TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Saat Savaşları Arenası Aday Önerileriniz

Çeşitli Saat Modellerinin Karşılaştırıldığı Bölüm

Re: TSF Saat Savaşları Arenası Aday Önerileriniz

Mesaj Archezia » 15 Oca 2011, 23:50

Bence ikişer saat seçip (seiko-orient konusu gibi) onları çarpıştırmaktansa, örneğin Giriş Seviyesi diver saatler, orta seviye diver saatler, üst seviye takım elbise saatleri gibi konular olsa. Beş, altı,yedi artık nereye kadar gidiyorsa saatin karşılaştırıldığı konular olabilir. Hatta bu iki tarzı melezleyip her konu için eğer yeterli sayıda gladyatör(Arenadayız sonuçta :D) varsa turnuva şeklinde olabilir. Mesela 8 saat için çeyrek final, yarı final ve final gibi. Bu son metod çok uğraş gerektirebilir ama acelemiz yok nasıl olsa, biraz daha uzun sürer ama daha zevkli olur bence (: Hatta en son olarak her seviye(giriş, orta, üst...) kendi içinde farklı kategorideki saatler arasında son bir savaş yapılır, her tur sadece bir saat elenir falan ve sonunda her seviyenin tartışılmaz birincisi belli olur. Ya aslında saat modelleri konusunda yeterli bilgim olsa ve tembel ötesi biri olmasam tam bana göre bu işler :D
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Wwtr » 16 Oca 2011, 00:00

Archezia yazdı:Bence ikişer saat seçip (seiko-orient konusu gibi) onları çarpıştırmaktansa, örneğin Giriş Seviyesi diver saatler, orta seviye diver saatler, üst seviye takım elbise saatleri gibi konular olsa. Beş, altı,yedi artık nereye kadar gidiyorsa saatin karşılaştırıldığı konular olabilir. Hatta bu iki tarzı melezleyip her konu için eğer yeterli sayıda gladyatör(Arenadayız sonuçta :D) varsa turnuva şeklinde olabilir. Mesela 8 saat için çeyrek final, yarı final ve final gibi. Bu son metod çok uğraş gerektirebilir ama acelemiz yok nasıl olsa, biraz daha uzun sürer ama daha zevkli olur bence (: Hatta en son olarak her seviye(giriş, orta, üst...) kendi içinde farklı kategorideki saatler arasında son bir savaş yapılır, her tur sadece bir saat elenir falan ve sonunda her seviyenin tartışılmaz birincisi belli olur. Ya aslında saat modelleri konusunda yeterli bilgim olsa ve tembel ötesi biri olmasam tam bana göre bu işler :D

Ben de katılıyorum,hatta giriş, orta, üst ve fantazi olarak dört grup olabilir.Fantazi derken yanlış anlaşılmasın :D , fiyat olarak 100.000€ üzeri saatler kapışabilir.
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Mesaj herofb » 16 Oca 2011, 14:22

teşekkürler clk,şimdilik ben de kendimi RO'ya yakın hissediyorum zaten bu bahsettiğim bütçeyi ayırabilmek için uzun bir zamana ihtiyacım var bu yüzden rahat rahat düşünebilirim :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj drk » 16 Oca 2011, 15:19

@Herojd11

Bir yerlerde okumuştum, 2012'de, Royal Oak'un 40. yılı anısına, sınırlı üretim bir RO üretilme ihtimali olabileceğini yazmışlardı. Mesela kadranın altında AP logosu olan, orijinaline sadık bir RO.

Resim

Ekleme: Kaynağı buldum, http://www.timezone.com/library/extras/201012035459
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj herofb » 16 Oca 2011, 15:40

ah doruk'cum 2012 sanırım benim para biriktirmem için biraz erken keşke 1-2 sene daha bekleselerdi :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Ahbob » 14 Mar 2011, 20:07

Blancpain ff ile Rolex Sub cok mu alakasiz olur :roll: :roll:
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj drk » 14 Mar 2011, 20:31

Bence blancpain ff fiyat kategorisi olarak ap roo diver veya rolex deepsea ye daha yakın bir model. Su geçirmezlik açısından düşünürsek mantıklı bir karşılaştırma olur. Öte yandan submariner ile omega planet ocean daha birbirinin dengi gibime geliyor.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj drk » 18 Mar 2011, 21:42

Diğer konuya karışmasın, buradan devam edelim. ;) Bp ff le düşündüğüm başka bir model de JLC memovox tribute to polaristi. Tarihsel önemleri açısından iz bırakmış saatler olarak düşünmüştüm. Ne dersiniz? Öte yandan önümüzdeki roundlar için;

Bp ff vs Pam submersible (vs deepsea)
Eski seadweller vs yeni seadweller

Başka önerileriniz varsa duymak isterim. :)
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Savaşları - Watch Wars Arena

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners