TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casual - Boating Tarzı Ayakkabı Önerisi

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Casual - Boating Tarzı Ayakkabı Önerisi

Mesaj msturan » 15 Eki 2011, 15:25

Öncelikle hepinize selamlar arkadaşlar, üstadlar..

Şu sıralar - çok businessman kaçmamak şartıyla - casual ayakkabı araştırıyorum. Günlük, rahat ama biraz ciddi duracak ayakkabı araştırmalarım neticesinde "boating" ayakkabılarının tam olarak istediğim tarz olduklarını anladım, her ne kadar boatingle alakam olmasa da :) Limitim 250 lira. Bu fiyat aralığında birkaç marka gözüme çarptı: sebago, sperry (ya da sperry top-sider), dexter, lumberjack.

Sizlerden ricam, bu markalardan herhangi birini ya da birkaçını kullandıysanız ya da bunlar hakkıda arkadaşlarınızdan duyumunuz varsa yorumlarınızı esirgememeniz. Ayrıca Türkiye'de bu markaları bulabileceğimiz mağazalar kısıtlı sanırım, çok yer göremedim :?

Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim, ben hoşuma giden bir modeli koyayım:

http://www.zizigo.com/markalar/sebago/sebago-spinnaker-7

Navy-Yeşil, Navy-Kahverengi, Navy-Beyaz, Beyaz kombinasyonları hoşuma gitti; hemen hemen her markada da benzer modeller ve kombinasyonlar var zaten. Acaba markalar arasında fark var mıdır :roll:

Şimdiden hepinize teşekkürler.
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Re: Casual - Boating Tarzı Ayakkabı Önerisi

Mesaj razz » 15 Eki 2011, 15:42

Sebago ve Timberland bu konuda klasiktir.. :champ: Koyu renk taban ve lacivert/kahve kombinasyonları şahsi favorimdir.. 8-) Dexter'ın burun ve yan kısımlarında yer alan ve çift kat görüntüsü veren detayını beğenmem o bakımdan tercih etmem.. Lumberjack de kullandım ancak yukarıdaki iki marka kadar uzun dayanmadığını söyleyebilirim.. Bunun yanında Nike ve Adidas'ın da bazı boating modelleri mevcut, eğer amblemler ciddiyet konusunda sorun yaratmayacaksa -Sebago ve/veya Timberland'e göre 1/2 fiyat farkı bonusuyla;)- tercih edilebilir :thumbup:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj asymptote » 15 Eki 2011, 15:48

Ben Hammerjack kullanıyorum (sanırım lumberjack' ın çakması oluyor :D) gayet memnunum. Uzun ömürlü bilemem (6 aydır kullanıyorum) ama rahatlık ve konfor bakımından tatmin edici olduğunu söyleyebilirim.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj apesen » 15 Eki 2011, 15:53

TR standartlarının üzerinde bir ayak numarasına sahip olduğumdan, ve Türkiye'de en rahat bulunan büyük numara ayakkabılardan biri olduğundan bugüne kadar çokça sebago kullandım, rahatlığı ve dayanıklılığı tartışılmaz.kesinlikle tavsiye ederim, Razz'ın söylediği gibi Nike ve Adidas'ın da böyle modelleri mevcut ama, Sebago dayanıklılıkta kesinlikle döver :)
Do more of what makes you happy, so buy another new watch ;o)
Kullanıcı avatarı
apesen

Mesaj herofb » 15 Eki 2011, 16:24

Bence 3-5 fazla verilip timberland alınmalı , sanırım 15 yıldır her 3 sezonda bir yenileyerek tamamen aynı modeli kullanıyorum bu arada ben pek iyi ayakkabı kullanamıyorum düzgün basan ve benim gibi durmadan ayağının burnunu carpmayan biri rahatlıkla 5 yıl kullanır
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj msturan » 15 Eki 2011, 16:42

Öncelikle hepinize cevaplarınız için teşekkürler.

Razz, Timberland hiç aklıma gelmemişti aslında, onu da araştırayım biraz. Onun dışında sperry hakkında ne diyeceksin? Ne kadar zorladıysam da Türkiye'de geniş sperry yelpazesi bulunduran bir yer görmedim :roll: Dexter'in burun ve yan kısmında bahsettiğin şeyi tam olarak anlamadım aslında, görüntüleri birebir aynı gibi gelmişti bana :? Nike ve Adidas için google görseller aracılığıyla yaptığım araştırma sonucunda biraz spor olduklarını düşünüyorum.. Yani biraz yerden yüksekler ve bu da spor bir hava katıyor gibi; keza ben boating ayakkabılarını o engin, munis halleri için sevdim :D

asymptote, Hammerjack'in boating modelleri hakkında pek bilgiye ulaşamadım aslında, nereden ulaşabilirim? :?

apesen, Türkiye'de sebago'yu bulabileceğim yerler nereler peki? Görerek karar vermek daha mantıklı olacaktır gibi..

herojd, Timberland'ı hemen araştırmaya başlıyorum, Razz ilk söylemişti ama sen de böyle yazınca heycanlandım :o
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj Frax » 15 Eki 2011, 17:17

Razz'ın bahsettiği Navigator serisindeki yükseklik hissi. Sebago'ya göre daha yüksek ve kalın duruyor ayakkabı.

Resim

Ben de bu tarz ayakkabı kullanan birisi olarak Sebago'yu öneririm ancak rahatlık konusunda ve kış şartları göz önüne alındığında Dexter'da oldukça mantıklı oluyor çünkü Sebago bu mevsime hiç uygun değil diğer markalara göre oldukça basık ve alçak, Dexter kısmen kurtarıyor. Bunun dışında yerli üretimlerde Togo, İnci vs. benzer modelleri çıkarıyor, onların da kaliteleri bence iyi. Bu tarz ayakkabılardan neredeyse her markayı kullandım ve bence aralarında öyle büyük bir fark yok, 1 Sebago fiyatına 2 Togo da alınabilir indirim döneminde. :thumbup:

Sebago, Timberland Deriden ve Marka Park mağazalarında bulunuyor. Deriden'i pek tercih etmem aynı modelleri eski sezon yeni sezon ayrımı yaparak sürekli kazıklama mantığı güderler. Marka Park standart fiyat sunar, bana daha mantıklı gelir.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj msturan » 15 Eki 2011, 17:57

Teşekkürler Frax. Togo ve İnci'ye bakacağım.. Kafam çok karıştı bir sürü model, marka, renk var :D
Bu arada zaten halihazırda tamamen kahverengi süet bir greyder'im olduğu için sanırım alacağım renk kahverengi olmayacak, her ne kadar dexter'in gösterdiğin modeli beni boating ayakkabılarına yönlendiren şey olsa da :D.

Yaklaşık 3-4 saattir 6-7 sekmede birden sürdürdüğüm araştırma sonucunda, şimdilik az çok dexter, sebago ve sperry'nin bazı renk kombinasyonlarına karar vermek kaldı. Renk dışında markaların kaliteleri arasında büyük bir fark olmadığını söylediniz zaten..

Aşağıya farklı internet sitelerinden alınmış bir kaç model koyuyorum, bunlar marka olarak değil de daha çok renk kombinasyonu olarak temsili aslında.. Sadece son verdiğim Sperry linki model olarak göz önüne alınmasını istediğim bir ayakkabı.. 350 liralık fiyatına rağmen bu modelin ayrıntıları gerçekten hoşuma gitti... Yorumlarınızı alabilir miyim renkler ve son model hakkında?

Edit: Bu arada çoğunlukla kot pantolon giyiyorum.

http://www.markapark.com/pinfo.asp?pid=1230

http://www.orijinalmarka.com/urun_detay.asp?grup_no=0&urun_no=4134&dil=1&folder=anasayfa

http://www.zizigo.com/markalar/sebago/sebago-spinnaker-7

http://www.pabbuc.com/dexter_navigator_619_beyaz_2k

Bu da Sperry modeli;
http://www.dogaspor.net/SPERRY-TOP-SIDER-GOLD-CUP-AYAKKABI,PR-9607.html
Kullanıcı avatarı
msturan

Sonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners