya değer mi?

Merhaba,

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Yeni kasadan memnunum, önceki modeli kullanmadım, pek fazlada inceleme şansım olmadı açıkcası. Yalıtım ve kullanılan malzeme gerçekten iyi. Camların çift cam olması, kapı içi döşemelerin oldukça kalın halı malzeme olması, kapıların hem üstünün hem altını yumuşak malzeme vs. olmasıda araçta trim sesi oluşumunu engelliyor. Dışarıdan ses almama konusunda da iyi, önceki aracımdan sonra alışması zor oldu, ilk zamanlar camı biraz aralıyordum dışarıdaki sesleri duymak için :)

Ben aracı alalı 6 ay 8 bin km oldu, şu ana kadar maşallah bir sorun yaşamadım. Rejen frenleme bence çok iyi, tek pedal kullanıyorum ve neredeyse fren pedalını kullanmıyorum. Eski kasa kullanmadım dediğim gibi karşılaştırma yapamıyorum ama Juniperde rejen dozası gayet iyi. Frenlerdeki boşluk hissi tüm marka elektrikli araçlarda oluyor, rejen frenleme boşluğu deniyor. Mercedes kullandım onlarda da var aynı boşluk. Alışmak gerekiyor, normal içten yanmalı bir araçtan sonra garip geliyor tabiki.

And Bey de bahsediyor, benimde beğenmediğim bir durum frenlerin geç tutma hissi, ani frenlerde fren sert ve sanki aracı tutmuyor hissi veriyor, önceki modelde nasıldı bilemiyorum. Birde dönüş çapı kötü ama zaten eski kasa kullandığınız için bu durumu biliyor ve alışıksınızdır.

Eğer bütçe uygunsa Juniper Performance önceki kasaya göre yapılan iyileştirmeler ve eklenen yeni donanımlardan dolayı almaya değer diye düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
bdurmus

Mesaj debra » 09 Mar 2026, 19:46

[emoji3]

Resim

Kullanıcı avatarı
debra

Mesaj amasseia » 12 Mar 2026, 21:17

debra yazdı:[emoji3]

Resim

Seiko ve yol bisikleti (galiba Campagnolo grupsetli) :thumbup:
Kullanıcı avatarı
amasseia

Önceki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 68 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners